Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Samsung" apsteidz "Nokia" pēc internetā veikto lapu skatījumu skaita

EasyGet.lv, 06.01.2012. 10:02

Latvijā Samsung apsteidzis mobilo tālruņu ražotāju gigantu Nokia, ierindojot to trešajā vietā pēc interneta lapu skatījumu skaita (page views), vēsta interneta izpētes uzņēmums Gemius. Tā rezultātā Nokia pusgada laikā zaudējis ne tikai līderpozīcijas, bet arī noslīdējis uz trešo vietu reitingā pēc interneta lapu skatījuma skaita, kas veikts, izmantojot mobilās ierīces. Līderis joprojām ir Apple.
"Samsung" apsteidz "Nokia" pēc internetā veikto lapu skatījumu skaita

Pēc internetā veikto lapu skatījumu skaita, kas veikti, izmantojot mobilos tālruņus vai planšetdatorus, no 2011.gada maija līderis ir Apple, kā ražotās ierīces šobrīd rada 41,16 procentus no interneta lapu skatījumiem. Savukārt Samsung, kas decembra vidū apsteidza Nokia, šobrīd veido 19,70 procentus, bet Nokia - 18,82 procentus. Ceturtajā vietā ierindojas HTC ar 8,35 procentiem, bet piektie - Sony Ericsson ar 5,52 procentiem interneta lapu skatījumiem no mobilajām ierīcēm.

Avots: Gemius SA, gemiusTraffic, 07.06.2010 - 26.12.2011

Populārākais interneta pārlūkošanai izmantotais mobilo ierīču modelis pašlaik ir Apple ražotais planšetdators iPad, kas veido 22 procentus no visiem Latvijas internetā veiktajiem lapu skatījumiem, kas veikti, izmantojot mobilās ierīces. Tam seko Apple iPhone, kas veido 17 procentus. Atšķirībā no Apple, Samsung tirgū piedāvā vairāk modeļus, līdz ar to, veikto lapu skatīju skaits, kas veikts no katra modeļa, procentuāli ir mazāks. No Samsung mobilajām ierīcēm populārākās ir Samsung mobilais tālrunis Galaxy S II (4 procenti veikto lapu skatījumu) un planšetdators Galaxy Tab 10.1 (3 procenti).

Savukārt kaimiņvalstī Igaunijā Apple ir līderis jau vairākus gadus, bet Samsung ieņem otro pozīciju jau kopš 2011. gada sākuma, savukārt trešajā pozīcijā ar 8,07 procentiem - Sony Ericsson. Turpretī Lietuvā Nokia ilgi saglabāja līderpozīcijas - līdz pat šī gada novembrim, kad to apsteidza Apple. Trešajā vietā Lietuvā joprojām ir Samsung.

Informācija apkopota, izmantojot Gemius SA veiktā pētījuma gemiusTraffic datus. gemiusTraffic pētījums sniedz informāciju par interneta lietotāju darbības paradumiem interneta vietnē un to datoru tehniskajiem parametriem. Minētie dati ir publiski pieejami interneta tendenču vietnē www.ranking.lv, kas apkopo reitingus par populārākajiem interneta pārlūkiem, operētājsistēmām, meklētājprogrammām, mobilajām ierīcēm, no kurām tiek pārlūkotas interneta lapas un citiem interneta pārlūkošanai izmantoto ierīču tehniskajiem uzstādījumiem. Dati tiek iegūti, izmantojot kodus, kas ievietoti gemiusTraffic pētījumā iekļautajās interneta vietnēs.

Gemius - starptautisks pētniecības uzņēmums, līderis un pamatlicējs interneta pētījumiem un mērījumiem Eiropā. Uzņēmums piedāvā profesionālus pētniecības risinājumus, analīzi un konsultāciju pakalpojumus, sākot ar mērījumiem, kas vērsti uz interneta vietni un lietotājiem, līdz tehnoloģiskiem risinājumiem, ko izmanto, lai pētītu lietotāju uzvedību noteiktās interneta vietnēs, interneta lietotāju sociāli demogrāfiskos datus, interneta vietnes lietojamības mērījumus un interneta kampaņu efektivitātes mērījumus. Uzņēmuma pētījumu metodoloģija un risinājumi ir veidoti saskaņā ar starptautiski atzītiem ESOMAR standartiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV