Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Gada laikā IZZI nozagti vairāki kilometri kabeļu, nodarot vairāk nekā 50 000 latu zaudējumus

Oskars Lakšēvics, 15.11.2010. 10:46

Viens no lielākajiem telekomunikāciju operatoriem IZZI atbalsta nozares iniciatīvu ierobežot privātpersonu iespējas nodot krāsaino metālu. Uzņēmumam šogad jau ir bijuši aptuveni 40 kabeļu zādzības gadījumi un kopējā nodarīto zaudējumu summa pārsniedz 50 000 latu.

„Kabeļu zādzības nav tikai mūsu, bet visas nozares problēma, turklāt šādi gadījumi rada ne tikai materiālos zaudējumus, bet arī sagādā neērtības mūsu klientiem. Vēl tikai pirms divām nedēļām mums tika pārgriezts maģistrālais kabelis un vairāki tūkstoši klientu palika bez mūsu pakalpojumiem. Tā kā tie nav tikai atsevišķi gadījumi, bet zādzības notiek regulāri, tad, protams, ka pakalpojumu traucējumi noved arī pie klientu zuduma, radot papildu zaudējumus. Tā ir kā cīņa ar vējdzirnavām, jo sliktāka finansiālā situācija sabiedrībā, jo biežāk notiek zādzības, tāpēc telekomunikācijas nozare vēlas, lai līdzīgi kā Igaunijā krāsaino metālu var nodot tikai juridiskas personas, kas būtiski samazināja kabeļu zādzības kaimiņvalsts telekomunikācijas operatoriem," situāciju skaidro Andris Zeļonka, IZZI valdes loceklis.

Kopumā IZZI 2010. gada laikā nozagti vairāki kilometri kabeļu. Kaut arī pārsvarā notiek nelielas kabeļu zādzības vairāku desmitu metru garumā, tomēr ir bijušas arī iespaidīgākas nelikumīgas kabeļu piesavināšanās, piemēram, Meža prospektā tika izgriezti aptuveni 700 metri vadu, Sarkandaugavā aptuveni 200 metru utt. Turklāt pēdējās divās nedēļās jau divas reizes notikušas zādzības A. Grīna bulvārī, kā arī Čaka un Mārupes ielā.

„Zagļi nav pietiekami izglītoti un bieži vien nozog optiskos kabeļus, kuros nav krāsaino metālu un kuri ļaundariem ir nederīgi, bet sagādā pamatīgas galvassāpes mums – interneta, kabeļtelevīzijas un telefonijas pakalpojumu sniedzējiem," uzsver A. Zeļonka.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV