Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Canon jaunās profesionālās videokameras XF105 un XF100 apvieno pārvietojamību, daudzveidību un lielisku sniegumu

Laura Tīte, 02.09.2010. 13:46

Canon papildina savu revolucionāro XF profesionālo videokameru sēriju ar XF105 un XF100 – līdz šim vismazākajiem modeļiem ar apraides kvalitātes MPEG-2 Full HD ierakstīšanas kodeku (50Mbps, 4:2:2).
Canon jaunās profesionālās videokameras XF105 un XF100 apvieno pārvietojamību, daudzveidību un lielisku sniegumu

Izstrādātas kā vieglas un ērti pārnēsājamas Full HD kameras, tās nodrošina tirgū vadošo specifikāciju, pārvietojamības un daudzveidības apvienojumu, kāds šajā klasē līdz šim nav bijis pieejams. Abiem modeļiem ir daudzas no īpašajāmfunkcijām, kas ietvertas nesen izlaistajā XF300 sērijā, nodrošinot nepārspējamu sniegumu lietotājiem, kuriem nepieciešams kompaktāks risinājums. XF100 sērijas modeļusEiropā pirmo reizi varēs aplūkot Canon stendā IBC 2010 Amsterdamā (10. – 14. septembrī), pēc tam tie būs redzami arī gadatirgū Photokina 2010 Ķelnē (21. – 26. septembrī).

Pārnēsājamas, jaudīgas, daudzfunkcionālas

XF105 un XF100 ir ārkārtīgi pielāgojamas videokameras, kas nodrošina maksimālo attēlu kvalitāti nelielā, vieglā korpusā. Tās sver tikai nedaudz vairāk par 1 kg[i], uzlabotā ergonomika ir izstrādāta, lai būtu ērti filmēt ilgstoši, turklāt kamerām ir funkcijas, kas aizgūtasno XF300 sērijas. Abu modeļu izstrādē izmantoti daudz slavētie XF videokameru pamatprincipi, ar vieglas piekļuves, pielāgojamu vadību, nepārspējamu LCD un XLR ievadi, kas iestrādāta rokturī.

Ideāli piemērotas lietotājiem, kuriem nepieciešamas iespējas strādāt dažādos apstākļos, XF105 un XF100 iekļaujas jaunajā Canon XF klāsta plaukstas lieluma kameru kategorijā. To kompaktais dizains un uzlabotā attēlu kvalitāte ļauj tās ērti izmantot operatoriem, kuriem ikdienā jāstrādā ar daudziem dažādiem projektiem, piemēram, filmējot kāzas, veidojot korporatīvus video vai dokumentālus ierakstus. To izcilais funkciju klāsts un kompaktā forma ļauj izpildīt dažādus uzdevumus ar vienu daudzveidīgu kameru.

Uzsverot to, ka XF100 sērija piedāvā izcilu sniegumu dažādu uzdevumu veikšanā, XF105 nodrošina uzlabotu integrāciju studijas aprīkojumā vai vairāku kameru uzņēmumos, pateicoties HD-SDI izvadei, kopīgotai Timecode ievadei/izvadei un Genlock ievadei.

Apraides kodeks, nemanāma darba plūsma

Gluži kā uzlabotā XF300 sērija, XF105 un XF100 ieraksta MPEG-2 Full HD video nozares standarta, proti, atklātā pirmkoda MXF (Material eXchange Format) failus Compact Flash (CF) atmiņas kartēs ar pārraides ātrumu līdz 50 Mbps, ar bagātu 4:2:2 krāsu izlasi – uztverot augstu krāsu informācijas līmeni, ko izmantot pēcapstrādē.

Ātrās un izturīgās CF kartes ir praktiskas, ekspluatācijā izdevīgas un plaši pieejamas salīdzinājumā ar citiem datu nesējiem, ko izmanto profesionālajā video ierakstīšanā. Abiem modeļiem ir Relay Recording un jaunā Double Slot Recording – funkcija, kas ļauj lietotājam ierakstīt uzņemto vienlaicīgi divās dažādās CF kartēs. Turklāt ieraksta laikā nelietoto karti var nomainīt vai inicializēt.

Canon MPEG-2 MXF video faili ir pilnībā saderīgi ar galvenajiem rediģēšanas un apstrādes programmatūras komplektiem, ko ražo Adobe Systems Incorporated, Apple Inc., Avid Technology Inc. un Grass Valley™, lai operatori varētu bez pūlēm iekļaut XF105 un XF100 savā darba plūsmā. Canon XF Utility programmatūra un spraudņi Apple Final Cut Pro un Avid Media Composer ir iekļauti standartaprīkojumā.

Augstas kvalitātes Canon kameras sistēma

XF sērijai ir raksturīga viena no modernākajām kameras sistēmām savā klasē, tā nodrošina nepārspējamu Full HD video kvalitāti. Abiem modeļiem ir daudzveidīga, jauna 10x tālummaiņa, 30,4 mm platleņķa Canon HD Video objektīvs, ātra diafragmas darbība līdz pat f/1,8. Astoņu asmeņu metāla diafragma nodrošina arī gandrīz apļveida "bokeh" efektu, ļaujot operatoriem radīt mākslinieciski kvalitatīvākuizplūdušafona efektu, savukārt paplašinātais maināmo objektīvu klāsts ļauj samazināt hromatisko aberāciju un vispārējo objektīva izmēru,tādējādi vēl vairāk paplašinot dažādasiespējas. Trīs līmeņu digitālā telekonvertera funkciju vararī izmantot, lai paplašinātu objektīva fokusa attālumu par 1,5x, 3x vai 6x, ļaujot lietotājiem nepieciešamības gadījumā pietuvināt darbību.

Tāpat XF105 un XF100 ir uzlabotā Canon Optical Image Stabilizer (OIS) sistēma, kas pārņemta no XF videokamerām un piedāvā trīs dažādus stabilizācijas režīmus – standarta, dinamisko un pastiprināto.

Jaunais 1/3 veida, 2,07 MP Canon CMOS sensors uzņem Full HD video ar Native1920x1080 izšķirtspēju. XF100 sērijas sensoram ir Bayer rakstu krāsu filtrs, kasnodrošinaaugstu jutību un plašu dinamisko diapazonu.Tas ir aizgūtsno 3CMOS sensoru sistēmas, kas izmantota XF300 sērijas modeļos, XF100 sērijas sensoram. Ātrdarbības datu nolasīšanas tehnoloģija samazina arī aizslēga rullīša sakustēšanos, kas mēdz gadīties parastajās CMOS videokamerās.

Radošas iespējas ar 3D Shooting Assist

Tāpat kā lielākajiem XF300 sērijas modeļiem, arī XF105 un XF100 ir plašs radošo uzņemšanas iespēju klāsts. Ir pieejams 1080/50i, 1080/25p, 720/50p un 720/25p režīms, kā arī maināms ierakstīšanas bitu pārraides ātrums, uzlabojot esošo darba plūsmu. Ir pieejama Fast unSlow Motion, Interval Recording (palēninātā uzņemšana) un Frame Recording (apturētai darbībai), kā arī 3 sekunžu Pre Record jeb kešatmiņas iespēja.

XF100 sērija nodrošina pat vēl vairāk iespēju – jauno Infrared un 3D Shooting Assist funkciju. Infrared (IR) uzņemšanas režīmu var aktivizēt, izmantojot slēdzi videokameras priekšā zem objektīva. Ar iebūvēto IR lampu un pieejamām filmēšanas zaļā un baltā apgaismojumā iespējām, XF105 un XF100 var uzņemt patiešām dramatiskus nakts kadrus – kas ir izcila opcija, veicot dabas vai dokumentālus ierakstus.

Abiem modeļiem ir pieejamas arī divas jaunas 3D Shooting Assist funkcijas. OIS Axis Shift izmanto objektīva nobīdes Image Stabilizer sistēmu, lai ļautu lietotājiem pareizi savietot divas savienotas videokameras stereoskopiska 3D video ierakstīšanas laikā. Focal Length Guide palīdz precīzi sinhronizēt tālummaiņu.

Izstrādātas, domājot par lietotājiem

Jaunie modeļi ir izstrādāti, pamatojoties uz standartiem, kādus izvirzījušas esošās XF300 un XF305, XF100 sērijas, un tie paredzēti dažādiem operatoriem. Neskatoties uz kompakto izmēru, pieredzējuši lietotāji var izmantot dažādas manuālas vadības iespējas, savukārt automātiskā un palīdzības funkcija padara filmēšanu vieglu arī iesācējiem.

Lai filmēšanas laikā ērtāk pārraudzītu ainu, abām kamerām ir liels 8,8 cm (3,5") sānu LCD ekrāns. Tam ir asa 920k punktu izšķirtspēja, kas nodrošina neticamu skaidrumu. Iebūvētais liektas formas monitors un Edge Focus funkcija palīdz ērti iestatīt kadru ar izvēlnes izlasēm, ko var pārvaldīt, izmantojot kursorsviras interfeisu. Ir pieejams arī 0,61 cm 260k punktu elektroniskais skatu meklētājs ar 100% pārklājumu.

Manuālais objektīva gredzens nodrošina fokusa, tālummaiņas un diafragmas vadību, savukārt sānā novietotais slēdzis ļauj lietotājam bez kavēšanās pārslēgt režīmus. Dažādus iestatījumus, tostarp diafragmas kontroli, var regulēt, izmantojot arī pielāgotu pogu/vadības taustiņu kombināciju.

Īpaša poga nepieciešamības gadījumā nodrošina pārslēgšanu starp manuālo un auto fokusēšanu (AF). Papildus Canon Face Detection AF un unikālajam Instant AF režīmam ir pieejams jaunais Face-Only AF režīms, kas tikai automātiski fokusējas uz konkrētām sejām – šī funkcija ir īpaši piemērota "viena operatora" gadījumā, piemēram, ziņu reportierim notikuma vietā.

Plaša pielāgošana

XF105 un XF100, tāpat kā daudzas lielākas video kameras, kas paredzētas apraidei, piedāvā plašu pielāgošanas iespēju klāstu, nodrošinot nepārspējamu daudzveidību un iespējas. Lietotāji var konfigurēt vairāk nekā 90 individuālus ar attēliem saistītus iestatījumus, izmantojot Custom Picture funkciju; tajā skaitā izvēloties vienu no sešām pirmsiestatītām krāsu līknēm. Tāpat operatori var piešķirt vienu no 34 atsevišķām funkcijām 10 pielāgojamām pogām, tādējādi optimizējot videokameru savām personiskajām filmēšanas vajadzībām vai stila ieskatiem.

Katrā korpusā var saglabāt līdz pat 9 "personalizētiem attēliem" ar CINE.Vun CINE.F gammas iestatījumiem, no kuriem trīs ir iekļauti standartaprīkojumā. Izvēlētos iestatījumus var saglabāt un ar SDHC karšu palīdzību pārsūtīt no vienas video kameras un citu – tas ir īpaši noderīgi, lai saglabātu radošu stilu dažādās kamerās, vai organizācijām, kuras vēlas nodrošināt vienotus iestatījumus dažādās video kamerās.

Uzlabota skaņa

Katras kameras augstas kvalitātes attēlus papildina profesionālas kvalitātes video ieraksti. Neatkarīgu skaņu var ierakstīt, pievienojot ārējos mikrofonus divām XLR ieejām, savukārt priekšpusē iestrādātais mikrofons uztver stereo skaņu. Abi modeļi var ierakstīt 16 bitu lineāru PCM skaņu ar 48 kHz, nodrošinot skaņas kvalitāti, kas piemērota profesionālai vai apraides lietošanai.

Canon Professional Services

XF100 sērijas īpašnieki var kļūt par Canon Professional Services (CPS) Video biedriem. CPS Video pakalpojums piedāvā profesionāliem Canon ražojumu lietotājiem ekskluzīvu bezmaksas piekļuvi dažādām priekšrocībām, piemēram, prioritārajam remontam un tiešajam Canon Professional pārstāvju atbalstam visā Eiropā. Vairāk informācijas par CPS dalības priekšrocībām: http://cpn.canon-europe.com/content/services.do.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV