Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar nopietnām hakeru problēmām saskāries populārais antivīrusu izstrādātājs Symantec

Kaspars Rumbenieks, ZParks.lv, 09.02.2012. 13:53

Gadās arī tā, ka ar interneta drošības problēmām var saskarties arī tie, kas paši ikdienā cīnās par drošību internetā. Šādi ir gadījies vienam no vadošajiem antivīrusu programmatūras izstrādātājiem Symantec.
Ar nopietnām hakeru problēmām saskāries populārais antivīrusu izstrādātājs Symantec

Hakeris, kas sevi dēvē par YamaTough, paspējis internetā nopludināt programmatūras kodu no Symantec pcAnywhere programmas, kas daudzos uzņēmumos tiek izmantota, lai attālināti pieslēgtos pie citiem datoriem. Drošības nolūkos Symantec pat bijis spiests lūgt uzņēmumus uz laiku nelietot pcAnywhere programmu, kamēr netiks izlaists programmatūras uzlabojums. Šo notikumu tagad ir sākušas izskatīt ASV drošības iestādes, kas izmeklēšanā jau paspējis atklāt YamaTough centies izspiest 50000 ASV dolārus, pirms izplatījis programmatūras kodu internetā, tiesa, YamaTough apgalvo, ka šo naudu esot piedāvājusi tieši kompānija Symantec, baidoties no gaidāmajām sekām.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV