Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Padomi drošībai internetā starptautiskās «e-prasmju» nedēļas ietvaros

Olga Kazaka, 02.03.2011. 11:43

No 28. februāra līdz 4. martam Latvijā norisinās starptautiskā E-prasmju nedēļa. Šajā sakarā Kaspersky Lab dalās galvenajos interneta drošības principos, kas jāzina ikvienam datora lietotājam.

«Lai internetā pamatoti justos droši, ir jāievēro vienkārši noteikumi. Neapmeklējiet aizdomīgas tīmekļa vietnes, nepalaidiet programmatūras no nezināmiem avotiem. Lietojiet datoru vai viedtālruni drošā vidē, centieties neizmantot sabiedriskos datorus, kā arī nepublicējiet sociālajos tīklos svarīgu informāciju par sevi. Izmantojiet tikai licencētas programmatūras, un no antivīrusu programmatūrām izvēlieties Internet Security klases risinājumus. Pastāvīgi atjauniniet antivīrusu datubāzes, lietojiet tikai operētājsistēmas un programmatūru jaunākās versijas, lai neradītu hakeriem iespēju iekļūt datorā, izmantojot ievainojamības. Turklāt regulāri veidojiet datu rezerves kopiju. Ir svarīgi arī bērniem izskaidrot uzvedības noteikumus internetā,» saka Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

Papildu informācija:
www.kaspersky.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV