Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jauni HP plāno klientu un virtualizācijas risinājumi

Sintija Kvasova, 07.10.2010. 09:22

Informācijas tehnoloģiju ražotājs Hewlett-Packard paziņojis par jaunu un jaudīgu plāno klientu izveidi, kā arī HP ieteikto arhitektūru, kas piemērota Citrix XenDesktop.
Jauni HP plāno klientu un virtualizācijas risinājumi

HP prezentējis sešus jaunus biznesa risinājumus, kas vienkāršo un uzlabo klientu virtualizācijas produktu funkcionalitāti, ar mērķi samazināt mākoņskaitļošanas servisu sarežģītību, riskus un izmaksas.

Pēdējos gados plašu izplatību guvuši „serveris-termināļu" tipa virtuālie skaitļošanas risinājumi, kas ir ļoti izdevīgi uzņēmumiem. Līdz ar to, nav vajadzības katrā darbavietā turēt dārgu datoru, apgādātu ar maksas programmām. Tā vietā pietiek ar nelielu, energoefektīvu gala termināli, kuru pieņemts saukt par plāno klientu (thin client) tā kompaktā izmēra dēļ. Uz plānā klienta bieži nav pat cietā diska, visi dati glabājas uz centrālā servera un tos pārsūta šifrētā veidā. Uzņēmumam vai organizācijai tas nozīmē papildus drošību. Šādas virtuālās darbavietas darbojas ar īpašas programmatūras palīdzību, no kurām pazīstamākās ir Citrix XenDesktop, VMware, Windows Embedded Standard 7 (WES7).

Jaunajā HP sortimentā ir HP t5500 plāno klientu (hardware thin client) līnija ar uzlabotiem HP Easy Tools instrumentiem, divi uz Microsoft Windows® Embedded Standard 7 bāzēti plānie klienti, kā arī HP rekomendētās arhitektūras Citrix XenDesktop risinājums XenServer sastāvā. Šie produkti un uzlabotie risinājumi nodrošina HP klientiem bagātīgākas iespējas, kā arī vieglāku virtuālās vides izvēršanu.

"Elastīgie plānie klienti ir ideāli katrai tālvadības vai mākoņskaitļošanas videi, un mūsu jauno produktu klāsts veidots, sekojot līdz nozares straujajai attīstībai", saka Kobi Elbazs (Kobi Elbaz), HP Klientu risinājumu un Biznesa darbstaciju nodaļas direktors EMEA reģionā. " HP pieeja klientu virtualizācijai ļauj radīt daudzpusīgus risinājumus, kas apmierina gan jauno, gan esošo klientu prasības pret funkcionalitāti un veiktspēju, pie tam samazinot sarežģītību un izvēršanas izmaksas."

Jaunā plāno klientu līnija pielāgota katras virtuālās vides iespējām

Jaunie HP t5550, t5565 un t5570 plānie klienti ir ideāls risinājums lietotājiem, kas meklē vienkāršus un drošus skaitļošanas risinājumus tipiskajām biroja lietojumprogrammām un interneta pārlūkošanai virtuālajām un mākoņskaitļošanas vidēm. Izvēloties operētājsistēmas Microsoft Windows® Embedded Standard 2009, Windows CE Embedded 6.0 vai HP ThinPro - t5500 līnija jau ir iepriekš uzstādīta un apgādāta ar jaunākajiem Citrix un Microsoft spraudņiem drošam un produktīvam darbam jebkurā vidē.

Energoefektīvie t5550 līnijas plānie klienti izstrādāti ar mērķi vienkāršot IT konfigurācijas un tīkla izvēršanas problēmas, ko palīdz risināt instrumentu pakete HP Easy Tools - uz iestatīšanas veidņa bāzēts rīks. Energoekonomiskie HP t5500 plānie klienti apgādāti ar uzlabotu multivides atbalstu, divu displeju pieslēgšanas iespēju, kā arī izvēles bezvadu interneta savienojumu.
Lai vienkāršotu uzstādīšanu, HP Easy Tools uzstādīšanas un konfigurācijas vednis izvada lietotāju caur nedaudziem vienkāršiem, intuitīvi uztveramiem soļiem. Mazinās vajadzība pēc speciālās dokumentācijas, automātiski tiek uzstādīti atjauninājumi, ar pāris peles klikšķiem plāno klientu var konfigurēt un ieslēgt tīklā.

VIA Nano U3500 procesors un VIA VX900 mediju sistēma kopā ar integrēto grafikas procesoru VIA Chromotion HD 2.0 garantē aparatūras paātrināšanas (hardware acceleration) funkcionalitāti un nodrošina lietotājam bagātīgu iespēju klāstu Microsoft RDP 7, Citrix HDX un VMware View vidēs. Multimediju, USB un paātrināšanas programmatūra jau iekļauta bāzes komplektācijā.

Stabils un daudzpusīgs izpildījums ar HP WES 7 plānajiem klientiem

Plānie klienti HP 4320t Mobile un HP t5740e ar instalētu Microsoft Windows® Embedded Standard 7 (WES 7) būs pārdošanā nākamajā mēnesī.

Kā uz Windows-bāzēto plāno klientu pasaules līderis, HP WES 7 plānie klienti nodrošina PC raksturīgo sniegumu, paplašināmu atmiņu un savienojuma iespējas maksimālai pielāgotībai konkrētai videi. Tie nodrošina lietotājam izvēli starp 2 pilnīgiem izvēršanas un attālās pārvaldības rīkiem: mērogojamais HP Device Manager iekļauts bez papildmaksas un paredzēts plānā klienta izvēršanai vai HP Client Automation, kas veidots jaukta tipa klientiem un korporatīvajiem datu centriem. Tas arī pilnībā atbalsta Microsoft SCCM pārvaldības instrumentus, ļaujot HP plānajiem klientiem viegli integrēties Microsoft SCCM pārvaldītās vidēs.
HP uz Windows 7 bāzētie plānie klienti nodrošina arī nozīmīgas papildus funkcijas, kā Microsoft RDP 7, Citrix ICA 12 un VMware View Manager 4.5 protokolu un starpnieku atbalsts vieglai piekļuvei un stabilai darbībai terminālu servisos un VDI. HP Write Filter Manager ļauj konfigurēt un lietot jau gatava faila bāzētu rakstīšanas filtru. HP TeemTalk vienkāršo piekļuvi pamatprogrammām.

Bez tam iekļautais Microsoft Windows Firewall aizsargā pret uzbrukumiem, un kaitīgo programmatūru, bet iebūvētais viedkaršu atbalsts ļauj kontrolēt interneta izmantošanu.

HP ieteiktā XenDesktop arhitektūra vienkāršo izvēršanas procesu

HP kopā ar kompāniju Citrix paziņojis, ka drīzumā būs pieejama jauna arhitektūra, kas ļaus pāriet uz pārbaudītu, mērogojamu virtualizācijas projektu ar mērķi vienkāršot Citrix XenDesktop plānošanu un izvēršanu XenServer tīklos. HP arhitektūra papildinās XenDesktop korporatīvo arhitektūru XenServer un Hyper-V virtualizācijas vidēs, sniedzot iespēju klientiem, piegādātājiem un ražotājiem izvēlēties optimālo risinājumu.

Konfigurācijas pamatā ir HP ProLiant DL380 G7 serveri, HP StorageWorks P4300 G2 SAS Starter SAN risinājumi un HP 5700 līnijas plānie klienti. Sistēmas veiktspēja ir testēta un kalibrēta 250 lietotājiem, pamatojoties uz tipisko biroja noslodzi.

Katra HP ieteiktā arhitektūra var tikt mērogota, lai pielāgotu to jauniem apstākļiem, kā arī papildināta ar pilnu HP pakalpojumu klāstu, ieskaitot plānošanu, realizāciju, atbalstu un izvietošanu.

Cenas un pieejamība

HP t5500 plāno klientu līniju varēs iegādāties š.g. decembrī par cenām, sākot no 259,00 latiem.

Informācijai: http://h41111.www4.hp.com/thincomputing/uk/en/index.html

Par Hewlett-Packard

HP ir pasaules lielākā tehnoloģiju kompānija, kas piedāvā drukāšanas un personālās skaitļošanas iekārtas, kā arī IT pakalpojumus, programmatūru un risinājumus, kas atvieglo tehnoloģiju lietošanu patērētājiem un kompānijām. Plašāka informācija par HP (NYSE: HPQ) ir pieejama http://www.hp.com/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV