Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kaspersky Lab sniedz padomus Wi-Fi tīklu aizsardzībai

Olga Kazaka, 10.03.2011. 12:05

Lielākā daļa mūsdienu datoru var izmantot bezvadu piekļuvi tīklam. Bezvadu savienojumu galvenā priekšrocība ir iespēja strādāt ar internetu jebkurā vietā mājās vai birojā. Taču, ja netiek nodrošināta Wi-Fi tīkla aizsardzība, ļaundari var viegli pārtvert pārraidītos datus, kā arī iegūt piekļuvi datnēm, kas glabājas jūsu datorā. Kaspersky Lab sniedz padomus, kā aizsargāt bezvadu tīklu.

Ja neaizsargājat savu Wi-Fi tīklu, jūs riskējat ne tikai zaudēt svarīgu informāciju. Ļaundari var arī aizņemt jūsu datu pārraides kanālu, tādējādi palēninot piekļuvi internetam un palielinot tīkla datplūsmas apjomu.

Lai panāktu bezvadu ierīču drošību un tādējādi novērstu ar šo piekļuves veidu saistīto apdraudējumu, jāveic daži vienkārši pasākumi, ko iesaka Kaspersky Lab:

- Nomainiet savas bezvadu ierīces administratora paroli. Hakeris var vienkārši noskaidrot, kādu paroli pēc noklusējuma iestatījis ierīces ražotājs, un izmantot to, lai piekļūtu jūsu bezvadu tīklam. Nelietojiet viegli nosakāmas vai uzminamas paroles.

- Izslēdziet tīkla identifikatora pārraidīšanu (SSID pārraide; SSID – Service Set Identifier, tīkla identifikators), lai jūsu bezvadu ierīce neraidītu ēterā informāciju, ka tā ir ieslēgta.

- Ieslēdziet datplūsmas šifrēšanu – ieteicams izmantot WPA protokolu, ja jūsu ierīce to atbalsta (ja ne, izmantojiet WEP).

- Nomainiet savas ierīces tīkla identifikatoru (SSID). Ja atstājat ierīces ražotāja pēc noklusējuma iestatīto identifikatoru, ļaundaris var to izmantot jūsu bezvadu tīkla noteikšanai. Neizvēlieties nosaukumus, kurus var viegli uzminēt.

Papildu informācija:

www.kaspersky.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV