Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pirmo reizi Latvijā norisināsies 3D dienas.LV

Ieva Reinholde, 15.05.2012. 14:07

Ar vairākiem pasākumiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās „PARUS studio", „Vizuālais Kultūras klubs", LG Electronics Latvia un citi Latvijas 3D tehnoloģiju entuziasti un profesionāļi no 21. līdz 27. maijam organizē pirmās 3D dienas.LV.
Pirmo reizi Latvijā norisināsies 3D dienas.LV

3D dienas.LV iesildīšanas pasākumi sāksies jau šajā nedēļā, kad dažādās Latvijas pilsētās notiks izglītojoši praktiskie semināri. Semināros par 3D tehnoloģiju iespējām ikdienā un arī Latvijā veiktajiem pirmajiem 3D projektiem, t.s., par pirmo 3D animācijas filmu Baltijā, stāstīs Latvijas radošie 3D tehnoloģiju entuziasti un pieredzējušie profesionāļi no „PARUS studio" un „TRITONE studio"'.

Praktiskie semināri norisināsies 15. maijā Ventspils augstskolā (Ventspilī), 16. maijā Vidzemes augstskolā (Valmierā), 17. maijā Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBAA) Daugavpils filiālē (Daugavpilī) un 22. maijā noslēguma seminārs RISEBAA (Rīgā). Visi semināri ir bez maksas un uz tiem var ierasties ikviens interesents.

„Modernās tehnoloģijas aizvien straujāk ienāk mūsu dzīvē, un to loma ikdienā pieaug. 3D telefoni, TV, fotoaparāti, video kameras un citas ierīces ir jaunākās paaudzes tehnoloģijas, kas paver plašas iespējas mājās pašam veidot savus video vai foto, piešķirot darbam augstu bildes un skaņas kvalitāti. Mēs aicinām ikvienu piedalīties 3D Dienās Latvijā rīkotajos pasākumos. Un izmantot iespēju uzzināt vērtīgus padomus par 3D tehnoloģiju izmantošanu, principiem un sniegtajām iespējām," stāsta „PARUS studio" direktors un pasākuma idejas autors Dmitrijs Ščegoļevs.

Īpašā pasākumā ar ielūgumiem 24. maijā tirdzniecības centrā „Panorama Plaza" kinoteātrī „Multikino" pirmizrādi piedzīvos Baltijā pirmā pašmāju veidotā 3D smilšu animācija. Pirms 3D filmu seansa apmeklētājiem būs iespēja aplūkot unikālu digitālo 3D fotoizstādi „Baltic Capitals", kas tapusi ar tehnoloģiju partnera „LG Electronics Latvia" atbalstu. Izstāde T/c „Panorama Plaza" būs apskatāma visas nedēļas laikā no 24. līdz 27. maijam.

No 25. līdz 31. maijam 3D animācijas filma būs skatāma arī sešos Latvijas 3D kinoteātros – „Cinamon" (T/c Alfa), „Multikino" (T/c Panorama Plaza), „Forum Cinema", „SilverScreen" (Daugavpils), un „Gaisma" (Valmiera). Latvijā tapušo īsfilmu visā Latvijā sāk radīt no 25. maija pirms jaunās 3D filmas „Men in Black 3". Biļetes uz 3D animāciju varēs iegūt piedaloties dažādos konkursos un aktīvi iesaistoties praktiskajos semināros. Vērtīgas balvas – 3D telefonu no tehnoloģiju partnera „LG Electronics Latvia" iegūs radošākais ideju konkursa „Mana 3D vīzija" autors, savukārt „FUJI" 3D fotoaparātu – saņems konkursa „Mans 3D piedzīvojums" autors.

Plašāka informācija par „3D dienas.LV" Latvijā pasākumiem, konkursiem un aktivitātēm ir pieejama jaunizveidotajā mājas lapā www.3ddienas.lv, kuru izstrādājuši mājas lapu izstrādātāji „SEM.LV".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV