Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„3D dienas.LV" ietvaros notiks pirmais 3D praktiskais seminārs

EasyGet.lv, 21.05.2012. 10:50

22.maijā Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBAA) „3D dienas.LV" ietvaros notiks bezmaksas praktiskais seminārs „Stereo 3D".
„3D dienas.LV" ietvaros notiks pirmais 3D praktiskais seminārs

3D praktiskajā seminārā aicināti piedalīties augstskolas studenti un citi interesenti, kuri vēlas uzzināt par S3D rašanās vēsturi, attīstības posmiem un plašajām izmantošanas iespējām. Praktisko semināru vadīs pirmās Latvijas 3D smilšu animācijas režisors un producents Dmitrijs Ščegoļevs un 3D fotogrāfs un stenogrāfs Artūrs Šlosbergs.

Pirmajā semināra daļā klātesošie iegūs teorētiskas zināšanas par 3D vēsturi, 3D efekta darbības principiem un iespējām. Otrā semināra daļa tiks veltīta praktiskām nodarbībām, kurās multimediju aģentūras „PARUS studio" pārstāvji dos praktiskus padomus S3D satura veidošanā. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi 2D un 3D filmēšanas un foto ierīces – 3D mobilos telefonus, video kameras un fotoaparātus, jo arī pašiem būs iespēja uz vietas veidot 3D foto un video darbus.

„Organizējot bezmaksas praktiskos seminārus reģionos un Rīgā, vēlamies izglītot Latvijas iedzīvotājus par moderno tehnoloģiju attīstību un plašajām izmantošanas iespējām ikdienā. 3D dienas.LV pasākumi ir lieliska iespēja, kuros apmeklētājiem būs iespēja tikties ar 3D nozares profesionāļiem Latvijā un iegūt praktiskas zināšanas par S3D fotogrāfiju un video producēšanu mājās un S3D satura veidošanu," stāsta „PARUS Studio" direktors un „3D dienas.LV" idejas autors Dmitrijs Ščegoļevs".

Aktīvākie semināra dalībnieki saņems biļetes uz 3D kino pirmizrādi „Men in Black 3", ko Rīgas un citos Latvijā 3D kinoteātros sāks rādīt no 25. maija. Kino apmeklētājiem būs unikāla iespēja pirms „Men in Black 3" novērtēt pirmo Baltijā tapušo stereo 3D smilšu animācijas filmu „Āķis lūpā", kas savu pirmizrādi Latvijā piedzīvos 25. maijā. 3D animācijas īsfilmas „Āķis lūpā" veidošanā piedalījušies: „PARUS studio" direktors un režisors – Dmitrijs Ščegoļevs, „PARUS studio" operators un fotogrāfs – Artūrs Šlosbergs, „PARUS studio" animators un stereogrāfs – Pēteris Sudakovs, „TRITONE studio" ideja, scenārijs un režija – Raitis Ābele, „TRITONE studio" galvenais mākslinieks – Krišjānis Ābols, „TRITONE studio" mākslinieks – Kao Nguens no Vjetnamas, „TRITONE studio" māksliniece – Elīna Zunde, „MUTE studija" mūzikas autori – Ģirts Strumpmanis un Aleksejs Bahirs, „MUTE studija" skaņas dizains – Anete Vanaga.

Praktiskais seminārs norisināsies no plkst. 17:00 līdz 19:00. Semināra darba kārtībā: stereo 3D tehnoloģijas vēsture, 3D teorija, 3D tehnika un skatīšanās formāti un 3D praktiskā nodarbība.

Rīdzinieki aicināti aktīvi piedalīties foto un video konkursos „Mans 3D piedzīvojums" un ideju konkursā „Mana 3D vīzija". Plašāka informācija par „3D dienas.LV" Latvijā izglītojošiem semināriem, pasākumiem, konkursiem un aktivitātēm ir pieejama jaunizveidotajā mājas lapā www.3ddienas.lv.

„3D dienas.LV" organizē „PARUS studio", „Vizuālās Kultūras centrs" un „LG Electronics Latvia".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV