Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas tirgū būs pieejams pirmais lietuviešu planšetdators

Gita Želve, 08.12.2011. 09:18

Lietuvas uzņēmums ACME šī gada oktobrī iepazīstinājis 25 eksporta valstis ar jaunu planšetdatoru. Šis modernais tehnikas jaunums, kam pasaulē tiek veltīts arvien vairāk uzmanības, Lietuvā ātri atradis savu nišu un pircēju, un ir gatavs iekarot jaunus tirgus. ACME planšetdators var lepoties ne tikai ar labām tehniskajām īpašībām, bet arī ar pievilcīgu cenu.
Latvijas tirgū būs pieejams pirmais lietuviešu planšetdators

ACME ģenerāldirektors Pauļus Paršeļūna (Paulius Paršeliūnas) stāsta, ka šis ir uzņēmumam stratēģiski ļoti svarīgs solis uz priekšu. „Planšetdatori ieņem arvien nozīmīgāku un lielāku tirgus daļu. Ticam prognozēm, ka tuvākajā nākotnē tā dēvētās „planšetes" iekaros tirgu un varbūt pat nomainīs portatīvos datorus. Ņemot vērā šādu tendenci, vēlējāmies saviem pircējiem piedāvāt jaunu, kvalitatīvu izstrādājumu, kas ir ne tikai mūsdienīgs un ar pievilcīgu dizainu, bet arī atbilst visām mūsdienu planšetdatoru tehniskajām prasībām," stāsta ģenerāldirektors.

Tikai 391 gramu smagajam ACME izstrādātajam „Tablet TB01" planšetdatoram ir septiņu collu skārienjutīgs ekrāns, 1 GHz „Samsung" procesors, fotokamera un USB savienoju ms. Tajā ievietota pasaulē populārākā operētājsistēma „Android", kuru lieto „Samsung", „Motorola" un „HTC" planšetdatoru ražotāji. Klausoties mūziku, planšetdatora baterija var darboties līdz pat 12 stundām, bet, sērfojot internetā vai skatoties video, – līdz sešām stundām.

Viena no ne mazāk svarīgākajām tehniskajām detaļām ir planšetdatora atmiņa, kas ir 4GB liela, bet ar atmiņas karti tā var sasniegt arī 32 GB. ACME planšetdators maksā aptuveni 125 latus. Tā ir ļoti pievilcīga cena, salīdzinot ar līdzīgiem izstrādājumiem, kas vairumam cilvēku līdz šim bija par dārgu.

Komentējot ACME planšetdatoru tehniskos parametrus, P. Paršeļūns apgalvo, ka tie atbilst jaunākās tehnikas pasaules prasībām un ļaus ikvienam cilvēkam apmierināt savas vajadzības un justies ērti. Uzsverot, ka šī ACME izstrādātā „planšete" darbojas ātri, jo to nodrošina spēcīgais „Samsung" 1 GHz procesors, kas nepievils pat pašu nepacietīgāko lietotāju.

Planšetdatori miljoniem lietotāju visā pasaulē jau kļuvuši par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, lai sērfotu internetā, las'oti elektroniskās grāmatas, izmantotu epastu, skatītos filmas un attēlus, klausītos mūziku, spēlētu spēles un veiktu citas darbības. Skārienjutīgais ekrāns sniedz pavisam jaunu programmu pārvaldīšanas sajūtu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV