Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Panasonic" laidis klajā 11 jaunas augstas izšķirtspējas 2D/3D kameras

Oskars Lakšēvics, 17.01.2011. 11:20

Kompānija Panasonic izstrādājusi 11 jaunas videokameras, kuras sniedz teicamu attēla kvalitāti. Jaunajiem videokameru modeļiem uzlabota dabīgu krāsu atveide, kā arī izšķirtspēja. Būtiskas izmaiņas veiktas arī optiskai attēlu stabilizācijas sistēmai, kā arī Crystal Engine PRO, tādējādi ierīcēm tagad ir vēl augstāka gaismas savākšanas efektivitāte – trokšņu līmenis ir zems pat vājā apgaismojumā. Tehnoloģiju attīstība ļauj kamerām sniegt dzidrus, skaidrus, asus attēlus, kas pilnībā atbilst pilnai augstai izšķirtspējai (full HD) 1920 x 1080 gan panorāmas skatiem, gan ar tālummaiņu pietuvinātiem attēliem.
"Panasonic" laidis klajā 11 jaunas augstas izšķirtspējas 2D/3D kameras

Paplašinātais modeļu klāsts ļauj ikvienam izvēlēties ierīci, kas vislabāk atbilst viņa dzīvesveidam, un baudīt augstas izšķirtspējas, teicamas kvalitātes 2D vai 3D video1.

2D vai 3D

Panasonic izstrādājis veselas sešas videokameras (HDC-TM900/HS900/SD900/SD800/TM90/SD90), kas veic ierakstu ne vien ierastajā 2D formātā, bet piedāvā iespēju arī uzņemt video materiālus 3D.

HDC-TM900/HS900/SD900/SD800 ir 3MOS HD kameras, kas šobrīd sniedz visaugstāko attēla kvalitāti, kādu vien kompānijai Panasonic pastāvēšanas gados ir izdevies sasniegt. Jāuzsver, ka 3MOS sistēma, kas iekļauta šajās plaša patēriņa videokamerās, ir tādi pati, kādu uzņēmums iestrādājis profesionālajās videokamerās studijām. Lai kameras sniegtu maksimālās iespējas, ko nodrošina HD 1920 x 1080, Panasonic mērķis bija izstrādāt jaunu, kamerām ideāli piemērotu sistēmu, kā rezultātā dienasgaismu ieraudzīja uzlabotā 3MOS sistēma, kas apvieno Leica Dicomar objektīvu, 3MOS sensoru un Crystal Engine PRO sistēmu.

Tādējādi lai sniegtu ārkārtēju attēla kvalitāti, 28 mb/sek 1080/50p ieraksts satur divreiz vairāk informācijas, kas atbilst 1080i.

Jaunā HYBRID O.I.S., optiskā un elektriskā attēla stabilizācijas sistēma, papildus attēla izplūšanai, ko izraisa vertikālas vai horizontālas plaukstas kustības, var noteikt un koriģēt arī attēla kropļojumus, kas rodas, horizontāli un vertikāli pārvietojoties visai rokai, izmantojot optisko sistēmu lēcas un elektrosistēmu sensoru. Attēla korekcijas tiek veiktas, arī izmantojot jaudīgu tālummaiņu, pat ja filmēšana notiek kustībā.

Reālus 3D attēlus, līdzīgus tiem, kādus vērojam kinoteātru ekrānos, tagad iespējams uzņemt arī mājas apstākļos. Vienīgais, kas jāpaveic, lai ierakstītu 3D attēlu, jāpievieno 3D pārejas objektīvs. AVCHD formāts ļauj videomateriālus atskaņot, izmantojot Panasonic VIERA televizorus un Blu-ray DiscTM atskaņotājus/rakstītājus.

HDC-TM900/HS900/SD900 aprīkotas ar 3,5 collu2 LCD skārienjutīgiem ekrāniem – lielākajiem, kādi vien iestrādāts Panasonic videokamerās. Skārienjutīgā vadība ļauj viegli izmantot visas kameru iespējas. Piemēram, ar pirksta skāriena palīdzību iespējams momentāni iedarbināt slēdzi un uzņemt fotogrāfiju, vienkārši pieskaroties izvēlētajam objektam ekrānā.

Kameras HDC-TM90/SD90 iestrādātas mazā un kompaktā korpusā, kas var dot mānīgu priekšstatu par to veiktspēju. Neņemot vērā pieticīgos izmērus, abas ierīces ir apveltītas ar jaudīgu platleņķa 28 mm telefoto objektīvu ar 40 kārtīgu tālummaiņu. Objektīvs ir īpaši piemērots filmēšanai iekštelpās vai mazās un šaurās vietās, ļaujot satilpināt cilvēku grupu vienā kadrā.

HDC-TM80/HS80/SD80 aprīkotas ar jaudīgu 42 kārtīgu inteliģento tālummaiņu, kas ļauj būtiski palielināt optiskās 34x tālummaiņas iespējas. Tādējādi kameras īpašnieks varēs viegli, bez piepūles pietuvināt pat vistālākos objektus un nofilmēt tos lieliskā kvalitātē, ko nodrošina jaunā HYBRID O.I.S. Turklāt tālummaiņas mikrofons un vēja radīto trokšņu korektors attēlu papildinās ar skaņas efektiem, kas pilnībā atbilst filmētajam objektam. Tālummaiņas mikrofons ir pilnībā saistīts ar kameras darbībām. Ja tiek būtiski pietuvināts objekts ar tālummaiņas palīdzību, tad automātiski arī mikrofons tiek pietuvināts objektam. Lai varētu iemūžināt plašas ainavas, kamerās iemontēts 37 mm platleņķa objektīvs.

Savukārt HDC-TM40/SD40 šobrīd ir pasaules vieglākās videokameras, kuras sver tikai 169 gramus3. Tādēļ jaunās ierīces būs lieliski piemērotas cilvēkiem, kas vēlas uzņemt augstas kvalitātes videomateriālus vienmēr un visur. Neņemot vērā mazo svaru, kameras spēj strādāt ieraksta režīmā līdz pat 135 minūtēm bez uzlādes.

Par Panasonic

Korporācija Panasonic ir pasaules līderis elektronisko preču izstrādē un ražošanā plašām sadzīves, biznesa un rūpniecības vajadzībām. Tās galvenā mītne atrodas Osakā, Japānā. Gadā, kas beidzās 2010 g. 31. martā, korporācijas kopējie neto pārdošanas apjomi sasniedza 7.42 triljonus jenu (56.6 miljardi eiro). Panasonic akcijas tiek kotētas Tokijas, Osakas, Nagojas un Ņujorkas (NYSE: PC) biržā. Vairāk informācijas par Panasonic un tās zīmolu – http://Panasonic.net.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV