Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sociālajiem tīkliem prognozē ekonomisko krahu

zparks.lv, 31.10.2011. 13:53

Tikko klajā nākušajā pētījumā Šveices zinātnieki no Cīrihes augstākās tehniskās skolas (ETH Zurich) uzskata, ka sociālo tīklu cena un vērtība ir krietni vien pārvērtēta un zemāka kā tā cena, kuru sociālajiem tīkliem piedāvā finanšu analītiķi.
Sociālajiem tīkliem prognozē ekonomisko krahu

Pētījumā tika ņemta vērā īpašnieku tiešā atkarība no lietotāju daudzuma, kā arī gada rentabilitāte (29% Facebook gadījumā) un peļņu no viena lietotāja, kura ir $3,5. Pēc aprēķiniem, ja notiktu neierobežots eksponenciāls lietotāju pieaugums, Facebook vērtība varētu būt $32,9 miljardi, taču tad reģistrēto lietotāju skaits pārsniegtu Zemes iedzīvotāju skaitu. Izmantojot reālākus matemātisko aprēķinu modeļus, kompānijas Facebook cena ir $15,3 līdz $20,2 miljardi, bet nekādi ne analītiķu minētie $65 līdz $100 miljardiem. Ņemot vērā, ka arī Twitter un Linkedln cenas strauji aug, šveices speciālisti brīdina par vēl vienu līdzīgu finanšu burbuli, kāds jau pagājušajā gadsimta beigās iznīcināja daudzas interneta kompānijas, un var pamatīgi sašūpot jau tā nestabilo ASV ekonomiku.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV