Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pēc veiksmīga starta Eiropā Smart TV tehnoloģija ierodas Latvijā

Diāna Dzene, 08.04.2011. 09:43

Šodien Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Samsung Electronics Baltics prezentē Smart TV koncepcijas televizorus, kas iezīmē modernās TV industrijas nākotni un jau guvuši ievērojamu atzinību tehnoloģiju speciālistu vidū citur Eiropā. Smart TV televizori pilnībā maina klasisko TV funkcionalitāti, to pārvēršot par mājas izklaides centru. Smart TV ļauj izmantot interneta pieslēguma iespējas, lai lietotu sociālos tīklus un veiktu Skype video zvanus, skatītos interneta video un darītu gandrīz visu, kam parasti nepieciešams dators. Jaunā televizoru sērija saņēmusi vairāku pasaules vadošo audio un video žurnālu, tajā skaitā britu CNET, T3 un What Hi Fi Sound & Vision, kā arī vācu Video Home Vision atzinību - gan par izcilu attēla kvalitāti, gan par īpaši vērtīgo savietojamību un dizainu.
Pēc veiksmīga starta Eiropā Smart TV tehnoloģija ierodas Latvijā

Smart TV koncepcija apvieno televizorā visas modernās komunikācijas un izklaides iespējas, kas apvienotas Smart Hub izvēlnē, no kuras tās iespējams arī ērti papildināt, izmantojot virkni dažādu aplikāciju. Samsung Smart TV televizoros ietvertās bezvadu savienojuma iespējas ļauj tos ērti pieslēgt internetam un savienoties ar citām mājoklī esošajām multimediju ierīcēm, lai apvienotu tās mājas izklaides tīklā ar tūlītēju piekļuvi internetam.

„Mūsdienās televizors patērētājiem kļust par centrālo izklaides objektu mājoklī. Tieši tāpēc Samsung strādā pie tā, lai pilnveidotu un vienkāršotu savu produktu funkcionalitāti, nodrošinot patērētājus ar plašām iespējām savstarpēji savienot dažādas ierīces un izmantot interneta sniegtās iespējas. Tostarp liels uzsvars tiek likts uz to, lai padarītu šo iespēju izmantošanu maksimāli vienkāršu un intuitīvu," skaidro Viktors Markuls, Viktors Markuls, Samsung Electronics Baltics Mājas tehnikas vadītājs.

Viens no galvenajiem Samsung Smart TV televizoru jauninājumiem ir arī One Design koncepcija, kas samazina ekrāna ietvara platumu līdz 5 mm. Tādējādi attēls TV ekrānā šķiet maksimāli reālistisks, ļaujot tam saplūst ar apkārt notiekošo. Īpaši šaurā apmale ļauj arī iegūt papildu ekrāna platību, nepalielinot televizora korpusa ārējos izmērus. Piemēram, Samsung D8000 sērijas plazmas televizors ar Samsung Plasma+1 dizaina risinājumu piedāvā 51 un 64 collu lielu skatāmo ekrāna platību.

Lielbritānijas žurnāls T3, aprakstot Samsung One Design koncepciju, atzina, ka 5 milimetrus šaurā ekrāna apmale burtiski rada iespaidu, ka attēls „karājas gaisā". Žurnāla eksperti arī norādīja, ka, neraugoties uz televizoru plānumu, tie ir pārpildīti ar neticami plašām funkcionalitātes iespējām, piedāvājot Freeview HD un Freesat HD tūnerus, integrētu Wi-Fi atbalstu, kā arī Samsung Smart Hub izvēlni, kas nodrošina piekļuvi Facebook, Twitter, YouTube, Lovefilm servisiem un visdažādākajām aplikācijām.

Samsung Full HD 3D Smart TV D8000 un D7000 sērijas televizori jau ir ļoti veiksmīgi startējuši citās Eiropas valstīs, kur tie saņēmuši apbalvojumus no tādiem ietekmīgiem tehnoloģiju žurnāliem kā CNET, T3 un What Hi Fi Sound & Vision, kā arī no žurnāla Video Home Vision. Eksperti īpaši uzsver Samsung televizoru izcilo attēla kvalitāti, reālistisko un precīzo 3D attēlu, kā arī faktiski neierobežotās savienojumu iespējas un plašo funkciju izvēlni, ko piedāvā Smart Hub.

Lai nodrošinātu labāko 2D un 3D attēla kvalitāti, jaunā Samsung Smart TV televizoru sērija ir aprīkota ar tādām novatoriskām tehnoloģijām kā Ultra Clear Panel, Micro Dimming, Clear Motion Rate 800 un Wide Color Enhancer Plus, kas nodrošina visreālistiskākos Full HD kvalitātes attēlu, vienlaikus saglabājot ārkārtīgi augstas energoefektivitātes īpašības. Samsung ir vēl vairāk pilnveidojis savu 3D tehnoloģiju, aizraujošākam sniegumam piedāvājot 3D Sound un 3D HyperReal Engine tehnoloģijas, kā arī uzlabotās 3D brilles. Līdz ar Wi-Fi savienojumu televizoru var viegli pieslēgt internetam vai arī izmantot Samsung AllShare funkciju, lai izveidotu mājas bezvadu izklaides tīklu starp dažādām ierīcēm. Savukārt ar televizoros iebūvēto 3D attēla konvertēšanas funkciju iespējams arī elpu aizraujošā 3D formātā izbaudīt 2D formāta filmas un TV pārraides.

Samsung Smart Hub izvēlne ir viens no galvenajiem Smart TV koncepcijas elementiem, kuru iespējams izmantot, lai piekļūtu visām Smart TV funkcijām. Šajā izvēlnē lietotāji var ērti atrast dažādas filmas, TV šovus vai citus video, ko piedāvā tiešsaistes pakalpojumu sniedzēji dažādās televizoram pievienotās ierīces. Lietotāji var arī savā televizorā pārlūkot internetu, kā arī piekļūt plašam dažādu aplikāciju klāstam Samsung Apps vietnē, kas ir pasaulē pirmais televizora aplikāciju veikals. Turklāt tas viss ir iespējams vienlaikus ar TV skatīšanos. Visi Samsung 2011.gada televizoru modeļi, sākot no D5500 sērijas LED un D6900 plazmas televizoriem, piedāvās Smart TV izvēlni.

AllShare

AllShare funkcija, izmantojot bezvadu savienojumu, ļauj savienot Smart TV televizoru ar DLNA standartu savietojamām ierīcēm (piemēram, mobilo tālruni, videokameru vai datoru). Tādējādi uz lielā TV ekrāna ir iespējams skatīties dažādus video failus, attēlus vai atskaņot mūziku no pievienotajām ierīcēm.

Skype

Samsung Smart TV ietvertā Skype aplikācija ļauj veikt bezmaksas zvanus citiem Skype lietotājiem visā pasaulē. Lai sazinātos ar draugiem vai radiniekiem, lietotājiem atliek tikai pievienot televizoram Skype sertificētu HD kameru.

Interneta pārlūks

Izmantojot televizoram īpaši pielāgotu interneta pārlūku, ir iespējams lietot internetu uz Samsung Smart TV televizora lielā ekrāna tikpat ērti kā datorā. Turklāt internetu iespējams lietot vienlaikus ar TV skatīšanos.

Your Video

Your Video funkcija darbojas kā personīgais padomdevējs, pielāgojoties Jūsu izvēles paradumiem un iesakot tiem piemērotākās filmas vai citu multivides saturu. Turklāt, lai atvieglotu izvēli, ir pieejami arī īsi filmu kopsavilkumi un citu skatītāju atsauksmes.

Social TV

Sazinieties ar draugiem un ģimenes locekļiem, izmantojot Samsung Social TV funkciju. Social TV funkcija ļauj ērti tērzēt vai blogot Facebook, Twitter, Draugiem.lv vai Google Talk sociālajos tīklos TV skatīšanās laikā.

Samsung Apps

Izmantojot pasaulē pirmo TV aplikāciju interneta veikalu, lietotāji var ievērojami paplašināt Smart TV funkcijas un pielāgot tās savām vēlmēm. Lejupielādējiet dažādas aplikācijas, lai piekļūtu saviem iecienītākajiem filmu ceļvežiem, pārvērstu televizoru digitālajā fotoalbumā, kazino spēļu galdā vai arī sazinātos ar mīļotajiem cilvēkiem, izmantojot Skype video zvanus vai sociālos tīklus.

ConnectShare Movie

ConnectShare Movie funkcija ļauj vienkārši pieslēgt televizoram USB zibatmiņu vai ārējo cieto disku un atskaņot televizorā šajās ierīcēs esošās filmas, fotoattēlus un mūzikas ierakstus. Ērti lejupielādējiet filmas USB zibatmiņā un skatieties tās viesistabas televizorā Full-HD kvalitātē.

Anynet+

Samsung Anynet+ tehnoloģija (HDMI-CEC) tehnoloģija ļauj ar vienu tālvadības pulti kontrolēt ar HDMI-CEC standartu savietojamas audio un video ierīces neatkarīgi no to ražotāja.

3D aktīvās brilles

Samsung 3D brillēm ir izstrādāts jauns un stilīgs dizains, kas arī uzlabo to lietošanas komfortu, nemazinot attēla kvalitāti. Ergonomiskās brilles ir aprīkotas ar elastīgām eņģītēm un regulējamiem deguna balstiem. Nelielā briļļu svara un teicamā līdzsvara dēļ 3D brilles ir piemērotas vairāku stundu nepārtrauktai lietošanai. Tās ir ērti lietojamas pat virs standarta brillēm, ļaujot baudīt 3D attēla iespējas ikvienam.

Energoefektivitāte

Jaunie Samsung televizori pilnībā atbilst 2011. gada Eiropas Savienības Eco marķējuma prasībām. Jaunie LED televizori, darbojoties standarta režīmā un ņemot vērā attiecīgo produkta sēriju un ekrāna izmēru, patērē pat mazāk enerģijas, nekā noteikts Eiropas Savienības Eco marķējuma energoefektivitātes prasībās.

Papildpiederumi

Lai papildinātu Smart TV iespējas Samsung ir izstrādājis plašu klāstu ar dažādiem papildpiederumiem. Papildus televizoriem ir iespējams iegādāties tādus piederumus kā bezvadu lādētāju, kas ļauj vienlaikus uzlādēt līdz pat četrām 3D brillēm, vien novietojot tās uz lādētāja virsmas, un unikālo Touch Control tālvadības pulti ar 3 collu skārienekrānu, kas var tikt izmantota kā papildu TV ekrāns vai QWERTY klaviatūra.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics ir pasaulē vadošais pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2009. gadā sasniedza 116,8 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 164 600 cilvēku 179 birojos 61 valstī, uzņēmums sastāv no divām galvenajām biznesa vienībām: Digitālo mediju un komunikāciju vienības un Komponentu vienības. Atzīts par vienu no pasaules ātrāk augošajiem zīmoliem, Samsung Electronics ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas karšu, mobilo tālruņu un TFT-LCD produktu ražotājs. Papildu informācija atrodama www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV