Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Ubuntu OS tiks gatavota speciāla versija mobilajām ierīcēm

Kaspars Rumbenieks, ZParks.lv, 01.11.2011. 16:40

Ar šķietami milzīgu nokavēšanos, bet arī mūžīgā Microsoft Windows OS alternatīva Linux Ubuntu OS nolēmusi iekarot savu daļu no mobilo ierīču segmenta, paziņojot, ka ir sācies darbs pie speciālas mobilās Ubuntu OS versijas, kuru varēs izmantot planšetdatoros, mobilajos telefonos, kā arī tā dēvētajos gudrajos televizoros.
Ubuntu OS tiks gatavota speciāla versija mobilajām ierīcēm

Šo apņemšanos Ubuntu Developer Summit pasākuma ietvaros apstiprinājos Ubuntu OS organizācijas vadītājs Marks Šutlevords. Pagaidām gan precīzi datumi nav minēti, bet Ubuntu organizācija paredz, ka mobilo OS varētu ieraudzīt 2014. gada aprīlī, tiesa, atšķirībā no personālo datoru pasaules, kur Linux OS uzskatāmas par vienīgo nopietno bezmaksas alternatīvu MS Windows un Apple MaxOS operētājsistēmām, mobilo ierīču segmentā Linux Ubuntu OS būs nopietni jākonkurē ar citu bezmaksas OS – Google Android.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV