Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lattelecom nodrošinās bezmaksas WiFi piekļuvi Tautas skaitīšanai

Līga Bite, 24.02.2011. 13:28

Lai tautas skaitītāji varētu online režīmā ievadīt saskaitīto datu bāzēs, Lattelecom nodrošinās visiem tautas skaitītājiem bezmaksas piekļuvi saviem publiskajiem WiFi punktiem visā Latvijā.

„Šī Tautas skaitīšana ir ļoti nozīmīga mūsu valstij, jo tā ir pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē, kā arī pirmā, kas tiks veikta, izmantojot datorus. Tādēļ Lattelecom kā sociāli atbildīgs uzņēmums nodrošinās 1960 tautas skatītājiem iespēju bez maksas piekļūt mūsu publiskajiem WiFi punktiem un bezvadu internetam Latvijas bibliotēkās, lai izmantojot stabilu un ātru internetu, varētu operatīvi papildināt datu bāzi."- stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure papildina: „2011. gada tautas skaitīšana tiešsaistē būs pirmais šāda mēroga pasākums ceļā uz e‑pārvaldi, un citas valsts iestādes varēs mācīties no mūsu pieredzes. Turklāt portatīvie datori, ko savā darbā izmantos tautas skaitītāji, ļaus operatīvāk iegūt informāciju par tautas skaitīšanas gaitu un vieglāk organizēt datu apkopošanu un kontroli CSP."

Papildus tam Lattelecom nodrošinās bezmaksas pieeju savam WiFi tīklam visiem Latvijas iedzīvotājiem, lai laikā no 1. līdz 10.martam ikviens varētu piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā. Lai šo iespēju izmantotu, cilvēkiem ar savu datoru vai mobilo tālruni, kas atbalsta WiFi funkciju, jāatrod WiFi zona un jāievada adrese www.tautasskaitisana.lv. Pēc tam jau atliek tikai sevi pieskaitīt, un piedalīšanās lielajā tautas skaitīšanā būs sekmīgi notikusi.

Šobrīd Lattelecom ir ap 200 publisko WiFi piekļuves punktu visā Latvijā (Statoil degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, viesnīcās u.c.) un to skaits nemitīgi tiek papildināts. Turklāt pilnīgi bez maksas Lattelecom nodrošināts WiFi internets pieejams 874 bibliotēkās visā Latvijā.
Vietās, kur atrodas Lattelecom ātrgaitas optiskais tīkls, publiskās WiFi bāzes stacijas ir pieslēgtas tam un var attīstīt lielāku interneta ātrumu, tādējādi padarot interneta lietošanu ievērojami ērtāku.

Lattelecom aicina arī visus savus klientus izmantot šo unikālo iespēju piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā.

„Šis būtu īstais brīdis, lai saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādītu, ka lietot datoru un internetu nav nemaz tik sarežģīti un tiešsaistē piedalīties tautas skaitīšanā ir lietderīgi, jo tas ietaupa laiku, naudu un mūsu valsts resursus," norāda J.Gulbis.

Jau šobrīd WiFi tīklā bez maksas ir pieejami tādi resursi, kā Lattelecom.lv, inbox.lv un Apollo.lv un tiem pievienosies arī www.tautasskaitisana.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV