Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Canon EOS sistēma svin 25. dzimšanas dienu

Sigita Lapsiņa, 05.03.2012. 14:18

Šogad Canon svin EOS sistēmas 25.jubileju. Kopš tās radīšanas 1987.gadā EOS sistēma ir kļuvusi par pasaules visaptverošāko digitālo viena objektīva refleksu (DSLR) kameru, maināmu objektīvu un piederumu klāstu. Canon EOS sistēma debitēja 1987.gada martā ar EOS 650 SLR kameru un trīs maināmiem EF objektīviem, tostarp EF35-70mm f/3,5-4,5.

EOS sērijas nosaukums nozīmē "elektrooptiskā sistēma". Tas ir arī grieķu rītausmas dievietes vārds. EOS bija pasaulē pirmā pilnīgi elektroniska uzstādīšanas sistēma, kas uzsāka jaunu AF SLR kameru paaudzi. Filmu kameru laikmetā lietotāji atzinīgi novērtēja EOS SLR kameru inovatīvās tehnoloģijas un dizainus, kas atspoguļo Canon lielā ātruma un ērtas lietošanas koncepciju. Šajā periodā Canon nāca klajā ar jauniem tehnoloģiju uzlabojumiem, 1989.gadā izlaižot EOS-1 profesionālo modeli. 1993. gadā uzņēmums paplašināja savu mērķauditoriju, iepazīstinot publiku ar kompakto un vieglo EOS 500 (citos reģionos EOS Kiss un EOS Rebel XS).

Pēc EOS D30 izlaišanas 2000.gadā, kad digitālās SLR kameras bija popularitātes virsotnē, Canon izstrādāja CMOS sensorus un jaudīgos DIGIC digitālo attēlu procesorus. Kompānija tiecās piedāvāt izstrādājumus, kas atbilstu Canon liela ātruma, ērtas lietošanas un izcilas attēlu kvalitātes pamatkoncepcijai.

Pašlaik Canon plašais digitālo SLR kameru klāsts apmierina dažādu līmeņu lietotāju – no profesionāliem fotogrāfiem līdz iesācēju līmeņa foto entuziastiem – vajadzības. EOS-1D X atrodas slavas zenītā, un jaunais EOS 5D Mark III nodrošina izcilu attēlu kvalitāti un video uzņemšanas iespējas.

Kopā ar EOS SLR kameru sistēmu ieviestā Canon maināmo EF objektīvu sērija ieņem vadošo vietu nozarē. Canon EF objektīvi ietver tādas inovatīvas tehnoloģijas kā ultraskaņas motoru (USM), attēlu stabilizatoru (IS), Subwavelength Structure pārklājumu (SWC), pret atspīduma tehnoloģiju un vairāku slāņu Diffractive Optical (DO) elementus. Šobrīd EF objektīvu klāsts ietver vairāk nekā 60 modeļus.

Ar nesen izlaistajiem Cinema EOS System profesionālās kinematogrāfijas izstrādājumiem Canon EOS sistēma nodrošina kinofilmu un citu augstākās kvalitātes video uzņemšanu.

Canon turpinās izstrādāt daudzveidīgas attēlveidošanas tehnoloģijas. Kompānija tiecas ražot izcilas un uzticamas kameras un objektīvus, kas piemēroti visdažādākajām lietotāju vajadzībām, un vienlaikus atbalsta foto un video attēlveidošanas kultūras izaugsmi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV