Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Panasonic laidis klajā jaunu objektīvu

Oskars Lakšēvics, 25.06.2012. 10:15

LUMIX G X VARIO 12-35 mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. (H-HS12035) nodrošina 2.8 mm fokusa attālumam raksturīgo spilgtumu visā tālummaiņas diapazonā.
Panasonic laidis klajā jaunu objektīvu

Panasonic nāk klajā ar jaunu digitālo maināmo standarta tālummaiņas objektīvu LUMIX G X VARIO 12-35 mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. (H-HS12035) (35 mm kameras ekvivalents: 24-70 mm), kas paredzēts LUMIX G Micro System kamerām.

Izmantojot vislabāko no Panasonic optiskajām tehnoloģijām, jaunais objektīvs nodrošina lieliskus dabīgus attēlus un kontrastu visa kadra platumā. Tam ir unikāls Nano Surface Coating virsmas pārklājums, kas līdz minimumam samazina attēlu dubultošanos un gaismas plankumus, kā arī nodrošina ievērojamu dabīgās atmosfēras caurskatāmību.

Jaunais objektīvs piedāvā palielinājumu 12-35 mm diapazonā (35mm kameras ekvivalents: 24-70 mm), nodrošinot 2.8 mm fokusa attālumam raksturīgo spilgtumu visā tālummaiņas diapazonā. Ar šo objektīvu var iemūžināt plašu sižetu spektru, no dinamiskas ainavas līdz portretam – izmantojot defokusēšanas funkciju vai lielu slēdža ātrumu.

Panasonic Nano Surface Coating tehnoloģija, kas tiek izmantota jaunajā objektīvā, ir radīta, lai līdz minimumam samazinātu atspulgus pilnā vizuālās gaismas diapazonā (380-780 nm) – uz objektīva virsmas tiek uzklāts nano pārklājums ar sevišķi zemu refrakcijas indeksu. Tādējādi tiek iegūts īpaši skaidrs attēls ar ļoti būtisku attēlu dubultošanās un gaismas plankumu samazinājumu.

Objektīvā iestrādātais optiskais attēla stabilizētājs POWER O.I.S. efektīvi darbojas, kad tiek uzņemti ne vien mazi, ātrkustīgi priekšmeti, bet arī lieli un lēni objekti, tādējādi atvieglojot ārkārtīgi skaidru attēlu iegūšanu pat slikta apgaismojuma apstākļos, piemēram, naktī vai iekštelpās.

UED (Ultra Extra-Low Dispersion) optiskais elements, kas sastāv no 14 lēcām, kuras ir sadalītas 9 grupās, samazina hromatisko aberāciju, savukārt UHR (Ultra High Refractive) elements nodrošina augstu aprakstošo darbību visā kadra platumā. Tas nodrošina augstu kontrastu un izšķirtspēju no kadra centra līdz stūriem visā tālummaiņas diapazonā, ļaujot iemūžināt detaļas un uzņemt portretus ar lielu perspektīvu. Savukārt 4 asfērisku lēcu iekļaušana objektīvā ļauj samazināt tā izmērus, nodrošinot objektīvam izcilu kompaktumu – garums aptuveni 73.8 mm un svars aptuveni 305 g – augstai mobilitātei.

Objektīvā ir iestrādāta efektīva iekšējā fokusa sistēma, kas nodrošina izcilu izšķirtspēju un kontrastu no pilna izmēra tālummaiņasm līdz bezgalībai. Soļdzinējs padara fokusēšanas procesu gludu un klusu, ļaujot izmantot objektīvu gan foto, gan video režīmā. Uzstādot jauno objektīvu uz LUMIX G Micro System kamerām, lietotāji var izmantot ātrdarbīgu, augstas precizitātes kontrastainā autofokusa sistēmu.

Septiņi asmeņi padara objektīva diafragmas atvērumu apaļu, nodrošinot pievilcīgi gludu defokusēšanas efektu ārpus fokusa esošajos laukumos, ja fotografēšana notiek ar lielāku diafragmas atvērumu. Savukārt īpaši izturīgā montāžas sistēma nodrošina objektīvam lielu kalpošanas ilgumu.

Objektīvs LUMIX G X VARIO 12-35mm ir pasargāts no ūdens šļakatām un putekļiem ar īpašu gumijas gredzenu montāžas vietā, bet tā izsmalcinātā metāliskā konstrukcija labi sader ar LUMIX G Micro System kameru stilīgo korpusu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV