Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Samsung prezentē kabatas formāta Full-HD video kameru ar grozāmu objektīvu

Diana Dzene, 11.08.2010. 10:30

Samsung Electronics, vadošais patērētāju elektronikas ražotājs, savam video kameru klāstam ir pievienojis jaunu modeli – novatorisko HMX-E10. Full-HD izšķirtspējas kamera ir īpaša ar savu kompakto, 270 grādu diapazonā rotējošo objektīvu, kas sniedz lietotājiem plašākas radošās izpausmes iespējas, filmējot no gandrīz jebkura skatu leņķa. Tagad kameras lietotājs var daudz vieglāk ietvert arī sevi vienā kadrā ar draugiem un ģimeni.
Samsung prezentē kabatas formāta Full-HD video kameru ar grozāmu objektīvu

Pateicoties HMX-E10 kameras USB pieslēgvietai, Samsung ir arī izdevies vienkāršot veidu, kā lietotāji var dalīties tās saturā ar citiem. Korpusā iebūvētais USB spraudnis ļauj lietotājiem pievienot kameru tiešā veidā pie jebkura datora bez jebkādiem papildus aksesuāriem, piemēram, USB kabeļa. USB savienojums var tikt izmantots arī, lai uzlādētu kameras bateriju.

"Samsung strādā pie arvien jaunu funkciju ieviešanu videokamerās, kas palīdzētu piepildīt līdz šim aizmirstās lietotāju vēlmes," sacīja Samsung Electronics Digitālās attēlveidošanas biznesa prezidents Sangjins Parks. "HMX-E10 nodrošina augstu attēla kvalitāti, īpaši kompaktu korpusu un ērti lietojamu iebūvētu USB spraudni – visu, ko lietotājs sagaida no šādas klases video kameras. Taču mēs esam spēruši soli tālāk, piedāvājot arī tādas funkcijas kā rotējošs objektīvs, kompakts LCD ekrāns un virkne īpaši piemeklētu attēla filtru."

Vienkārša savienojamība un satura koplietošana

Papildus iebūvētajam USB savienojuma spraudnim HMX-E10 videokamera ir apgādāta ar Samsung atskaņošanas/rediģēšanas/koplietošanas programmatūru Intelli-studio. Šī intuitīvā programma dod iespēju lietotājiem rediģēt un atskaņot video no jebkura datora bez vajadzības uzstādīt papildus programmatūru.
Interaktīvais Augšupielādes taustiņš uz HMX-E10 kameras ekrāna ievērojami atvieglo video augšupielādi interneta vietnēs. Kad esat pievienojuši kameru datoram ar interneta pieslēgumu, nospiežot minēto taustiņu, kamera automātiski pieslēdzas iepriekš noteiktai interneta vietnei, piemēram, YouTube™, tādējādi ievērojami samazinot nepieciešamo darbību skaitu, lai veiksmīgi augšupielādētu video.

Augstas veiktspējas sensors un universāls ekrāns

HMX-E10 ir augstas veiktspējas 1/3,2 collu CMOS sensors, kas spējīgs uzņemt video ar iespaidīgu 1920x1080 Full HD izšķirtspēju (30p / H.264), kā arī fotogrāfijas ar 8 megapikseļu izšķirtspēju. Kameras aizmugurē atrodas universāli pielietojams 2,7 collas plats skārienvadības LCD ekrāns, kas ir novietots vertikālā formātā. Uzņemot video, HMX-E10 ekrāns tiek sadalīts divās daļās – augšējā daļā tiek attēlots tas, ko pašreiz filmējat, savukārt apakšējā ekrāna daļā attēlota virkne ar skārienvadības funkcijām, tai skaitā ieraksta, pauzes un atskaņošanas taustiņi. Lietotāji var pagriezt rotējošo objektīvu, lai varētu izmantot ekrānu un iekļaut paši sevi kadrā. Savukārt uzņemto materiālu ir iespējams aplūkot, izmantojot visu kameras ekrānu.

Radošās vadības iespējas

HMX-E10 video kamera ir aprīkota ar plašu funkciju klāstu, kas ļauj video materiāliem piešķirt dažādus radošos akcentus. Lietotāji var izmantot vairākus iebūvētos filtrus, kas dažādo HMX-E10 kameras objektīva un krāsu efektus. Piemēram, video kameras miniatūras filtrs, kas rada neparastu asuma dziļumu, un vinjetes filtrs, kas veido lomogrāfijas attēla efektu. Pie krāsu efektiem jāmin miglaina attēla novēršana, kas imitē cirkulārā polarizācijas filtra izmantošanu, kā arī skices efekts, kas video attēlam piešķir ar zīmuli zīmēta attēla izskatu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV