Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

VIASAT noslēdz trīs mēnešu Vislatvijas informatīvo tūri par digitālo televīziju

Ilze Gabrāne, 17.06.2010. 10:06

Digitālās satelīttelevīzijas operators VIASAT noslēdz trīs mēnešus ilgo Vislatvijas informatīvo tūri par digitālo televīziju. Tūres laikā VIASAT speciālisti tikās ar iedzīvotājiem 21 pilsētā un apdzīvotā vietā, lai novērstu radušās neskaidrības par pāreju uz digitālo televīziju. Novērojumi tūres laikā liecina, ka, lai gan iedzīvotājiem ir vispārīga izpratne par digitālo televīziju, tomēr trūkst skaidrības par dažādo digitālās televīzijas skatīšanās veidu atšķirībām.

VIASAT informatīvā tūrē par digitālo televīziju devās jau otro gadu. Salīdzinot ar pērno gadu, šogad iedzīvotāji bija iepazinušies ar informāciju par pāreju uz digitālo televīzijas apraidi, ko apliecina arī VIASAT veiktā tirgus pētījuma rezultāti – 91% TV skatītāji uzskata, ka ir informēti. Vienlaikus iedzīvotājiem ir neskaidras atšķirības par dažādiem digitālās televīzijas skatīšanās veidiem.

„Ja pērn mūsu ekspertiem nācās skaidrot digitālās televīzijas būtību, tad šogad visbiežāk tika sniegtas atbildes par dažādu digitālās televīzijas pieslēgumu atšķirībām un citām tehnoloģiskām niansēm. Interesants novērojums, ka, lai gan iedzīvotājiem bija apziņa par digitālās televīzijas ēras neizbēgamību, daļa TV skatītāju bija izlēmuši sagaidīt analogās televīzijas atslēgšanas dienu un tikai tad sākt rīkoties. Līdz ar to pieslēgšanās digitālajai televīzijai nerims visu jūniju un visticamāk turpināsies līdz pat rudenim," stāsta Valts Ermansons, „VIASAT Latvija" vadītājs.

VIASAT Vislatvijas informatīvās tūres pieturvietās iedzīvotāji aktīvi interesējās par neskaidrībām saistībā ar digitālo televīziju un izmantoja izdevību izmēģināt satelīttelevīzijas priekšrocības. Tāpat katrā no pilsētām ikviens interesents varēja piedalīties loterijā ar iespēju laimēt VIASAT digitālās televīzijas komplektu, kopskaitā loterijā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku un tika izlozēts 21 VIASAT pieslēgums.

VIASAT informatīvās tūres par digitālo televīziju mērķis bija informēt iedzīvotājus par digitālo televīziju un tās priekšrocībām, kā arī kliedēt neskaidrības, kas radušās līdz ar pāreju uz digitālo televīziju valsts mērogā. VIASAT digitalizācijas tūres ietvaros viesojās: Gulbenē, Ogrē, Kuldīgā, Jēkabpilī, Talsos, Ventspilī, Ķekavā, Brocēnos, Slampē, Preiļos, Lubānā, Mālpilī, Lielvārdē, Salaspilī, Valkā, Kandavā, Valmierā, Saldū, Liepājā, Jelgavā, Madonā.

Par VIASAT

VIASAT ir daļa no Modern Times Group MTG AB – lielākās mediju grupas Skandināvijā un Baltijas reģionā. MTG AB grupā ietilpst arī tādas Latvijā pazīstamas kompānijas kā TV3, 3+ un Star FM. VIASAT sasniedz apmēram 125 milj. cilvēku 29 valstīs ar bezmaksas TV kanāliem Čehijā, Ungārijā, Slovēnijā, Bulgārijā, Maķedonijā un Ganā, kā arī Ukrainā, un maksas kanāliem centrālajā un Austrumeiropā, kā arī ASV. MTG grupa ir lielākais akcionārs Krievijas neatkarīgajā TV grupā CTC Media.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV