Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Google Latvijā uzsāks attēlu vākšanu Google Maps Street View kartei

Inga Oliņa, 27.07.2011. 16:38

Google šodien paziņo, ka uzsāks attēlu vākšanu Latvijā, lai uzlabotu Google Maps un Street View funkciju savā Google Maps kartē. Tuvāko nedēļu laikā Google automašīnas ieradīsies Latvijā, lai sāktu fotogrāfēt ielas un objektus visā Latvijas teritorijā.
Google Latvijā uzsāks attēlu vākšanu Google Maps Street View kartei

Street View ir ļoti populāra funkcija Google Maps kartē, kur šādā veidā apskatāmas nu jau vairāk nekā 30 valstis visā pasaulē. Karte ļauj lietotājiem praktiski izpētīt un navigēt kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Šī funkcija ir pieejama arī tādās Google programmās kā Google Earth un Google Maps mobilajiem tālruņiem.

Fotoattēli, kas tiks savākti, tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti. Šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus. Pēc apstrādes bildes kā panorāmas skats būs pieejams Street View Google Maps kartē.

Vietas, kas pieejamas Google Street View skatā, iespējams apskatīt tuvplānā, izmantojot Google Maps attēla pietuvināšanas funkciju, vai ievelkot oranžā „Pegman" ikonu no kreisās malas iekšā kartē, vajadzīgajā vietā. Šādā veidā iespējams kartes tuvplānā apskatīt iecerēto restorānu vēl pirms tur esat ieradušies, plānot ceļojuma maršrutu, organizēt tikšanās vietu vai pildīt ģeogrāfijas mājas darbus. Nekustamā īpašuma pārdevēji un pircēji ar šīs funkcijas palīdzību var būtiski ietaupīt laiku, kartē jau iepriekš izpētot izvēltā īpašuma apkārtni. Tāpat varat izmantot šo karti, lai noskaidrotu braukšanas virzienus.

Arī uzņēmeji var iegūt no Google Street View tehnoloģijas, ievietojot sava uzņēmuma Street View kartes skatu savā mājas lapā bez maksas, tādējādi palīdzot potenciālajiem klientiem orientēties un vieglāk atrast nepieciešamo objektu, adresi vai pakalpojuma sniedzēju. Street View var palīdzēt gan ķēdes viesnīcām, gan restorāniem, gan pilsētas bibliotēkai.

Lai iegūtu vairāk informācijas par Street View un tās izmantošanas iespējām atpūtas vai uzņēmējdarbības nolūkos, lūdzam apmeklēt: http://google.lv/streetview. Šajā saitē jūs varat sekot arī mūsu automobīļiem un iepazīties ar braukšanas grafiku.

Google iegulda ārkārtīgi daudz resursu, lai aizsargātu indivīdu privātumu, vienlaikus ļaujot visiem lietotājiem gūt labumu ar šīs funkcijas palīdzību. Visas kartē redzamās cilvēku sejas tiek izplūdinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Ar „ziņot par kļūdu" funkcijas palīdzību pēc kartes ieviešanas cilvēki varēs ziņot par objektu vai subjektu izņemšanu no kartes, aizpildot nelielu veidlapu ar precīziem objekta vai subjekta atrašanās parametriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV