Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Samsung prezent 2012. gada attīstības vīziju

Oskars Kupše, 13.02.2012. 17:01

Samsung Electronics šodien savā Samsung 2012. gada Eiropas Forumā prezentēja savu jaunāko produktu klāstu šim gadam. Samsung vēlas nostiprināt savas pozīcijas Eiropas tirgū, īstenojot savu galveno uzstādījumu - Paplašināt iespēju robežas - tādējādi nodrošinot plašākas savienojumu un satura koplietošanas iespējas starp visdažādākajām ierīcēm – sākot no televizoriem, tālruņiem, planšetdatoriem un klēpjdatoriem, līdz pat foto un video kamerām un mājsaimniecības iekārtām.
Samsung prezent 2012. gada attīstības vīziju

Aizvadītajā 2011.gadā Samsung Electronics sasniedza pārdošanas rekordu 143 miljardu ASV dolāru apmērā. Turklāt Eiropā kompānija iekaroja tirgus līdera pozīcijas 10 dažādu produktu kategorijās, kā arī pirmo reizi izpelnījās visatzītākā patērētāju elektronikas zīmola titulu Eiropas patērētāju vidū.

Kompānija savas jaunākās 2012.gada produktu inovācijas raksturoja ar trim pamatelementiem – Smart Saskarne, Smart Saturs un Smart Evolūcija.

Samsung Smart TV: augstākā līmeņa kvalitāte un saturs

Līdz ar 2012. gada mājas izklaides produktiem Samsung piedāvā vēl plašākas satura iespējas, funkcionālāku saskarni, intuitīvāku vadību, izcilu dizainu un neticamu attēla kvalitāti.

Samsung saglabā savu LED televizoru minimālistisko stilu, un ekrāna apmale ir kļuvusi vēl šaurāka, sniedzot lielāku ekrāna platību (līdz pat 75 collām). Turklāt ES8000 LED televizora modelis ir apgādāts ar jaunu, metālisku U formas balstu, kura dizains nodrošina arī teicamu stabilitāti. Televizora ātrdarbību nodrošina divkodolu procesors, kas ļauj vienlaicīgi gan sērfot internetā, gan arī lejupielādēt dažādas aplikācijas. Savukārt TV industrijā populārākā aplikāciju platforma Samsung Apps sniedz plašas papildu satura iespējas.

Samsung prezentējis arī savu pirmo 55 collu Super OLED televizoru, kurā ietverta inovatīvā Samsung radītā Super OLED tehnoloģija, kas sniedz augstu krāsu bagātību, ātrdarbību, kā arī ļauj saglabāt ļoti plānu ierīces korpusu. Televizorā ir iebūvēta arī kamera un mikrofons, kas nodrošina tā vadības iespējas ar balsi un kustībām, kā arī piedāvā sejas atpazīšanas funkciju. Samsung ir plaša pieredze OLED ekrānu jomā, jo pašlaik uzņēmums izgatavo vairāk nekā 90 procentu no visiem pasaulē pārdotajiem šāda veida ekrāniem.

Abi televizori - gan ES8000 LED TV, gan arī Super OLED TV - ietver Samsung produktu inovāciju pamatelementus:

Smart Saskarne - Smart TV lietotāji var kontrolēt televizoru, izmantojot balsi, kustības vai arī sejas atpazīšanas funkciju. Tādējādi ar balss komandu un žestu palīdzību iespējams televizoru gan ieslēgt, gan arī aktivizēt atsevišķas tā funkcijas, piemēram, interneta pārlūku, vai mainīt skaļuma līmeni.

Smart Saturs - izbaudiet plašāku personalizētu saturu ar Smart TV aplikācijām vai arī ar AllShare Play funkciju, kas sniedz vienkāršu pieeju citās ierīcēs esošam saturam. Vēl Samsung Smart televizoros ir pieejami tādi ekskluzīvi pakalpojumi kā Family Story, Fitness un Kids.

Smart Evolūcija - Samsung radītais Evolution Kit komplekts sniedz iespēju katru gadu atjaunot sava Smart TV funkcijas, gan papildinot tā tehnisko aprīkojumu, gan arī atjaunojot programmatūru. Visos jaunajos Samsung Smart TV televizoros būs ietverts speciāls slots TV aizmugurē, kurš ir paredzēts dažādu papildinājumu pievienošanai.

SMART fotokameras ar Wi-Fi savienojumu

Mūsdienās aptuveni puse no visiem digitālo fotokameru īpašniekiem mēdz savas fotogrāfijas izvietot internetā un sociālajos tīklos, lai dalītos tajās ar saviem draugiem un ģimeni. Lai padarītu šo procesu daudz vienkāršāku un ātrāku, Samsung Electronics prezentē jaunu SMART kameru sēriju ar Wi-Fi bezvadu savienojuma atbalstu.

Jaunās SMART kameru sērijas ar Wi-Fi atbalstu flagmanis ir kompaktā WB850F kamera, kas ir aprīkota ar izcilu 21x optiskās tālummaiņas objektīvu, sniedzot iespēju uzņemt lieliskus attēlus no jebkuras pozīcijas. Izmantojot Wi-Fi Direct funkciju, kamera var tikt savienota ar viedtālruni vai planšetdatoru ērtākai fotogrāfiju koplietošanai. Savukārt, izmantojot jebkuru Wi-Fi bezvadu tīklu, uzņemtās fotogrāfijas var nosūtīt e-pastā vai arī izvietot tādās interneta vietnēs kā Facebook, Picasa un pat augšupielādēt uzņemtos video YouTube portālā. Papildus tam ar Auto Backup funkciju iespējams ātri pārnest uzņemtos attēlus uz datora cieto disku.

Jaunākā mājsaimniecības iekārtu paaudze

2012. gadā Samsung plāno paplašināt ierasto mājsaimniecības ierīču funkcionalitāti, ieviešot tajās dažādas SMART funkcijas, kas balstītos uz trim pamatelementiem - Smart Eco, Smart Space un Smart Future.

Samsung centienus izstrādāt videi draudzīgas tehnoloģijas un produktus lieliski apliecina Eco Bubble veļasmašīnu tehnoloģija, kas ļauj ietaupīt līdz pat 70 procentiem elektroenerģijas, efektīvi mazgājot drēbes pat aukstā ūdenī.

Šogad Samsung ir veicis nozīmīgas investīcijas ilgtspējīgu mājsaimniecības iekārtu komponentu izstrādē. 2012. gada EcoBubble veļasmašīnu klāstā ietvertie jaunie digitālie invertora motori un kompresori nodrošina optimālu enerģijas patēriņu un izturību. Tādējādi šiem jaunajiem komponentiem Samsung nodrošina 10 gadu garantiju.

Savukārt, rūpējoties par efektīvu mājokļu telpas izmantošanu, Samsung savās jaunajās veļasmašīnu un ledusskapju sērijās ir ieviesis vairākus inovatīvus risinājumus to ietilpības paaugstināšanai. Piemēram, G-Series ledusskapji piedāvā lielāko pašlaik tirgū pieejamo ietilpību, saglabājot standarta ārējos izmērus. Arī Samsung veļasmašīnām ir palielināta ietilpība, piedāvājot Eiropā lielākās ietilpības standarta izmēra veļasmašīnu (12 kg), kā arī lielākās ietilpības kompaktā formāta veļasmašīnu (8 kg).

Premium klēpjdators ar 12,9 mm biezumu un 1,19 kg svaru

Notebook Series 9 otrās paaudzes klēpjdators ir par 21 procentu plānāks un par 28 procentiem veiklāks nekā priekšgājējs, tādējādi ar tā unikālo korpusa dizainu iekarojot pasaulē kompaktākā premium klases klēpjdatora titulu.

Pateicoties tā Intel Core i7 procesoram un Samsung SSD cietajam diskam, sākt darbu ar Series 9 klēpjdatoru no pilnībā izslēgta stāvokļa var jau pēc 9,8 sekundēm, bet, lai „atmodinātu" to no miega režīma, ir nepieciešamas vien 1,4 sekundes.

Korpusa galvenā daļa ieturēta pelnu melnā tonī, savukārt tā sāni ir atstāti dabīgi matētā alumīnija tonī. Lai iegūtu šādu vizuālo noformējumu, jaunā Series 9 klēpjdatora korpuss ir apstrādāts ar smilšu strūklas iekārtu, kā rezultātā uz ierīces virsmas nepaliek pirkstu nospiedumi. Savukārt tā SuperBright Plus ekrāns sniedz izcilu attēla kvalitāti ar 400 nit spilgtumu.

Inovatīvas tehnoloģijas birojam

Samsung jaunākais melnbaltais multifunkcionālais lāzerprinteris SCX-3405FW ir aprīkotas ar inovatīvu ecobutton taustiņu, kas palīdz samazināt kopējās drukāšanas izmaksas pat par 20 procentiem. Jaunajam printerim ir pieejama arī lejupielādējama mobilās drukāšanas aplikācija, kas ļauj pavisam vienkārši veikt izdrukas no mobilajām ierīcēm, piemēram, mobilajiem tālruņiem vai planšetdatoriem. SCX-3405FW printeris nodrošina drukāšanas ātrumu 20 lapas minūtē, kā arī nodrošina faksa, skenera un kopētāja funkcijas.

Samsung prezentēja arī premium klases 27 collu Series 9 (S27B970) monitoru ar profesionālo LED Plane Line Switching (PLS) ekrāna paneļa tehnoloģiju, kas nodrošina vairāk nekā viena miljarda krāsu toņu attēlošanu, turklāt šīs krāsas ir precīzi redzamas arī plašā horizontālajā un vertikālajā skata leņķī. Turklāt Natural Color Expert tehnoloģija nodrošina maksimāli efektīvu ekrānpaneļa darbību, sniedzot iespēju monitorā veikt krāsu kalibrāciju maksimāli reālistiskam attēlam.

GALAXY Tab 2 (7.0) planšetdators ar Android 4.0 operētājsistēmu

Galaxy produktu sērijai šogad pievienojas jaunais GALAXY Tab 2 planšetdators ar 7 collu ekrānu, kas ir pirmais uzņēmuma planšetdators ar Android 4.0 operētājsistēmu. Jaunais GALAXY Tab 2 (7.0) ir viegls un ļoti kompakts, un tas būs pieejams gan 3G, gan arī Wi-Fi versijās. Pasaules tirgū, sākot ar Lielbritāniju, GALAXY Tab 2 (7.0) nonāks jau šī gada martā, savukārt Latvijā tas būs pieejams no maija.

Samsung pirmais planšetdators ar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operētājsistēmu piedāvā virkni jaunu uzlabotās Android operētājsistēmas funkciju. Atjauninātā Android Market versija nodrošina piekļuvi vairāk nekā 500 000 aplikāciju. Savukārt jaunās operētājsistēmas saskarne kļuvusi intuitīvāka un ātrāka, aplikāciju kontrolei ļaujot izmantot swype žestus.

GALAXY Tab 2 (7.0) ir ietverti Samsung Hub centrmezglus, lai nodrošinātu vienkāršu piekļuvi multivides saturam. Samsung Music Hub ir pilnvērtīgs mūzikas veikals ar piekļuvi vairāk nekā 17 miljoniem dažādu skaņdarbu. Savukārt Readers Hub ļauj iepazīt vairāk nekā 2,3 miljonus elektronisko grāmatu, 3500 žurnālu un 2000 avīžu izdevumu 51 valodā. Bet ar Game Hub iespējams izklaidēties, spēlējot pašas jaunākās spēles.

1GHz divkodolu procesors nodrošina augstu GALAXY Tab 2 (7.0) ātrdarbību, padarot to par īstu multimediju ierīci. Planšetdators piedāvā arī jaunu satura koplietošanas pakalpojumu Samsung AllShare Play, kas ļauj koplietot savu multivides saturu uz starp GALAXY Tab 2 (7.0) un citām ierīcēm, kā arī to uzreiz apstrādāt.

GALAXY Tab 2 (7.0) planšetdators nodrošina arī plašas komunikācijas iespējas, tai skaitā arī balss sakarus. Tagad GALAXY Tab 2 (7.0) ierīci var izmantot arī kā parastu mobilo tālruni gadījumā, ja primārais mobilo sakaru rīks pēkšņi nav pieejams. Izmantojot Google+ pakalpojumu, var arī pavisam viegli izveidot video zvanus starp vairākiem dalībniekiem. Galaxy Tab 2 (7.0) atbalsta Wi-Fi Direct un integrētas sociālo tīklu funkcijas kā ChatON pakalpojums, kas nodrošina ērtu un ātru komunikāciju starp jebkādas platformas mobilajām ierīcēm.

Par Samsung Electronics

Samsung Electronics ir pasaulē vadošais pusvadītāju, telekomunikāciju, digitālo mediju un digitālās konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2010.gadā sasniedza 135,8 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 190 500 cilvēku 206 birojos 68 valstīs. Kompānija vada divu atsevišķu organizāciju darbību, lai koordinētu deviņas neatkarīgi funkcionējošas struktūrvienības: Digitālo mediju un komunikāciju organizācija ietver Vizuālo ekrānu nodaļu, Mobilo komunikāciju nodaļu, Telekomunikācijas sistēmu nodaļu, Digitālo iekārtu nodaļu, IT risinājumu nodaļu un Digitālās attēlveidošanas nodaļu; savukārt Iekārtu risinājumu organizācijā ietilpst Atmiņas produktu nodaļa, LSI sistēmu nodaļa un LCD ekrānu nodaļa. 2011. gada Dow Jones Ilgtspējas Indeksa pētījumā Samsung Electronics ir atzīta par pasaulē vadošo ilgtspējīgas attīstības tehnoloģiju kompāniju, tādējādi industrijai apliecinot savus augstākā līmeņa sasniegumus ekonomikas, sociālajā un vides aizsardzības sfērā. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.samsung.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV