Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijā prezentē Kaspersky PURE – jaunu visaptverošu aizsardzības programmatūru mājas datoriem

ZParks/SIA Datoru Drošības Tehnoloģijas, 26.05.2010. 12:46

SIA Datoru Drošības Tehnoloģijas, kompānijas Kaspersky Lab produktu izplatītājs Latvijā, paziņo par mājas Windows datoru aizsardzības programmas Kaspersky PURE tehniskā atbalsta un pārdošanas uzsākšanu. Kompleksais mājas datortīklu drošības risinājums bez aizsardzības līdzekļiem pret visu veidu apdraudējumiem internetā ietver komponentes informācijas šifrēšanai, datu dublēšanai, paroļu pārvaldībai, failu drošai dzēšanai, paplašinātai bērnu aizsardzībai, kā arī centralizētai vadībai mājas datortīklā.
Latvijā prezentē Kaspersky PURE – jaunu visaptverošu aizsardzības programmatūru mājas datoriem

Izlaižot Kaspersky PURE, kompānija Kaspersky Lab ievieš jauna veida produktu, kas garantē drošu un produktīvu digitālo vidi jebkurām darbībām ar datoru. Kaspersky PURE nodrošina vispusīgu aizsardzību pret visiem interneta apdraudējumiem un piedāvā jaunas, uzlabotas funkcijas, tostarp efektīvāku vecāku kontroli, datu rezerves kopēšanas un šifrēšanas rīkus, paroļu pārvaldību un iespēju vadīt visa mājas datortīkla aizsardzību vai mainīt tīmekļa pārlūka un operētājsistēmas drošības iestatījumus no jebkura šim tīklam pievienota datora.

Kaspersky PURE ir visas funkcijas, ko jau pazīst un augstu vērtē Kaspersky Anti-Virus un Kaspersky Internet Security lietotāji, piemēram, vismodernākā "smilšu kastes" tehnoloģija, kas ļauj aizdomīgas programmas izpildīt drošā virtuālā vidē, nepazīstamu kaitīgo programmu proaktīvā detektēšana, lietojumprogrammu uzraudzīšana, ierobežojot aizdomīgu programmu piekļuvi parolēm, pieteikumvārdiem, privātai informācijai un operētājsistēmas iestatījumiem.

Kaspersky PURE paplašinātā vecāku kontroles funkcija piedāvā bērnu vecākiem iespēju ierobežot laiku, ko viņu bērni pavada pie datora, regulēt piekļuvi noteiktām lietojumprogrammām un internetam, liegt pieeju tīmekļa vietnēm ar tikai pieaugušiem paredzētu saturu, vienlaikus informējot vecākus par šādas piekļuves mēģinājumiem. Tiešsaistes ziņojumapmaiņas (IM) kontroles funkcija var bloķēt ziņojumus, kas satur nepieklājīgus vai iepriekš norādītus vārdus (otrajā gadījumā tie varētu būt, piemēram, jūsu dzīves vietas adrese vai tālruņa numurs).

Datu aizsardzība nenozīmē tikai aizsardzību pret kaitīgām programmām un datornoziedzniekiem; negaidīts elektroenerģijas apgādes pārtraukums var neatgriezeniski sabojāt cieto disku, kā arī iznīcināt visus dokumentus, fotogrāfijas un video klipus, kas tur glabājas. Tāpēc Kaspersky PURE ir apgādāts ar īpašu moduli, kas palīdz veikt datu dublēšanu un vajadzības gadījumā tos atjaunot. Šo moduli var konfigurēt tā, lai veiktu visu datu rezerves kopēšanu pēc grafika, vai arī izvēlēties tikai dažus failus vai mapes, kas ir īpaši nozīmīgas. Selektīvās rezerves kopēšanas procesā tiek kopēti tikai tie faili, kas ir modificēti kopš pēdējās saglabāšanas brīža, tādējādi ietaupot vietu rezerves kopiju diskā. Failu agrākās versijas var tikt saglabātas noteiktos atjaunošanas punktos, lai šos failus varētu atjaunot, ja dati nejauši tiek izdzēsti.

Pilnīgas mājas datortīkla drošības sistēmas instalēšana un konfigurēšana, kaitīgās programmatūras meklēšana, rezerves kopiju pārvaldība un vecāku kontroles procedūras var būt laikietilpīgas, bet ar Kaspersky PURE palīdzību persona ar administratora tiesībām viegli var tikt galā ar to visu no jebkura tīklam pievienota datora. Tikai ar dažiem peles klikšķiem var pārlūkot visa tīkla drošības statusu, bet sistēmas ģenerētie žurnāli un ziņojumi informē par visiem notikumiem tīklā.

Līdztekus citām lieliskām funkcijām, kuru mērķis ir pilnīga lietotāja drošība, Kaspersky PURE ietver paroļu pārvaldības programmu, kas var ietaupīt lietotājam ļoti daudz laika. Šī funkcija palīdz izvēlēties unikālas, drošas paroles e-pastam, forumam, blogam un internetbankas kontiem, turklāt tā automātiski ievada attiecīgo paroli pieteikšanās brīdī. Var konfigurēt šo programmu, lai tā sāktu darboties automātiski vai manuāli, atkarībā no lietotāja vēlēšanās. Piemēram, var izmantot savu mobilo tālruni kā "atslēgu"; tas pat nebūs jāizņem no kabatas. Līdzko tālrunis nonāks datora uztveršanas zonā, Kaspersky PURE ar Bluetooth palīdzību to konstatēs un automātiski atbloķēs paroļu datubāzi.

Lai būtu garantija, ka dati ir drošībā, nepietiek tikai ar tiešsaistes draudu bloķēšanu. Pat tad, kad dators ir izslēgts un parastā aizsardzība nedarbojas, noziedznieki tik un tā var fiziski piekļūt datiem, kas glabājas datora cietajā diskā vai USB ierīcē. Bet Kaspersky PURE šifrētā konteinera funkcija garantē, ka vērtīgie dati nenonāks datornoziedznieku rīcībā arī tad, ja tiks nozagts vai nozaudēts datora cietais disks. Nepieciešams tikai regulāri veikt konteineros ievietoto datu rezerves kopēšanu. Ja kādi faili vai mapes vairs nav nepieciešami, tad var tos izdzēst ar Kaspersky PURE palīdzību, un tādā gadījumā tos vēlāk nevarēs atjaunot pat ar uzlabotiem datu atgūšanas paņēmieniem.

Kaspersky PURE Security+ rīkkopa palīdz precīzāk konfigurēt operētājsistēmas un pārlūkprogrammas drošību. Produkts analizē iestatījumus, kas ir vai nu slēpti, vai parasti netiek ņemti vērā, un piedāvā rīkoties, ja kāds no šiem iestatījumiem var apdraudēt drošību.

„Drošības risinājumi attīstās līdz ar apdraudējumiem un interneta lietotāju prasībām. Tagad daudziem aktīviem interneta lietotājiem vairs nepietiek vien ar aizsardzību pret kaitīgajām programmām, surogātpastu, datorkrāpniecību utt.,” stāsta Valdis Šķesters, SIA Datoru Drošības Tehnoloģijas mārketinga direktors. „Tāpēc ir radīts jauns produkts Kaspersky PURE, kas nodrošina vispusīgu digitālo jeb virtuālo vērtību aizsardzību. Svarīgi, ka ar Kaspersky PURE nav jābūt speciālistam, lai panāktu augsta līmeņa drošību.”

Jaunais produkts ir pieejams interesentiem 30 dienu pilnfunkcionālai izmēģināšanai vietnē http://www.antivirus.lv/pure. Kaspersky PURE var iegādāties caur Kaspersky Lab partneriem – interneta veikaliem un datortehnikas veikaliem vai datortehnikas nodaļām lielveikalos visā Latvijā. Ražotāja noteiktā rekomendējamā cena mazumtirdzniecībā Kaspersky PURE diviem datoriem ar viena gada licenci ir 44,95 Ls.

http;//zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV