Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Saules baterija uztver gaismu no dažādiem virzieniem

Raivis Kalniņš, ZParks.lv, 05.03.2012. 12:27

Japānas uzņēmums Kyosemi ir izstrādājis revolucionāras sfēriska veida saules baterijas, kuras spēj uztvert gaismu no dažādiem virzieniem. Šim bateriju veidam dots nosaukums Sphelar.
Saules baterija uztver gaismu no dažādiem virzieniem

Lai gan pierastie saules bateriju paneļi ir relatīvi vienkārši pielāgojami un ražojami, to galvenais trūkums ir tas, ka to efektivitāte atkarīga no to pozīcijas pret Sauli, turklāt tie visefektīvāk strādās vien kādas dienas daļā, kad Saules stari būs vērsti tieši pret tiem. Pie lielākām Saules bateriju plantācijām gan pastāv iespēja saules paneļu statīviem pierīkot motorus, kas noregulē paneļus atbilstoši Saules stāvoklim debesīs, taču tas patērē enerģiju.

Kyosemi risinājums ir sfēriska veida saules baterijas, kas sastāv no daudz sīkām saules bateriju šūnām, ļaujot tām uztvert Saules gaismu no dažādiem virzieniem. Papildus tiešajiem Saules stariem, tā var uztvert arī atstaroto gaismu, ražojot elektroenerģiju ar 20% efektivitāti. Mūsdienu saules paneļu efektivitāte svārstās no 13 – 17%. Šīs saules baterijas dizainu var arī pielāgot dažādām virsmām, piemēram, mobilajiem telefoniem.

http://zparks.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV