Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Samsung laiž klajā pasaulē pirmo LED lielformāta ekrānu

Diana Dzene, 02.07.2010. 08:50

Samsung Electronics, patērētāju elektronikas tirgus līderis un daudzkārt apbalvotais novators, ir laidis klajā pasaulē pirmo apkārtējai videi draudzīgo lielformāta informatīvo ekrānu (Large Format Display – LFD), kurā ir izmantota LED aizmugurapgaismojuma tehnoloģija. Samsung ekrānu EX sērija piedāvā pasaulē plānāko LFD ekrānu, kas ir piemērots liela izmēra reklāmu demonstrēšanai un pieejams 40, 46 un 55 collu izmēros. Tostarp jaunie ekrāni ir pieejami ar iebūvētu datoru. Ar šīs ekrānu sērijas prezentēšanu Samsung ir kļuvis par pasaulē pirmo LED LFD ekrānu ražotāju.
Samsung laiž klajā pasaulē pirmo LED lielformāta ekrānu

Jaunie LED LFD ekrāni pārspēj tradicionālos LCD ekrānus gan elektrības patēriņa, gan dizaina, gan arī attēla kvalitātes ziņā. Tiek sagaidīts, ka šie ekrāni ieviesīs ievērojamas pārmaiņas informatīvo ekrānu tirgū.

"EX sērija, pateicoties tās videi draudzīgajam izpildījumam, uzlabotajai efektivitātei, iespaidīgajai attēla kvalitātei un smalkajam dizainam, uzskatāmi demonstrē inovāciju plašās iespējas lielformāta informatīvo ekrānu tirgū," sacīja Samsung Electronics Vizuālo ekrānu nodaļas izpilddirektors Jin-Hvans Kims (Jin-Hwan Kim). "Balstoties uz šo pirmo modeļu panākumiem, mēs saglabāsim savas vadošās pozīcijas šajā tirgū un strādāsim pie vēl ērtāku un tehnoloģiski attīstītāku risinājumu radīšanas."

EX sērijas ekrāni patērē ievērojami mazāk enerģijas nekā tirgū esošie modeļi, tāpēc tie var lepoties ar Energy Star 5.0 marķējumu – videi draudzīgu produktu augstākā standarta apzīmējumu. LED tehnoloģijas izmantošana ļauj samazināt ekrānu enerģijas patēriņu par aptuveni 40 procentiem salīdzinājumā ar parastajiem LCD ekrāniem. Tāpat arī to ražošanas procesā ir samazināts oglekļa dioksīda izmešu un citu kaitīgu vielu apjoms. Iespēja izvēlēties modeli ar iebūvētu datoru novērš arī vajadzību pēc atsevišķa datora informatīvā materiāla atskaņošanai, līdz ar to iekārta nodrošina augstāku efektivitāti un mazākas uzturēšanas izmaksas.

Pateicoties EX sērijas plānajam un vieglajam dizainam, šie ekrāni ir daudz vienkāršāk un ērtāk pielietojami. Tie ir par 35 līdz 40 procentiem vieglāki nekā citi tāda pat izmēra lielformāta ekrāni ar aptuveni 15 kg svaru (46 collu lieliem ekrāniem). Pretēji tradicionālajiem smagajiem un biezajiem informatīvajiem ekrāniem, kuru uzstādīšanai nepieciešami vairāki cilvēki, EX sērijas ekrāni ir daudz vieglāk un ērtāk uzstādāmi.

EX sērija ir apgādāta ar 120 Hz ekrāna kadru maiņas frekvenci. Šī modernā tehnoloģija nodrošina ātrāku attēla nomaiņu bez attēloto kustību izsmērēšanās. Full HD izšķirtspēja ar 1920 x 1080 pikseļiem un augstā kontrasta attiecība nodrošina patiesi reālistisku attēla kvalitāti. Savukārt Samsung izstrādātais MagicInfo i satura pārvaldes risinājums ļauj viegli kontrolēt vairākus ekrānus, tos vienkārši saslēdzot tīklā.

Samsung EX sērijā ir izmantotas modernas tehnoloģijas, kas līdz šim nav izmantotas tradicionālajos lielformāta ekrānos. Lai atvieglotu ekrānu lietošanu, EX sērijas ekrāniem ir RJ45 pieslēgvieta, kas ļauj kontrolēt ekrānus caur lokālā tīkla kabeli, lai arī kur jūs atrastos. Savukārt īpašā laika programmēšanas funkcija ļauj viegli ieslēgt un izslēgt ekrānus, regulēt skaņas skaļuma līmeni un iestatīt ienākošā satura avotus, izmantojot ekrānā pieejamo izvēlni.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV