Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Radīts Terminatora briļļu analogs

ZParks, 27.12.2010. 11:24

Daudzi droši vien atceras Terminatora spēju, paskatoties uz kādu cilvēku vai objektu, momentāni iegūt visu informāciju par to. Vai nu tas bija Terminators, vai viņa brilles, kuras to nodrošināja, bet šobrīd Somijas Aalto Universitātes Zinātnes un tehnoloģijas institūta pētnieki ir radījuši brilles, kuras ikvienam cilvēkam piedāvā šādas iespējas.
Radīts Terminatora briļļu analogs

Zinātnieki radījuši iekārtu, kura nosaka, uz ko ir vērsts lietotāja skatiens, sazinās ar datu bāzi un sniedz lietotājam vizuālo informāciju par interesējošo objektu. Nākošajam iekārtas modelim ir paredzēts bezvadu pieslēgums internetam, iespēja pietuvināt objektu un sniegt par to informāciju. Tas ir kā interneta meklētājs, kuram nav jāievada meklējamā objekta nosaukums. Zinātnieki cer, ka tāda veida iekārta, tikai uzlabotā variantā varētu nonākt ražošanā un tirdzniecībā tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV