Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nokia Lumia viedtālruņi būs pieejami Latvijā

Zane Leite, 25.04.2012. 12:27

Šodien Nokia Latvija paziņo, ka pirmie Nokia viedtālruņi ar Windows Phone operētājsistēmu – Nokia Lumia 800 un Nokia Lumia 710 – no 15.maija būs pieejami Latvijā Nokia tālruņu oficiālajās tirdzniecības vietās.
Nokia Lumia viedtālruņi būs pieejami Latvijā

"Esam priecīgi, ka pavisam drīz varēsim piedāvāt Nokia Lumia viedtālruņus Latvijas tirgū. Nokia Lumia tālruņi ir saņēmuši daudz labu atsauksmju un uzslavu no tālruņu lietotājiem citās valstīs gan par to izcilo dizainu, gan par intuitīvo Windows Phone operētājsistēmas darbību," saka Aivars Krauklis, Nokia Latvija mobilo tālruņu tirdzniecības vadītājs.

"Tālruņi ar Windows Phone operētājsistēmu ir nozīmīgs pagrieziens viedtālruņu tirgū. Saskaņā ar starptautisko pētījumu kompānijas Gartner un IDC, līdz 2015. gadam Windows Phone kļūs par otro populārāko operētājsistēmu viedtālruņu tirgū ar aptuveni 20% tirgus daļu," komentē Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. "Pircēji, kuri iegādāsies šos viedtālruņus, varēs lietot pilnvērtīgas un ātras darbības viedtālruņa funkcijas, ko nodrošina Windows Phone operētājsistēma. Ērti lietojamie viedtālruņi ir īpaši radīti aizņemtiem un aktīviem cilvēkiem – kā uzņēmējiem, kuri ikdienā strādā ar Office un citiem Microsoft ekosistēmas rīkiem, tā sociālajos tīklos „dzīvojošajiem" jauniešiem. Tāpat jāuzsver, ka lietotājiem kopš aprīļa nogales ir pieejams arī Windows Phone Marketplace, tostarp ar īpaši Latvijas iedzīvotājiem radītajām lietotnēm."

Nokia Lumia 800 ir unikāla dizaina viedtālrunis izteiksmīgās krāsās (melnā, baltā, fuksīna rozā un debeszilā), kas nodrošina labāko socializēšanās un interneta pārlūkošanas sniegumu ar Internet Explorer 9 Mobile un integrētiem sociālajiem tīkliem. Tas ir aprīkots ar 3,7 collu AMOLED ClearBlack displeju, kas veidots no nedaudz izliekta stikla un nodrošina izcilu ekrāna spožumu arī saules gaismā. Viedtālrunim ir 8 megapikseļu kamera ar Carl Zeiss optiku,autofokusu un HD video uzņemšanas kvalitāti. Nokia Lumia 800 viedtālruņa aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena būs ap LVL 350.

Nokia Lumia 710 viedtālrunis ar maināmiem aizmugures vāciņiem un pieeju tūkstošiem lietotņu nodrošina augstu veiktspēju par pieejamu cenu. Tam, tāpat kā Nokia Lumia 800 viedtālrunim, ir ērtas sociālo tīklu iespējas un interneta pārlūkošana ar Internet Explorer 9. Nokia Lumia 710 viedtālrunis būs pieejams baltā, melnā un debeszilā krāsā. Tā aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena būs LVL 220.

Abos viedtālruņos apvienotas Nokia dizaina, bezmaksas navigācijas un augstās kameras kvalitātes funkcijas ar jaunākajām Windows Phone operacionālās sistēmas iespējām, kas iekļauj izcili ērtu sociālo tīklu lietošanu, pieeju Microsoft Office 365 programmām, kā arī Xbox spēļu integrāciju. Tāpat arī abiem tālruņiem ir iespēja bez maksas uzglabāt attēlus, mūziku un citus failus SkyDrive tiešsaistes krātuvē līdz 7GB apjomam. Nokia Lumia tālruņiem ir pieejamas arī tūkstošiem lietotnes no Windows Phone Marketplace, kas ir visstraujāk augošais lietotņu veikals pasaulē, kurā ir pieejamas vairāk nekā 80 000 lietotnes. Šobrīd jau ir vairākas, Latvijas tirgum pielāgotas lietotnes, un to skaits nemitīgi tiek papildināts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV