Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

IBM laiž klajā jaunākas paaudzes servera procesoru Power7

Santa Rutka, 15.02.2010. 11:30

Jaunais servera procesors Power7 ir ātrākais un jaudīgākais procesors pasaulē. Tam ir 8 kodoli un katrs no tiem ir spējīgs vienlaicīgi realizēt līdz pat četrām datu plūsmām (threads), nodrošinot miljoniem transakciju un datu analīzi reālā laikā.

Power7 sistēmā ir izmantotas unikālas tehnoloģijas atbilstoši jaunāko lietojumu prasībām, nodrošinot gan lielisku veiktspēju, gan elastīgu resursu plūsmu, gan ievērojamu elektroenerģijas ietaupījumu. Jaunās sistēmas spēj nodrošināt 4 reizes lielāku veikstpēju un trīs, četras reizes mazāku enerģijas patēriņu par tādu pat cenu kā iepriekšējās paaudzes sistēmas. Katrs jaunā Power7 procesors jeb „čips” spēj vienlaicīgi vadīt 32 uzdevumus. 8 kodolu un datu plūsmu vadīšana atkarībā no kopējās noslodzes tiek veikta automātiski, turklāt sistēmas ir veidotas tā, lai pēc nepieciešamības tiku vadīta elektroenerģijas noslodze. Līdz ar to sistēma dinamiski balancē starp enerģijas patēriņu un veiktspēju. Tā rezultātā Power7 lepojas ar lieliskiem veikstspējas rādītājiem (performance per watt) – divas reizes labākiem kā līdzīgas Intel x86 sistēmas, četras reizes labākiem kā Sun SPARC serveri un 8 reizes labāki kā līdzīgas HP Itanuim sistēmas.

Vairāk informācijas par Power7 var iegūt: http://www-03.ibm.com/systems/power/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV