Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Līdz LTV7 analogās apraides atslēgšanai – tieši nedēļa

Ieviņa Ancena, 22.02.2010. 13:35

Latvijas Televīzija sāk laika atskaiti līdz brīdim, kad LTV7 pilnībā tiks atslēgta analogā apraide.
Līdz LTV7 analogās apraides atslēgšanai – tieši nedēļa

Lai gan jau šobrīd Vankūveras olimpiskās spēles skatāmas abos formātos - gan analogajā, gan ciparu apraidē, no 1. marta LTV7 analogā apraide tiks atslēgta un šis kanāls būs pieejams tikai ciparu formātā.

Tas nozīmē, ka skatītāji, kuri lieto istabas vai āra antenu, no 1. marta LTV7 vairs neredzēs, ja vien nebūs iegādājušies dekoderu.

"LTV7 pāriešana tikai ciparu apraidē ir kā olimpiskās lāpas iedegšana, kas signalizē, ka procesam atpakaļceļa vairs nav. Turklāt Latvijas Televīzijas 7. kanālam, kura prioritāte ir sports, īpaši būtiska ir attēla un skaņas kvalitāte, un to var nodrošināt tikai apraide ciparu formātā. Tādēļ skatītājiem, kuru rīcībā ir tikai istabas vai āra antena, novēlam šonedēļ nevilcināties ar dekodera iegādi, lai no 1. marta nenokavētu mūsu sportistu svarīgākos startus,” uzsver Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

LTV1 pāriešana uz apraidi ciparu formātā notiks pakāpeniski: no 1. aprīļa analogā apraide tiks atslēgta Rīgā un 70 km rādiusā ap to, bet no 1. jūnija – visā Latvijā.

Ciparu jeb digitālā apraide ne tikai būs vienīgā iespēja turpināt skatīties televīziju bez maksas daudz labākā kvalitātē, bet nesalīdzināmi uzlabosies arī teritoriālā pieejamība, jo ciparu signāls televīzijas skatīšanos nodrošinās 99% Latvijas iedzīvotāju. Tas nozīmē, ka arī teritorijās, kur cilvēkiem vispār tehniski līdz šim nebija iespēju uztvert TV signālu, nu būs iespējams to izdarīt.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV