Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Panasonic" izstrādājis trīs jaunas fotokameras - "DMC-LX5", "DMC-FX700" un "DMC-FT10"

Oskars Lakšēvics, 28.07.2010. 12:04

Panasonic papildinājis LX fotoaparātu klasi, kas pirmo reizi tika prezentēta tikai pirms diviem gadiem. DMC-LX5 ir otrā un jaunākā kamera šajā klasē, kas nodēvēta par premium kompaktklasi. Jaunajam fotoaparātam ir pilnībā pārstrādāts objektīvs, CCD sensors un attēla apstrādes procesors, kā arī veikta virkne citu uzlabojumu. LX5 ir gaišs F2.0 platleņķa 24 mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektīvs, kas novērš attēla kropļošanos un ļauj uzņemt dabiskus, augstas kvalitātes attēlus. 24 mm platleņķa objektīvs ļauj fotogrāfijās ietvert plašāku ainu un ir parocīgs darbam gan iekštelpās, gan ārpus tām.
"Panasonic" izstrādājis trīs jaunas fotokameras - "DMC-LX5", "DMC-FX700" un "DMC-FT10"

LX5 10,1 megapikseļa CDD sensors ir uzlabots, lai sniegtu vēl lielāku dinamisko diapazonu, palielinot krāsu piesātinātību. Arī Venus Engine FHD procesors ir būtiski uzlabots, veicot vēl labāku signālu apstrādi - gan fotografējot, gan uzņemot videomateriālus. Pateicoties šiem uzlabojumiem, kameras īpašnieks varēs uzņemt teicamas kvalitātes attēlus pat nepietiekamas gaismas apstākļos.

Videomateriāli ar šo kameru tiek uzņemti AVCHD Lite formātā, un, lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu video režīmā, fotogrāfam talkā nāk radošais kino režīms (Creative Movie mode), manu krāsu režīms (My Color mode) un filmēšanas režīms (Film mode).

Panasonic izstrādājis arī jaunu LUMIX FX sērijas fotoaparātu DMC-FX700. 14,1 megapikseļa kamera ar platleņķa objektīvu LEICA DC VARIO-SUMMICRON un pieckārtīgu tālummaiņu, kā ierasts FX klasei iestrādāta mazā, kompaktā un vizuāli pievilcīgā korpusā. Arī šī kamera domāta ne vien fotografēšanai, bet arī augstas kvalitātes 1920x1080 pilnas augstas izšķirtspējas AVCHD formāta videomateriālu uzņemšanai.

FX700 inteliģentais autorežīms (iA) papildināts ar attēla asuma iestatīšanas režīmu (Motion Deblur mode) un inteliģento sērijveida attēlu uzņemšanas režīmu (Burst mode). Jaunais režīms izstrādāts, būtiski uzlabojot kustību noteicēju (inteliģento ISO kontroli) un gaišuma kontroli (inteliģentā ekspozīcija), lai panāktu pēc iespējas ātrāku slēdža darbību. Komplektā ar optisko attēla stabilizācijas sistēmu (POWER O.I.S.) FX700 novērš jebkāda veida attēla izplūdumu - vienalga, vai tas rodas, trīcot rokām, vai ātras objekta kustības rezultātā.

Optiskā attēla stabilizācijas sistēma, sejas atpazīšanas funkcija, sejas noteicējs, autofokuss, inteliģentā ISO kontrole, inteliģentais ainu atlasītājs un inteliģentā ekspozīcija - tas viss pieejams FX700, vienkārši iestatot inteliģento autorežīmu.

14,1 megapikseļa MOS sensors sniedz ātru attēlu uzņemšanu, kā arī HD videomateriālu iemūžināšanu.

Jaunais attēla Venus Engine FHD procesors nodrošina teicamu attēla kvalitāti gan foto, gan video režīmā. Kopā ar inteliģento izšķirtspējas tehnoloģiju tas ļauj optimāli apstrādāt signālu, sniedzot teicamu dabīgu attēla asumu, tādējādi ļaujot saskatīt pat vissīkākās detaļas. Pieckārtīgo tālummaiņu iespējams palielināt līdz 6,5 kārtīgajai izmantojot inteliģento tālummaiņas funkciju.

Panasonic laidis klajā arī jaunu fotokameru cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu. LUMIX DMC-FT10 nav vienkārši maza, kompakta kamera ar četrkārtīgu tālummaiņu un 14,1 megapikseļa izšķirtspēju, tā kalpos kā uzticams palīgs arī ekstrēmos apstākļos. To var lietot ūdenī pat trīs metru dziļumā, tā spēs izturēt triecienu, kas radies, krītot no 1,5 metru augstuma, arī desmit grādu sals ierīcei nebūs nekāds šķērslis.

Kā visām Panasonic fotokamerām, arī šai ir inteliģentais autorēžīms (iA), kas būtiski atvieglo labas kvalitātes attēlu uzņemšanu. Tajā iekļauts optiskais attēla stabilizētājs, kas novērš roku trīcēšanas radītos fotogrāfijas kropļojumus, kā arī inteliģentā ISO kontrole, sejas noteicējs un inteliģentais ainu atlasītājs. Tiklīdz kameras lietotājs nospiedis iA pogu, visas iepriekšminētās funkcijas darbosies automātiski, tādējādi fotoaparāta īpašniekam nebūs no jauna jāievada iestatījumi ikreiz, kad mainīsies fotografēšanas apstākļi.

Arī FT10 atbalsta augstas izšķirtspējas videomateriālu uzņemšanu. Turklāt ar vienu baterijas uzlādi iespējams uzņemt līdz pat 300 fotogrāfiju.

LX5 ir trīs collu liels 460 000 punktu augstas izšķirtspējas šķidro kristālu ekrāns. Arī FX700 ir trīs collu liels šķidro kristālu ekrāns, kuram ir skārienjutīga vadība. Ar tās palīdzību var ne vien iestatīt režīmus un fokusu, bet arī palaist slēdzi. Savukārt FT10 iestrādāts 2,7 collu LCD ekrāns.

 

Par Panasonic

Korporācija Panasonic ir pasaules līderis elektronisko preču izstrādē un ražošanā plašām sadzīves, biznesa un rūpniecības vajadzībām. Tās galvenā mītne atrodas Osakā, Japānā. Gadā, kas beidzās 2010 g. 31.martā, korporācijas kopējie neto pārdošanas apjomi sasniedza 7.42 triljonus jenu (56.6 miljardi eiro). Panasonic akcijas tiek kotētas Tokijas, Osakas, Nagojas un Ņujorkas (NYSE: PC) biržā. Vairāk informācijas par Panasonic un tās zīmolu - http://panasonic.net.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV