Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Pilnveidojot mobilo sakaru kvalitāti, Tele2 jūlijā uzstādījis 10 jaunas bāzes stacijas

Vita Sirica, 03.08.2010. 16:52 | komentāri (1)

Šā gada jūlijā darbu sākušas desmit jaunas Tele2 GSM un UMTS bāzes stacijas visā Latvijā – Nīcas novada Bernātos, Priekuļu novada Bērzkrogā, Pārgaujas novada Braslā, Daugavpilī, Jūrmalā (Bulduros), Kuldīgas novada Kabilē, Rojas novada Kaltenē, Ķekavā, Limbažu novada Lādezerā un Ventspilī. Šogad kopumā Tele2 jau uzcēlis 39 jaunas GSM un UMTS bāzes stacijas, tādējādi stiprinot savu pozīciju kā runas pārraides kvalitātes līderis Latvijā.

"Šā gada otrajā pusgadā Tele2 mērķis ir turpināt pilnveidot tīkla pārklājumu un nodrošināt augstu sakaru kvalitātes pieejamību visā Latvijā. Pateicoties tirgū izdevīgākajiem tarifiem un Latvijā ātrākajam 3G tīklam, novērojam Tele2 klientu aktivitātes pieaugumu gan zvanot, gan lietojot mobilo internetu. Jūlijā dažādos Latvijas novados uzstādītās bāzes stacijas paplašina Tele2 tīkla pārklājumu, nodrošinot klientiem augstvērtīgus sakaru pakalpojumus," saka Ervīns Kampāns, Tele2 tehniskais direktors.

Ventspilī uzceltā UMTS bāzes stacija nodrošina iedzīvotājiem ātrāku mobilā interneta lietošanu telefonā un datorā. Bernātos, Jūrmalā un Kaltenē uzstādītās GSM bāzes stacijas sniedz vēl kvalitatīvākus sakarus gan iedzīvotājiem, gan vasarā pludmales atpūtniekiem. Jaunās bāzes stacijas Daugavpilī, Kabilē, Ķekavā un Lādezerā ir būtiski palielinājušas sakaru tīkla kapacitāti, tādējādi nodrošinot sakaru kvalitāti šajās apdzīvotajās vietās un to apkārtnē vēl augstākā līmenī. Savukārt pateicoties uzbūvētām bāzes stacijām Priekuļu un Pārgaujas novados ir pilnveidota signāla uztveršana un raidīšana attiecīgi Vidzemes šosejas posmā pie Bērzkroga un Valmieras šosejas posmā pie Braslas.

Tele2 ir izvēlējušies vairāk nekā miljons klientu visā Latvijā, un jaunu bāzes staciju būvēšana reģionos un mazāk apdzīvotās vietās nodrošina to, ka klienti var paļauties uz Tele2 pakalpojumiem neatkarīgi no viņu atrašanās vietas.

Pateicoties jaunākās balss pārraides tehnoloģijas AMR-NB izmantošanai Tele2 GSM tīklā uzņēmums jau otro gadu pēc kārtas ir līderis mobilo sakaru būtiskākajā parametrā – runas pārraides kvalitātē, ko apliecina jaunākie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) veiktie elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes mērījumi. Tele2 turpinās būt tehnoloģiju līderis Latvijā ar jaunākajiem sakaru risinājumiem klientu vajadzībām, kā arī efektīvu un uzticamu mobilo sakaru tīklu.

Kopumā 2009.gadā darbību sāka 65 jaunas Tele2 GSM un UMTS bāzes stacijas, šā gada pirmajos septiņos mēnešos pievienojot vēl 39. Šogad Tele2 plāno uzbūvēt vidēji divas jaunas GSM bāzes stacijas nedēļā līdz gada beigām un paplašināt 3G tīkla pārklājumu ārpus pilsētām. Līdz šim Tele2 ieguldījis investīcijas vairāk nekā 130 miljonus latu apjomā kvalitātes pilnveidošanā. Tele2 tīkls ir pieejams jau 99,6% Latvijas iedzīvotāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV