Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Tele2 uzstāda 18 jaunas GSM un UMTS bāzes stacijas, turpinot tīkla pārklājuma un kvalitātes pilnveidošanu

Vita Sirica, 05.07.2010. 14:05

Darbu uzsākušas astoņpadsmit jaunas Tele2 GSM un UMTS bāzes stacijas visā Latvijā – Dobelē, Engures novada Bērzciemā, Iecavas novada Zālītē, Jaunpils novada Viesatās, Jelgavas novada Vilcē, Kandavas novada Zantē, Kuldīgas novada Veldzē, Liepājā Brīvības ielā, Rojas novada Mērsragā, Rundāles novada Svitenē, Viesītes novada Cīruļos un vairākās vietās Rīgā (11.novembra krastmalā, Kalēju ielā, Murjāņu ielā, Olgas ielā, Pērnavas ielā, Ūdens ielā un Vienības gatvē). Kopumā šā gada pirmajā pusgadā Tele2 uzcēlis 29 jaunas GSM un UMTS bāzes stacijas – vidēji katru nedēļu vienu, tādējādi turpinot tīkla pārklājuma un kvalitātes pilnveidošanu.

"Tagad mūsu klientiem varam piedāvāt ne tikai modernākos sakaru risinājumus, bet no jūnija arī ātrāko 3G tīklu Latvijā. Šogad Tele2 mērķis ir nodrošināt augstvērtīgu sakaru kvalitāti un augstu pakalpojumu pieejamību visā Latvijā – plānojam uzbūvēt vidēji divas jaunas GSM bāzes stacijas nedēļā līdz gada beigām un paplašināt 3G tīkla pārklājumu ārpus pilsētām," saka Ervīns Kampāns, Tele2 tehniskais direktors.

„Tele2 darbības princips ir efektivitāte. Tas attiecas gan uz izmaksām, darbinieku skaitu, gan to, kā būvējam tīklu. Tādējādi varam gan nodrošināt Tele2 pakalpojumu pieejamību 99,6% Latvijas iedzīvotāju, gan piedāvāt saviem klientiem labāko cenu tirgū par augstas kvalitātes sakaru pakalpojumiem. Mūsu uzstādījums ir veikt saprātīgas investīcijas, efektīvi plānot tīklu un piedāvāt modernus mobilo sakaru risinājumus" piebilst E.Kampāns.

Tikai Rīgā un Rīgas rajonā vien kopš pagājušā gada sākuma Tele2 pārklājums ir paplašināts, kopumā uzstādot 27 jaunas GSM bāzes stacijas. 2009.gadā Rīgas rajonā Tele2 GSM bāzes stacijas ir uzstādītas Jaunķemeros, Kākciemā, Siguldā, Sauriešos, Ādažos, Vangažos, Ķemeros, bet šogad – Salaspilī un Vecāķos. Savukārt Rīgā pagājušajā gadā tika uzstādītas 11 bāzes stacijas dažādos pilsētas rajonos – Imantā, Teikā, Purvciemā, Mežciemā, Pļavniekos, Ziepniekkalnā, Bieriņos, Torņakalnā, Juglā un Ķengaragā, kā arī centrā. Šogad Rīgā uzbūvētas vēl septiņas bāzes stacijas, palielinot GSM tīkla kapacitāti visā pilsētā un jo īpaši Vecrīgā.

Ar jaunajām GSM bāzes stacijām tādās vietās kā Cīruļi, Liepāja, Svitene, Veldze, Viesatas, Vilce, Zante un Zālīte Tele2 ir uzlabojis tīkla pārklājumu un sniegto sakaru pakalpojumu kvalitāti. Bērzciemā un Mērsgarā uzstādītās GSM bāzes stacijas sniedz vēl kvalitatīvākus sakarus gan iedzīvotājiem, gan vasarā pludmales atpūtniekiem. Savukārt, paplašinot Tele2 3G tīkla pārklājumu, tagad arī Dobelē ir pieejams ātrs mobilais internets lietošanai gan telefonā, gan datorā.

Tele2 ir izvēlējušies vairāk nekā viens miljons klientu visā Latvijā, un jaunu bāzes staciju būvēšana reģionos un mazāk apdzīvotās vietās nodrošina to, ka klienti var paļauties uz Tele2 pakalpojumiem neatkarīgi no viņu atrašanās vietas.

Pateicoties jaunākās balss pārraides tehnoloģijas AMR-NB izmantošanai Tele2 GSM tīklā, uzņēmums jau otro gadu pēc kārtas ir līderis mobilo telekomunikāciju sakaru būtiskākajā parametrā – runas pārraides kvalitātē, ko apliecina jaunākie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) veiktie elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes mērījumi. Tele2 ir un turpinās būt tehnoloģiju līderis Latvijā ar jaunākajiem sakaru risinājumiem klientu vajadzībām, kā arī efektīvu un uzticamu mobilo sakaru tīklu.

Kopumā 2009.gadā darbību sāka 65 jaunas Tele2 GSM un UMTS bāzes stacijas, šā gada pirmajā pusgadā pievienojot vēl 29. Līdz šim Tele2 ieguldījis investīcijas vairāk nekā 130 miljonus latu apjomā kvalitātes pilnveidošanā. Tele2 tīkls ir pieejams jau 99,6% Latvijas iedzīvotāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV