Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Džimijs Veils uzskata, ka App Store iznīcina brīvu internetu

ZParks, 17.01.2011. 17:14

Tieši ar šādu paziņojumu Bristolē, Anglijā klajā nācis Wikipedia izveidotājs Džimijs Veils (Jimmy Wales). Viņš uzskata, ka lielākais apdraudējums brīvam un atvērtam internetam ir Apple App Store veikalu modelis.
Džimijs Veils uzskata, ka App Store iznīcina brīvu internetu

Šis aspekts ir krietni vien būtiskāks kā tīkla neitralitātes (Network neutrality, NN) aspekts, par kuru pēdēja laikā tiek daudz spriests. Tas ir princips, kad telekomunikāciju operatori nedod priekšroku kādam konkrētam interneta pakalpojuma veidam, ignorējot citus. Tā, piemēram, pastāv bažas, ka mobilie operatori varētu no interneta izspiest Skype. Jimmy Wales uzskata, ka īstenās briesmas, turklāt jau šobrīd brīvam internetam rada Apple App Store modelis, kad programmas vai pielikuma izstrādātājam ir jāsaņem atļauja Apple sava izstrādājuma publicēšanai un tirdzniecībai. Turklāt Apple var viegli kontrolēt, kurš, ko, kad un kur tirgo. Kā būs nākotnē redzēsim, bet tas, ka Apple cenšas kontrolēt visu, visus un visur, ir un paliek nenoliedzams fakts. Un cerēsim, ka Jimmy Wales drūmākās prognozes nepiepildīsies.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV