Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvija ierindojas starp mobilā interneta ātruma līderiem Eiropā

Bite Latvija, 13.09.2010. 11:15

Pēc visu 3G bāzes staciju modernizācijas Latvijā telekomunikāciju operatora Bite Latvija tīklā pieejams ātrākais mobilais internets valstī, kas Latviju ierindo starp top piecām Eiropas valstīm ar ātrāko mobilo internetu. Bites mobilā interneta ātrums pilsētās ir vidēji 6 Mbit/s (lejupielāde), kas ir divreiz vairāk nekā Latvijas tirgū līdz šim pieejamais ātrums. Šāds ātrums var konkurēt pat ar fiksētā interneta ātrumiem valstī. Testi, kurus divu nedēļu gaitā veica aktīvu interneta lietotāju grupa, liecina, ka vietām Rīgā lejupielādes ātrums pārsniedz pat 11 Mbit/s.
Latvija ierindojas starp mobilā interneta ātruma līderiem Eiropā

„Esam gandarīti, ka Bites tīkla modernizācija nodrošina Latvijai vietu Eiropas ātrākā mobilā interneta līderu vidū. Ceram, ka mūsu klienti izbaudīs iespēju lejupielādēt dziesmu tikai vienā sekundē un skatīties YouTube video bez pārtraukumiem gan savos mobilajos tālruņos, gan, lietojot mobilā interneta modemus klēpjdatoriem," stāsta Bite Latvija ģenerāldirektors Freds Renčaks.

Saskaņā ar Akamai ziņojumu par situāciju interneta tirgū 2010. gada 1. ceturksnī tikai četri operatori no 109 mobilā interneta nodrošinātājiem Eiropā (Lielbritānijā, Slovākijā, Polijā un Krievijā) garantēja vidējo ātrumu virs 3 Mbit/s. Modernizējot mobilo sakaru tīklu, Bite pievienojas šai grupai ar vidējo lejupielādes ātrumu 6 Mbit/s. Tas nozīmē, ka, piemēram, dziesmu mp3 formātā tagad var lejupielādēt vienas sekundes laikā, bet YouTube video var noskatīties bez pārtraukumiem.

14 mobilo sakaru operatoriem Eiropā vidējais nodrošinātais ātrums ir 2 Mbit/s vai vairāk, bet 35 – 1 Mbit/s vai vairāk. Vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums Latvijas tirgū līdz šim bija 1 līdz 3 Mbit/s.

Latvija ir arī viena no pirmajām Eiropas valstīm, kas tirgū piedāvā jaunākās paaudzes mobilā interneta modemu. Šis modems teorētiski spēj nodrošināt 21 Mbit/s lejupielādes un 5,8 Mbit/s augšupielādes ātrumu. Ar iepriekšējiem Latvijā un Eiropā pieejamajiem modeļiem ideālos apstākļos bija iespējams līdz 7,2 Mbit/s lejupielādes un 2 Mbit/s augšupielādes ātrums.

Kā ziņots iepriekš, Bite ir sākusi vērienīgāko tīkla modernizācijas projektu Baltijas valstīs. Projekts joprojām tiek īstenots, bet visas 3G bāzes stacijas jau ir modernizētas, ļaujot Bites klientiem izbaudīt pirmās jūtamās priekšrocības – lielāku mobilā interneta ātrumu. Tīkla modernizācijā tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas un risinājumi, kas nodrošinās Bites klientus ar plašāku pārklājumu, lielāku datu pārraides ātrumu un augstāku signāla un balss kvalitāti. Viss jaunais aprīkojums, ko piedāvā Huawei, ir gatavs arī 4G un LTE tīkliem nākotnē, ja būs pieprasījums un kad to atļaus licences noteikumi. Jaunās tehnoloģijas ir videi daudz draudzīgākas un palīdzēs Bitei samazināt enerģijas patēriņu (un līdz ar to arī CO2 emisijas).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV