Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Radītas 10 video instrukcijas par drošu interneta lietošanu

EasyGet.lv, 07.02.2012. 10:27

Latvijas Interneta asociācijas "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs un Zelta Zivtiņa (ZZ) ir izveidojusi 10 video instrukcijas bērniem un jauniešiem par drošu interneta lietošanu datorā un mobilajā telefonā – "Dari virtuāli, domā reāli!", informē Eva Mežīte. Tajās apkopoti un izskaidroti nozīmīgākie draudi, ar kuriem ikviens var sastapties virtuālajā vidē. Instrukcijas var apskatīt un lejupielādēt Drošāka interneta centra un ZZ sociālo tīklu kontos, un no šodienas tās tiek izplatītas Latvijas skolās un bibliotēkās.
Radītas 10 video instrukcijas par drošu interneta lietošanu

Ideja par video instrukcijām radās, Drošāka interneta centram veicot pētījumu "Moderno tehnoloģiju izmantojums un drošība internetā", kurā atklājās, ka aptuveni puse no Latvijas bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam internetā ir saskārušies ar dažādiem apdraudējumiem, piemēram, emocionālu pazemošanu vai nepiedienīgiem piedāvājumiem. Tai pat laikā vidēji 45% aptaujāto joprojām uzskata, ka, lietojot internetu, nepastāv nekādu risku.

Pētījumā arī noskaidrojās, ka 62% bērnu un 37% jauniešu būtu ieinteresēti uzzināt kaut ko vairāk par jautājumiem, kas saistīti ar drošu interneta lietošanu, un vidēji 44% vēlētos, lai viņiem par to stāstītu skolā skolotāji vai klases audzinātāji. Arī gandrīz visi Latvijas skolotāji uzskata, ka ir nepieciešams izglītot bērnus par draudiem internetā.

Katra "Dari virtuāli, domā reāli!" video instrukcija ir veltīta noteiktai problēmai un tās risināšanai: "Ar internetu telefonā uzmanīgi", "Neliec internetā visu", "Neapzodz sevi", "Skaties, ar ko sazinies", "Sargā savus datus", "Izvairies no problēmām", "Neielaid svešos", "Sargi savu telefonu", "Domā, ko liec profilā" un "Netici visam, ko redzi".

Video instrukcijas savu pirmizrādi piedzīvoja 7.februārī Vispasaules Drošāka interneta dienā konferencē „Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši!". Šogad tās ietvaros tika rīkoti pasākumi, lai bērnus un jauniešus aicinātu kritiski izvērtēt interneta saturu, atbildīgi lietot jaunākās paaudzes tehnoloģijas un vecākus – savas atvases izglītot par iespējamiem riskiem internetā.

Lai skatītu video, klikšķiniet uz saites: http://www.youtube.com/user/saferinternetlv vai http://www.buzzpodium.lv/zeltazivtina.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV