Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Aicina savlaicīgi pāriet uz jaunākajām Windows un Office versijām

Kristine Mennika, 25.10.2011. 10:28

Microsoft operētājsistēma Windows 7 šī gada oktobrī ir kļuvusi par populārāko operētājsistēmu pasaulē, apsteidzot Windows XP saskaņā ar interneta statistikas analīzes servisa StatCounter datiem. Savukārt Latvijā joprojām populārākā operētājsistēma oktobra sākumā bija Windows XP, kura šodien atzīmē 10 gadu jubileju un kuras tehniskais atbalsts beigsies jau 2014. gadā. Microsoft Office 2003 programmatūrai šogad aprit 8 gadi kopš ienākšanas tirgū.
Aicina savlaicīgi pāriet uz jaunākajām Windows un Office versijām

Pēdējās desmitgades laikā biznesa vide un tehnoloģijas mainījušās ar ievērojamu ātrumu. Pirms desmit gadiem pamata darba vieta ikvienam bija birojs, šodien lielākā daļa biroja darbinieku un lēmumu pieņēmēju strādā ne tikai pie sava darba datora, bet arī mājās, ceļā un komandējumos. „Windows XP ieies vēsturē, kā viena no visu laiku izcilākajām operētājsistēmām. Tāda tā viennozīmīgi bija pirms desmit gadiem, kad tika radīta, un to apliecina arī sistēmas ilgais mūžs. Tomēr kopš 2001.gada ir notikušas būtiskas izmaiņas. Šodienas darbinieku un IT speciālistu vajadzības efektīvāk nodrošina jaunākās operētājsistēmas un lietojumprogrammas," uzskata Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis.

„Nereti gadās dzirdēt viedokli, ka Windows un Office versiju izmaiņas notiek pārāk bieži, jaunās versijas nesniedz būtiskas priekšrocības un pāreja uz tām rada tikai papildu izmaksas. Diez vai kādam būs jāpierāda, ka piecus gadus vecs dators vairs nespēj darboties tik produktīvi, lai apmierinātu lietotāju augošās vajadzības dažādu saziņas tehnoloģiju izmantošanā, nodrošinātu sadarbspēju starp datoru un dažādām apkārtējām iekārtām, atbilstību drošības standartiem. Līdzīgi ir arī ar programmatūru - novecojušas programmatūras izmantošana rada problēmas dokumentu apmaiņā, tajā var nebūt pieejams atbalsts jaunajām datortehnoloģijām, šī programmatūra vairs nav pietiekami ergonomiska, lietotājam ērta un draudzīga. Tāpat šodien ir patiešām grūti iedomāties produktīvu un prasmīgu darbinieku, ja viņam nav iemaņu darbā ar mūsdienīgu programmatūru," savās pārdomās dalās Datorzinību centra valdes priekšsēdētājs Andris Ķikāns.

Microsoft Windows biznesa grupas vadītājs Baltijā Aleksandras Golod stāsta, ka pieaugot konkurences cīņai, arvien lielāka loma uzņēmuma darbinieku produktivitātes nodrošināšanā ir kvalitatīvam un pārdomātam programmnodrošinājumam – no biznesa produktivitātes rīkiem līdz dažādiem biznesa analīzes un ražošanas vadības risinājumiem. „Mūsdienīgs biroja programmnodrošinājums ļauj pārliecinoši kāpināt darba efektivitāti. Tirgus analīzes kompānijas Gartner, Inc. pētījuma dati liecina, ka vienlaicīga pāreja uz Windows 7 un Office 2010 samazina nepieciešamo IT departamenta darba apjomu un uzlabo darba produktivitāti par 50%. Office 2010 nodrošina pāreju uz mūsdienīgu darba vidi birojā vai pārvietojoties, toties Windows 7 piedāvā izcilu gala lietotāja pieredzi, vienlaicīgi palīdzot IT departamentam veidot drošu un viegli uzturamu virtuālo vidi," piebilda Aleksandrs Golods.

„Jāņem vērā, ka tehniskais atbalsts Office 2003 un Windows XP versijām beigsies 2014. gada aprīlī. Tas nozīmē, ka jebkādu problēmu gadījumā lietotāju dators un tajā esošā informācija var tikt pakļauta nopietniem drošības riskiem. Pirmkārt, neaizsargāta programmatūra ir vieglāk pakļauta vīrusu piekļuvei, jo vecākajām versijām vairs nav pieejama atbilstoša līmeņa vīrusu aizsardzība. Otrkārt, gadījumā, ja radušās problēmas darbā ar tehniski neatbalstīto programmatūru, Microsoft tehniskie darbinieki var nebūt gatavi šīs problēmas risināt. Līdz ar to katram uzņēmumam ir divas izvēles iespējas – savlaicīgi izvērtēt un plānot pāreju uz mūsdienīgām programmatūras versijām vai arī pieņemt riskus un iespējami zaudēt sava uzņēmuma informāciju," atgādina Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis.

Izmantojot Windows 7 un Office 2010, uzņēmumi iegūst lielāku darba efektivitāti un lietotāji gūst tūlītēju piekļuvi mūsdienīgam un elastīgam darba stilam. Produktu jaunākās versijas nodrošina labāku pamatu nākotnes Microsoft produktiem, kas turpinās lietotājiem nodrošināt ērtu darbu un biznesa procesu pārvaldīšanu.

Gartner analītiķi norādījuši, ka jaunas operētājsistēmas ieviešana vien uzņēmumiem parasti aizņem 9 līdz 18 mēnešus, tādēļ, pārāk vēlu pieņemot lēmumu atjaunot programmnodrošinājumu, var nepietikt laika ieviest Windows un Office modernākās versijas pirms tehniskā atbalsta beigām „senioriem".

Jau kopš 1989. gada Microsoft ieviesis programmatūru „dzīves ciklu" atbalsta politiku, kas nosaka vispārējā tehniskā atbalsta beigas piecus gadus pēc produkta gala versijas izlaišanas vai arī 2 gadus pēc jaunākas versijas iznākšanas, atkarībā no tā, kurš no šiem termiņiem ir ilgāks. Vēl piecus gadus pēc tam Microsoft nodrošina paildzināto tehnisko atbalstu. Vairāk: http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999. gadā un 2011.gadā kompānijai no vairāk kā 400 partneriem ir 69 zelta un sudraba sertificēti partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk kā desmit gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Uzņēmums 13 gadu laikā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Par Microsoft

Dibināta 1975. gadā, Microsoft (Nasdaq "MSFT") ir programmu, pakalpojumu un Interneta tehnoloģiju pasaules līdere personālajā un biznesa skaitļošanā. Kompānija piedāvā plašu produktu un pakalpojumu klāstu, kas radīti, lai lietotāji varētu izmantot programmas jebkurā laikā, vietā un iekārtā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV