Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas blondīnes apgūst Microsoft Windows 7

Kristīne Atraste, 27.11.2009. 16:33

Ceturtdien, 26. novembrī, pie Latvijas Blondīņu asociācijas dalībniecēm Marikas Ģedertes, Agneses Zeltiņas, Annas Lieckalniņas, Daces Denēvas un citām gaišmatēm viesojās divi ar tehnoloģijām saistīti kungi – CIAO projekta koordinators Latvijā Dainis Dambenieks un Microsoft Latvia pārstāvis Āris Dzērvāns.
Latvijas blondīnes apgūst Microsoft Windows 7

Galerijas:

Dainis Dambenieks stāstīja par starptautiskā projekta „Kā sievietes vecumā no 35-60 gadiem komunikācijā izmanto IT un modernās tehnoloģijas”?. Pētījums parāda, ka sievietes dažādās valstīs uztver tehnoloģijas dažādi, ka viņu vecums, valodu zināšanas un raksturs ietekmē datoru izmantošanu. Pētījuma galvenais secinājums – sievietēm nav piemērots veids, kā vīrieši māca rīkoties ar tehnoloģijām, tāpēc vislabākie panākumi ir mācoties sievietei no sievietes.

Āris Dzērvāns informēja par Microsoft Latvia un sociālā portāla Draugiem.lv veikto pētījumu par datoru lietošanas paradumiem Latvijā, parādīja jaunās Windows 7 operētājsistēmas lietošanas priekšrocības un sniedza konkrētus padomus, kā izmantot jaunāko tehnoloģiju iespējas.

Latvijas Blondīņu asociācijas vadītāja Marika Ģederte atzina: „Mūsu asociācijā ir apvienojošās visdažādākās sievietes – uzņēmējas, mākslinieces, mājsaimnieces. Katrai ir atšķirīga pieredze tehnoloģiju lietošanā, tomēr mūs vieno interese par visu jauno. Tāpēc priecājamies, ka Windows 7 ļaus vēl efektīgāk un tajā pašā laikā vienkāršāk izmantot datora iespējas - turklāt latviešu valodā.”

Microsoft Latvia un sociālā portāla Draugiem.lv veiktais pētījums liecina, ka Latvijas iedzīvotājiem operētājsistēma ir būtisks faktors datora iegādes procesā un arī vēlākā darbā ar to. 61% aptaujāto cilvēku apgalvo, ka viņiem ir svarīgi izvēlēties operētājsistēmu savam datoram, un puse no aptaujātajiem, iegādājoties jaunu datoru, interesējas, kāda operētājsistēma jau uzstādīta vai nāk komplektā ar izvēlēto datoru.

Operētājsistēmas izvēle ir būtiskāka vīriešiem, no kuriem 73% ir svarīgi, kādu operētājsistēmu lieto, turklāt vismaz 30% vīriešu arī paši veic operētājsistēmas uzstādīšanu. Salīdzinājumam, operētājsistēmu par būtisku faktoru uzskata 56% sievietes, tomēr, kā liecina pētījums, 81% daiļā dzimuma pārstāvēm nezina, kādu operētājsistēmu pašlaik lieto, un 17% uzskata, ka arī Internet Explorer ir operētājsistēma.

Kā jau ziņots no 30. oktobra oficiāli ir pieejama jaunās paaudzes operētājsistēmas Windows 7 latviskotā versija. Windows 7 ir līdz šim latviskākais Windows vēsturē. Windows 7 latviskotās versijas zīmīgākie fakti ir gan būtiski uzlabotā latviešu valodas kvalitāte, gan pirmo reizi visā pasaulē pieejamās Latvijas dabasskatu fotogrāfijas, ko iespējams lejupielādēt kā datora ekrāntapetes Windows 7 lietotājiem visā pasaulē.

Jaunā Windows 7 gan tehnisko prasību, gan cenas dēļ būs pieejama vairumam datoru lietotāju visā pasaulē un arī Latvijā. Tā kā tehniskās prasības datoram, lai uz tā lietotu jauno operētājsistēmu, ir mazākas nekā iepriekšējai versijai, papildus jauno datoru pircējiem savus datorus atjaunināt ar Windows 7 izvēlas arī lietotu datoru īpašnieki. Mājas datoram, kuram šobrīd instalēta Windows XP vai Vista versija, atjauninājums uz Windows 7 pieejams no aptuveni 30 latiem. Operētājsistēma iegādājama datortehnikas tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV