Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LG CINEMA 3D Smart TV televizors atzīts par energoefektīvāko produktu Eiropas tirgū

EasyGet.lv, 05.09.2012. 10:40

LG Electronics (LG) saņēmis iniciatīvas Izcili efektīva iekārta un ierīce (Super-efficient Equipment and Appliance Deployment — SEAD) piešķirto Globālās efektivitātes medaļu (Global Efficiency Medal). LG CINEMA 3D Smart TV televizors (modelis LG 47LM670S) tika atzīts par energoefektīvāko produktu Eiropas tirgū. Apbalvošanas ceremonija notika izstādē IFA 2012 Berlīnē.

SEAD ir vairāku valstu iniciatīva, kas darbojas CEM (Certified Energy Manager) paspārnē un tika nodibināta 2010. gadā ar mērķi pārveidot globālo tirgu, piedāvājot energoefektīvas iekārtas un ierīces. Ik gadu SEAD izvērtē Ziemeļamerikā, Eiropā, Indijā un Austrālijā tirgoto televizoru, monitoru, datoru, sadzīves tehnikas un apgaismojuma energoefektivitāti un izvēlas vienu produktu no katras kategorijas un reģiona.

„Esam gandarīti par SEAD pausto atzinību," saka Seogs Ho Ro (Seog-ho Ro) LG Electronics Home Entertainment Company televizoru biznesa vienības vecākais viceprezidents. "Tas ir vēl viens apliecinājums tam, ka LG televizoru ražotāju nozarē ieņem ļoti pārliecinošu līdera pozīciju. Mēs jau piedāvājam jaudīgu un diferencētu 3D tehnoloģiju, novatoriskas un viedas funkcijas, kā arī progresīvu dizainu. Turklāt tagad varam arī lepoties ar mūsu lielo ekrānu televizoru energoefektivitāti."

Televizors ir aprīkots ar Local Dimming tehnoloģiju, kas ļauj mainīt televizora spilgtumu atsevišķi katrā ekrāna daļā, uzlabojot televizora energoefektivitāti. Turklāt, pateicoties tam, ka LED gaismas avots ir konfigurēts tiešā līnijā, būtiski pazeminās elektroenerģijas patēriņš. Kopumā visas ar televizora energopatēriņu saistītās funkcijas tiek sauktas par viedām energopatēriņa samazināšanas funkcijām (Smart Energy Saving Technology), un tās ļauj samazināt enerģijas patēriņu, vienlaikus nodrošinot maksimālu energoefektivitāti.

Novērtējuma vajadzībām SEAD iedalīja televizorus atsevišķās kategorijās atbilstoši to ekrāna lielumam: mazs ekrāns (mazāk par 27 collām), vidējs ekrāns (no 29 līdz 42 collām) un liels ekrāns (vairāk par 42 collām). LG televizors CINEMA 3D Smart TV kļuva par uzvarētāju gan liela ekrāna televizoru kategorijā, gan arī tika novērtēts kā visefektīvākais produkts visās trīs kategorijās saņemot vērtējumu A++ .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV