Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kas sagaidāms 2011. gadā tehnoloģiju pasaulē?

Kaspars Rumbenieks, 29.12.2010. 17:02

Šis gads ir gandrīz jau vairāk vai mazāk veiksmīgi aizvadīts, un daudzi steidz apkopot svarīgākos šī gada notikumos, tomēr vairāki vadošo interneta mediju IT eksperti jau paspējušu paredzēt vairākus svarīgus notikumus, kurus iespējams sagaidīsim nākamajā gadā.
Kas sagaidāms 2011. gadā tehnoloģiju pasaulē?

Facebook lietotāju skaits sasniegs 1 miljardu – pagaidām pasaules lielākais sociālais portāls lepojas ar 550 milj. aktīvu lietotāju, un katru dienu tajā piereģistrējas aptuveni 700 000 jaunu lietotāju. Ar šādu izaugsmes tempu Facebook vajadzētu sasniegt 800 milj. lietotāju gada beigās, tomēr daudzi uzskata, ka jauni lietotāju reģistrācija vēl vairāk pieaugs, tādēļ pašā gada beigās 1 miljards varētu būt sasniegts.

Google iegādāsies Twitter – lai arī šis izklausās visai nereāls notikums, tomēr Google neveiksmīgais Buzz projekts tā arī nespēja iekarot lietotāju uzticību, bet par Twitter interesi interneta gigants Google jau ir izrādījis ilgāku laiku, tādēļ arī Twitter iegāde nav nemaz tik nereāla.

Apple prezentēs jaunu on-line mūzikas veikalu – netieši konkurējot ar pašu loloto iTunes mūzikas veikalu, 2011. gadā Apple, ļoti iespējams, demonstrēs jaunu On-line mūzikas veikalu, kur mūziku varēs klausīties tiešsaistē (nevis lejupielādējot mp3 mūzikas failus). Šādu iespējamību vēl vairāk pastiprina fakts, ka šogad Apple pārpirka šāda tipa interneta vietni LaLa.

Hewlett-Packard pārpirks SAP – HP aktivitātes jau šogad liecināja par milzīgajiem kompānijas plāniem nodrošināties biznesa risinājumu sektorā, un visticamāk, ka SAP nākošgad piekāpsies ASV tehnoloģiju giganta spiedienam, un pārdos lielāko kompānijas daļu Hewlett-Packard.

Yahoo vadītāja Karola Bartca atkāpies no amata - Yahoo nedienas joprojām turpinās un šis interneta portāls joprojām tiek pasniegts kā spilgtākais piemērs tam, kā viens interneta projekts no kādreizējas absolūtas dominances internetā, spējis zaudēt lielāko daļu savas vērtības un aktualitātes pāris gadu laikā. Arī Karola Bartca, kas par Yahoo vadītāju kļuva tikai 2009. gada sākumā, nav spējusi ieviest nekādas jaunas vēsmas šai kompānijai, tādēļ ļoti iespējams, ka 2011. gads Yahoo iesāksies ar jaunu vadītāju.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV