Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Kaspersky Lab Rīgā atver Baltijas pārstāvniecību

Olga Kazaka, 13.10.2010. 14:49

Lielākais antivīrusu programmatūras izstrādātājs Eiropā Kaspersky Lab Rīgā atver savu oficiālo pārstāvniecību. Viens no jaunā biroja galvenajiem uzdevumiem būs zīmola popularizēšana Baltijas valstīs, kā arī Kaspersky Lab partneru atbalstīšana un darbības koordinēšana šajā reģionā.
Kaspersky Lab Rīgā atver Baltijas pārstāvniecību

Galerijas:

Kaspersky Lab plāni

Kaspersky Lab aktīvi attīstās un apgūst jaunus tirgus. Saskaņā ar uzņēmuma IDC pētījumu Kaspersky Lab ietilpst galalietotājiem domāto aizsardzības līdzekļu ražošanas līderu četriniekā pasaulē.

„Viens no svarīgākajiem uzņēmuma stratēģijas elementiem ir atrašanās tuvāk saviem klientiem un partneriem, maksimāli ņemot vērā lietotāju reģionālo specifiku un intereses dažādās teritorijās," saka Kaspersky Lab rīkotājdirektors Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīs Garijs Kondakovs. «Ar šādu pieeju esam guvuši panākumus starptautiskajā tirgū — Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais privātais antivīrusu uzņēmums, kas ne vien kļuvis par antivīrusu programmatūras mazumtirdzniecības līderi daudzās valstīs, bet arī guvis ievērojamus panākumus uzņēmumu segmentā, īpaši Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu tirgos. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka tuvākajā laikā Kaspersky Lab ierindosies antivīrusu programmatūras pasaules tirgus līderu pirmajā trijniekā."

Kaspersky Lab par īpaši daudzsološu uzskata korporatīvo sektoru. „Neraugoties uz IT budžeta samazinājumu vairākos lielos uzņēmumos 2008. un 2009. gadā ekonomiskās krīzes ietekmē, antivīrusu programmatūras pieprasījums ir stabils. Internets joprojām ir apdraudējumu avots, turklāt tie ar katru gadu kļūst aizvien komplicētāki," atzīmē Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijā Andis Šteinmanis. „Jau kopš dibināšanas Kaspersky Lab galveno uzmanību velta savu risinājumu tehnoloģiskajai izcilībai, mēs cenšamies vienmēr būt soli priekšā konkurentiem, nodrošinot saviem lietotājiem vislabāko aizsardzību pret modernajiem kiberapdraudējumiem. Tieši tāpēc uzņēmumiem paredzētie Kaspersky Lab izstrādājumi ir guvuši atzinību daudzās pasaules valstīs. Es domāju, ka mums ir lieliskas izredzes palielināt savu tirgus daļu Baltijas valstu korporatīvajā sektorā."

Jau tagad Kaspersky Lab klientu vidū ir visiem zināmi Krievijas un starptautiskie zīmoli: Alfabank (Krievija), МТS (Krievija), tirdzniecības nams GUM (Krievija), Liverpūles dome (Lielbritānija), Barclays Digital Banking (Lielbritānija), Antenna 3G Group (Spānija), Čīles Universitāte (Čīle), Berlīnes televīzija (Vācija), North Star Bank (ASV), Pakistan Airlines (Pakistāna) un citi.

Kaspersky Lab risinājumu izplatīšanu Latvijā turpinās pilnvarotais partneris „Datoru drošības tehnoloģijas" (DDT), ar kuru uzņēmums sadarbojas 10 gadus. Abu zīmolu partnerattiecības ir ļoti sekmīgas — jau daudzus gadus Kaspersky Lab izstrādājumi pastāvīgi atrodas visvairāk pārdoto informācijas aizsardzības nodrošināšanai domāto risinājumu vidū.

IT drošības tendences

Pašreizējais kiberapdraudējumu līmenis diktē jaunas prasības attiecībā uz informācijas drošību. „Aktīviem globālā tīmekļa lietotājiem tagad nepietiek ar antivīrusu tā klasiskajā izpratnē. Inficēšanos vairs nav iespējams konstatēt un novērst bez ugunsmūra vai programmatūras un aizdomīgas aktivitātes uzraudzības līdzekļiem. Papildu iespējas, piemēram, antipikšķerēšana, antisurogātpasts, vecāku uzraudzība, paroļu menedžeris un konfidenciālo datu aizsardzība, bieži palīdz novērst uzturēšanās internetā negatīvās sekas. Tāpēc Internet Security un Total Security klases kompleksie risinājumi aktīvi izspiež no aizsardzības līdzekļu tirgus klasiskās antivīrusu programmas. Nav šaubu, ka šī tendence vērsīsies plašumā," saka Kaspersky Lab rīkotājdirektors Austrumeiropā Andrejs Slobodjaņiks.

Ir mainījies arī kaitīgās programmatūras izplatīšanas mērķis. Datoru ēras rītausmā kiberapdraudējumu autori galvenokārt „radīja" pašapliecināšanās nolūkā, bet patlaban viņus motivē iespēja iedzīvoties. 2007. gadā Kaspersky Lab eksperti konstatēja „bezpeļņas" kaitīgās programmatūras nāvi, un jau kopš 2008. gada ir novērojams straujš pārdošanai radītās kaitīgās programmatūras apjoma pieaugums. „Dažu pēdējo gadu laikā kibernoziedzība ir galīgi izveidojusies par rūpniecisku nozari ar miljardiem lielu apgrozījumu un skaidru „darba dalīšanu", kur dažādas cilvēku grupas piedalās dažādos kaitīgās programmatūras izveides, izplatīšanas un izmantošanas posmos. Būtībā kiberkriminālā uzņēmējdarbība ir pilnīgi nobriedusi par pakalpojumu tīklu, kas tiek savstarpēji sniegti šā biznesa vidē," norāda Kaspersky Lab Apdraudējumu pētniecības un analīzes centra vadītājs Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīs Sergejs Novikovs.

Papildu informācija:
www.kaspersky.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV