Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Olympus DP-20 – pirmais digitālais diktofons radīts cilvēkiem, kas uzauga ar kasetēm

ZParks/Olympus PR, 24.08.2010. 10:17

Pārēja uz digitālajiem diktofoniem bieži bija sarežģītāka tiem, kas pieraduši pie to analogajiem priekšgājējiem. Taču tagad viss ir mainījies. 40 gadus pēc sava pirmā mikrokasešu diktofona Olympus nāk klajā ar DP-20, digitālo diktofonu, kas izstrādāts, lai to lietot būtu vēl vienkāršāk nekā mikrokasešu diktofonus. DP-20 aprīkots ar visu, kas tik ļoti patīk mikrokasešu diktofonu lietotājiem – pilnas jaudas skaļruni skaidrai audioieraksta atskaņošanai, trīs lieliem taustiņiem svarīgākajām funkcijām, viegli lasāmu ekrānu un ilgu bateriju kalpošanas laiku. Tai pašā laikā DP-20 piedāvā arī visas digitālā diktofona priekšrocības, ieskaitot augstākās kvalitātes skaņas ierakstu, kas nenodilst laika gaitā, un lielu atmiņas ietilpību. DP-20 ir radīts lietotāja ērtībām.
Olympus DP-20 – pirmais digitālais diktofons radīts cilvēkiem, kas uzauga ar kasetēm

Piemēram, ar Olympus jauno Kalendāra meklēšanas sistēmu ieraksta atrašana notiek tikpat intuitīvi kā analogajā diktofonā. Tāpat analogo diktofonu atbalstītāji var priecāties, ka arī DP-20 atliek uzmest vien skatienu, lai zinātu, cik daudz atmiņas un baterijas enerģijas vēl atlicis. Turklāt DP-20 ir daudz vieglāks un mazāks nekā analogais diktofons, tādējādi to ir pavisam vienkārši pārnēsāt. Sākot ar personīgajām piezīmēm līdz bērna skaitīta dzejoļa ierakstam – audioieraksta veikšana un atskaņošana vēl nekad nav bijusi tik vienkārša. DP-20 pārdošanā ir no 2010.gada augusta. Tā cena ir 29.90 Ls.

Ērta lietošana
Tāpat kā Olympus digitālajos diktofonus arī DP-20 diktofonā WMA formāts garantē, ka ieraksta skaņas kvalitāte ir ievērojami labāka nekā analogajā diktofonā. Taču lietotājus, kas pieraduši ierakstīt ar mikrokasetēm, sajūsmina DP-20 pazīstamais izskats un viņi intuitīvi zina, kā ar to rīkoties. Atšķirībā no digitālajiem diktofoniem DP-20 priekšējais panelis aprīkots tikai ar trim taustiņiem „Play"(„Atskaņot"") „Stop"(„Apturēt") un „Record"(„Ierakstīt"). Arī pārējā lietošana ir tikpat vienkārša. Daudzu digitālo diktofonu plašajās izvēlnēs dažbrīd ir grūti atrast pašas vienkāršākās funkcijas, tādas kā „Play Speed"(„Ieraksta ātrums") un „Erase"(„Dzēst"), taču DP-20 tās ir ērti atrodamas, izmantojot diktofona sānu taustiņus.

Ērta meklēšana
Lai mikrokasešu diktofonā atrastu konkrētu ierakstu, bija uzmanīgi jātin kasešu lente un jāseko, cik tālu veikts ieraksts. Ar DP-20 digitālo failu, mapju organizēšana un atrašana ir daudz vienkāršāka. Lietotāji var saglabāt datus pa datumiem un vēlāk atrast, izmantojot jauno unikālo Kalendāra meklēšanas funkciju, kas prasa veikt vien trīs darbības:
- diktofona sānos nospiest taustiņu „Datums",
- uz lielā LCD ekrāna izvēlēties datumu,
- izvēlēties failu, ierakstītu šai datumā.

Ērta lasīšana
DP-20 1,78 collu lielais LCD ekrāns padara failu saglabāšanu un atrašanu daudz vienkāršāku. Tas ir ne vien daudz lielāks nekā citiem šīs cenu kategorijas diktofoniem, bet arī nodrošina augstas kvalitātes, skaidru un ērtu lasīšanu. Atšķirībā no digitālajām ierīcēm DP-20 ekrānā rīkjoslas simboli tāpat kā burti ir lieli un viegli salasāmi. Tieši tāpēc lietotājam atliek uzmest ekrānam vien skatienu, lai zinātu, cik daudz atmiņas un baterijas enerģijas vēl atlicis.

Vispusīgi ērts
No ieraksta līdz atskaņošanai un no saglabāšanas līdz dzēšanai, DP-20 diktofonu lietošana ir bauda. Olympus augstā audio ieraksta kvalitāte un īpaši lielais diktofona skaļrunis garantē spēcīgu un kvalitatīvu skaņas ierakstu. Atšķirībā no analogajiem diktofoniem, DP-20 audio skaņas kvalitāte nemainās arī izmantojot dažādus atskaņošanas ātrumus. Arī izvēlnes lietošana ierakstot ir pavisam vienkārša – iespējams ieslēgt trokšņu slāpēšanu, noregulēt mikrofona jutību un audio skaņas kvalitāti. Un lai kāda būtu izvēle, DP-20 veiks kristāltīru skaņas ierakstu jebkuros apstākļos. Bateriju kalpošanas laiks ir 50 stundas un 1GB lielā iebūvētā atmiņa atļauj saglabāt līdz pat 145 stundas garu standarta kvalitātes ierakstu.

DP-20 tehniskie dati:
- Priekšējais panelis aprīkots ar pierastajiem trim taustiņiem – vieglākai pārējai no analogā diktofona
- Ātrāka piekļuve failiem - svarīgākās funkcijas pieejamas izmantojot sānu taustiņiem
- 3 soļu Kalendāra meklēšana ērtākai un ātrākai datu atrašanai
- Liels, viegli salasāms LCD ekrāns ātrākai navigācijai
- Lieli, viegli salasāmi rīkjoslas simboli un burti
- Īpaši liels 36mm priekšējais skaļrunis kvalitatīvai un spēcīgai ieraksta atskaņošanai
- WMA ieraksts un atskaņošana augstākās kvalitātes audio ierakstam

Citas funkcijas un tehniskie dati:
- 1GB liela iekšējā atmiņa – līdz pat 145 stundu garam ierakstam SP režīmā
- Ilgs bateriju kalpošanas laiks – līdz pat 50 stundām nepārtraukta ieraksta
- 2 ieraksta režīmi audio failiem (HQ, SP)
- Trokšņu slāpētājs augstas kvalitātes ierakstam trokšņainā vidē
- Mikrofona jutīguma iestatījums precīza ierakstu īstenošanai
- Dažādu ātrumu atskaņošana, neietekmējot audio skaņas kvalitāti

Komplektācijā:
- 2x AAA baterijas
- Lietošanas rokasgrāmata

Papildaprīkojums:
- BC-400 Ni-MH akumulatoru lādētājs
- BR-401 Ni-MH akumulatori
- E-20 mono austiņas

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV