Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Samsung prezentē LED un plazmas televizorus, kurus varēs kontrolēt ar balsi un žestiem

Oskars Kupše, 11.01.2012. 09:34

Starptautiskajā elektronikas izstādē CES 2012 Samsung Electronics prezentējis jaunākos LED un plazmas televizorus, kuros iekļautās inovācijas ne tikai uzlabo Smart televizoru funkcijas, bet arī piedāvā pilnīgi jaunus veidus, kā izmantot televizorus mājas izklaidei un kontrolēt to funkcijas.
Samsung prezentē LED un plazmas televizorus, kurus varēs kontrolēt ar balsi un žestiem

Jaunie Samsung premium klases Smart LED un plazmas televizori ir piedzīvojuši vairākus būtiskus uzlabojumus un jaunievedumus. Televizoros iebūvētais 1 GHz divkodolu procesors nodrošina daudz ātrāku to darbību un atbalsta arī vairākuzdevumu režīmu, ļaujot, piemēram, sērfot internetā, vienlaikus lejupielādējot jaunas aplikācijas. Turklāt tagad televizorus ir iespējams kontrolēt ar žestu un balss palīdzību.

Ir ievērojami paplašināts arī Smart televizoros pieejamā satura klāsts ar Samsung Apps aplikāciju veikala platformas un Samsung Media Hub funkcijas starpniecību. Savukārt visus datus Samsung piedāvā saglabāt un koplietot savā privātajā datu mākoņservisā.

Samsung flagmaņu produkti no LED ES8000 un Plasma E8000 televizoru sērijām, kā arī ES7000 un ES6800 sērijas produkti jau ir saņēmuši CES 2012 Novatoriskā dizaina un inženierijas balvas kā atzinību par industrijā vadošajām inovācijām un dizaina risinājumiem.

Samsung Smart televizori kļūst vēl gudrāki

Jaunākie Samsung premium klases Smart televizori – ES7000 LED TV un E8000 Plasma TV – ir aprīkoti ar 1 GHz divkodola procesoru, kas nodrošina vairākuzdevumu režīmu. Arī Samsung Smart Hub lietotājsaskarne ir uzlabota un kļuvusi ātrāka. Jaunajā interneta pārlūkā tagad ir iespējams vienlaikus atvērt divas interneta vietnes. Savukārt Smart Hub saskarnē jaunieviestā Content Bar satura josla uzrāda visas pēdējās darbības, padarot navigāciju pa izvēlnēm daudz ātrāku.

Samsung Apps ar vairāk nekā 1000 aplikācijām visā pasaulē ir industrijas vadošā TV aplikāciju platforma. Papildus jau populārajām un iecienītajām BBC News, ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MTV Music Meter un Netflix aplikācijām šogad klāt nāks vēl arī AOL HD, CNBC, NBC's Bravo, TIME TV, VH1 "I Love the 80's Trivia" un Wall Street Journal Live aplikācijas.

2012. gada televizoros tiks iestrādāta arī Media Hub funkcija, kas pašlaik ir pieejama Galaxy S viedtālruņos un Galaxy Tab planšetdatoros. Šī funkcija piedāvā plašas izklaides iespējas ar iespējām iznomāt un iegādāties dažādas filmas un TV pārraižu ierakstus.

Jaunā Samsung AllShare Play funkcija piedāvās 5 GB lielu vietu datu glabāšanai AllShare Cloud serverī, kur varēs augšupielādēt multivides saturu un pēc tam to koplietot viedtālruņos, planšetdatoros, klēpjdatoros un arī uz mājas lielākā ekrāna – televizora. AllShare Play funkcija ir savietojama ar jebkuru ierīci, kas atbalsta DLNA savienojuma standartu.

Tostarp Samsung Smart televizoros tiek attīstīta vairākekrānu funkcionalitāte, lai, izmantojot televizorā pieejamos Samsung mākoņdatu pakalpojumus, varētu apgūt virkni jaunu iespēju:

Family Story ir ērts risinājums, kas palīdzēs ģimenes locekļiem saglabāt ciešāku kontaktu vienam ar otru, koplietojot fotogrāfijas, piezīmes vai atgādinājumus par ģimenes pasākumiem. Televizorā var augšupielādēt fotogrāfijas no mobilā tālruņa un izveidot foto slīdrādi, ko TV ekrānā parādīt citiem. Tāpat arī ģimenes locekļi var viens otram atstāt zīmītes ar mobilā tālruņa, planšetdatora vai televizora palīdzību un vēlāk no dažādām ierīcēm piekļūt šīm zīmītēm, arī atrodoties ārpus mājas.

Fitness funkcija ļauj ar Samsung Smart televizora palīdzību uzraudzīt savu fiziskās sagatavotības līmeni. Izmantojot WiFi savienojumu, pie televizora var pieslēgt Withings Wi-Fi Body Scale svarus, lai televizorā, viedtālrunī, planšetdatorā vai arī datorā sekotu līdzi savam svaram un muskuļu masai. Fitness funkcija piedāvā izpildīt arī dažādus vingrinājumus, kuros ar virtuālā spoguļa funkciju var sekot līdzi savai pozai un vingrinājumu izpildes pareizībai.

Kids funkcija piedāvā virkni ar izglītojošām spēlēm, nodarbībām un atlīdzībām, lai mācīšanos padarītu jautrāku.

Intuitīvas satura vadības iespējas

Jaunākajos Samsung premium klases televizoros ir ietverta arī Samsung Smart Interaction tehnoloģija – intuitīva TV platforma, kas spēj uztvert cilvēka žestus, kā arī atpazīt seju un balsi. Smart Interaction tehnoloģija papildina tālvadības pults funkcijas un ļauj daudz vienkāršāk kontrolēt televizoru. Tāpat arī lietotāji ar balss komandu palīdzību var ieslēgt vai izslēgt televizoru, aktivizēt dažādas aplikācijas vai veikt meklēšanu internetā, nosaucot nepieciešamās frāzes vai vārdus.

Lietotājs vienkārši runājot var ieslēgt televizoru un aktivizēt interneta pārlūku, un ar rokas mājiena palīdzību pēc tam izvēlēties filmu un sākt tās atskaņošanu. Intuitīvā vadības sistēma kustības spēj atpazīt ar iebūvētās HD kameras palīdzību, bet par balss komandu precīzu atpazīšanu rūpējas divi telpiskās uztveres mikrofoni. Trokšņu novēršanas tehnoloģija palīdz nošķirt lietotāja balss komandas no fona trokšņiem.

Samsung Smart televizoros būs pieejama arī visā pasaulē populārā spēle Angry Birds, kuru spēlētāji varēs spēlēt ar žestu palīdzību.

Jaunie Samsung Smart LED un plazmas televizori ir aprīkoti ar Bluetooth HID (Human Interface Device) tehnoloģiju, kas interneta pārlūkošanai un dažādu interaktīvo funkciju izmantošanai ļauj izmantot Bluetooth tastatūru un peli.

Samsung LED televizori ar kristālskaidru attēlu un novatorisku dizainu

Neatkarīgi no tā, vai skatāties labas kvalitātes 2D pārraides vai arī aizraujošus 3D video, Samsung jaunākajos Full HD LED televizoros attēla kvalitāte vienmēr būs maksimāli reālistiska.

Samsung ES8000 Smart LED televizors ir aprīkots ar jaunāko Samsung LED attēla kontrasta tehnoloģiju Micro Dimming Ultimate, kas analizē tūkstošos daļu sadalītu attēlu un reālajā laikā katrai no tām pielāgo LED aizmugurgaismojumu un video signālu. Tādējādi tiek iegūts aptuveni par 20% augstāks spilgtums, kas ļauj izbaudīt košākas krāsas, gaišākus attēlus un augstāku kontrasta attiecību. Šī tehnoloģija arī novērš attēla "halo" efektu un dažādus citus atspīduma radītus kropļojumus. Līdzīga tehnoloģija ar nosaukumu Micro Dimming Pro ir iebūvēta arī Samsung ES7000 LED televizorā.

Samsung saglabā savu LED televizoru minimālistisko stilu, un ekrāna apmale ir kļuvusi vēl šaurāka, sniedzot lielāku ekrāna platību. Turklāt ES8000 televizora modelis ir apgādāts ar jaunu, metālisku U formas balstu, kura dizains nodrošina arī teicamu stabilitāti. Samsung kā papildu aksesuāru piedāvā arī īpaši plānu sienas montāžas risinājumu, kas sastāv no skrūvēm un izturīgas stieples, kas televizoru ļauj piekarināt pie sienas gluži kā gleznu.

Industrijā labākie attēla parametri

Samsung E8000 sērijas plazmas televizori nodrošina tumšākos melnās krāsas toņus, kādus plazmas televizori jebkad ir spējuši attēlot. Šādu rezultātu ļauj sasniegt novatoriskais Real Black Pro Panel ekrānpanelis kopā ar Real Black Filter, Anti-Reflection Filter un Clear Image Panel tehnoloģijām, kas novērš telpā esošās gaismas atspīdumu plazmas ekrāna aizsargstiklā. Šīs unikālās tehnoloģijas pat gaišā telpā ļauj baudīt asu attēlu ar piesātinātām krāsām un augstu kontrastu. Jaunie Samsung plazmas televizori var lepoties ar industrijā augstāko dinamisko kontrasta attiecību – 10 miljoni pret 1.

Arī šogad Samsung savu plazmas televizoru ekrānu platībai ir pievienojis vienu papildu collu, pateicoties šaurajai ekrāna apmalei, kas ļauj iegūt papildu vietu, nepalielinot iekārtas izmērus. E8000 televizora modeļa titānmelnā metāliskā krāsā veidotās ekrānapmales platums ir tikai 3,8 centimetri.

Plašāku informāciju par CES izstādes ietvaros prezentētājiem produktiem un to attēlus ir iespējams iegūt Samsung mikrovietnē www.samsungces.com. Produktu prezentācijas preses konferenci būs iespējams skatīties arī tiešsaistē: www.samsungces.com vai www.global.samsungtomorrow.com.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics ir pasaulē vadošais pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2010.gadā sasniedza 135,8 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 190 500 cilvēku 206 birojos 68 valstīs. Kompānija vada divu atsevišķu organizāciju darbību, lai koordinētu deviņas neatkarīgi funkcionējošas struktūrvienības: Digitālo mediju un komunikāciju organizācija ietver Vizuālo ekrānu nodaļu, Mobilo komunikāciju nodaļu, Telekomunikācijas sistēmu nodaļu, Digitālo iekārtu nodaļu, IT risinājumu nodaļu un Digitālās attēlveidošanas nodaļu; savukārt Iekārtu risinājumu organizācijā ietilpst Atmiņas produktu nodaļa, LSI sistēmu nodaļa un LCD ekrānu nodaļa. 2011. gada Dow Jones Ilgtspējas Indeksa pētījumā Samsung Electronics ir atzīta par pasaulē vadošo ilgtspējīgas attīstības tehnoloģiju kompāniju, tādējādi industrijai apliecinot savus augstākā līmeņa sasniegumus ekonomikas, sociālajā un vides aizsardzības sfērā. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV