Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Bezmaksas datorapmācībām pieteikušies jau 4500 seniori

EasyGet.lv, 07.09.2012. 12:40

Lattelecom sociālā projekta "Pieslēdzies, Latvija!" bezmaksas datorapmācībām kopš maija pieteikušies jau 4500 seniori, savukārt apmācības līdz šim apmeklējuši 2700 seniori visā Latvijā, informē "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

"Līdz šim saņemtās senioru atsauksmes viennozīmīgi apliecina projekta nepieciešamību - 90% apmācības vērtē kā interesantas un noderīgas, turklāt 85% vēlētos turpināt apgūt datorzinības, savukārt 99% pozitīvi novērtē pasniedzēju profesionalitāti un atsaucību. Jāpiebilst, ka skolotāju iesaiste šogad bija iespējama, pateicoties gan viņu pašu iniciatīvai, gan ministriju, pašvaldību un skolu atbalstam. Projektu noteikti turpināsim arī nākamgad, jo 21.gadsimta tehnoloģiju apguvei ir neatsverama loma sociālās atstumtības mazināšanā," uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Ikviens interesents vecumā pēc 50 gadiem var pagūt pieteikties līdz pat oktobrim, zvanot uz "Pieslēdzies, Latvija!" bezmaksas tālruni 80000822, interesējoties savas pilsētas pensionāru biedrībās, kā arī atsaucoties uz pašu skolotāju publicēto kontaktinformāciju. Arī skolotāji, kuri vēlas iesaistīties projektā, aicināti zvanīt uz minēto tālruņa numuru. Apmācības noslēgsies novembrī.

"Mūsu pieredze liecina, ka pats galvenais uzdevums ir palīdzēt senioriem pārvarēt bailes no datora. Tāpēc Baltijas datoru akadēmijas speciālisti apmācību metodiku un mācību materiālus izstrādāja ar īpašu rūpību, vērā ņemot ne tikai apmācāmo zināšanu līmeni, bet arī daudzas datoru lietošanas praktiskās nianse. Lai arī trīs dienu kursi ir šķietami īss laika sprīdis, tomēr padarīts tiek daudz - sākot no datora ieslēgšanas, interneta lietošanas, līdz pat Skype un drošībai internetā.," skaidro Nadežda Semjonova, Baltijas datoru akadēmijas izpilddirektore. "Jaunu zināšanu apguvē pastāv dažādas paaudžu atšķirības un vajadzības, tāpēc šī apmācību programma ir īpaši izstrādāta senioriem, ņemot vērā gan viņu vēlmes, gan arī iespējas, piemēram, kā panākt, lai datorpele un taustiņi klausa rokas komandām. Darbs soli pa solim norit nelielās grupās, līdz katrs saņēmis atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem un var darboties patstāvīgi. Noteikti jāizceļ senioru zinātkāre, centība un gandarījums par apgūto - patīkami strādāt klasē, kurā visi grib mācīties!"

Pagājušajā gadā vairāk nekā 1500 seniori apguva pirmās iemaņas darbam ar datoru un internetu. Šogad, pateicoties 90 skolotāju iesaistei Lattelecom organizētajās apmācībās "Pieslēdzies, Latvija!", projekts notiek ar vēl plašāku vērienu - ne tikai četrkāršots apmācāmo skaits, bet arī paplašināts apmācāmo loks, bezmaksas datorapmācības piedāvājot cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem. Mācības, tāpat kā pērn, tiek organizētas nelielās grupās - līdz 14 dalībniekiem katrā grupā. To ilgums ir trīs dienas, apmācībām veltot četras mācību stundas ik dienu. Lattelecom sociāli nozīmīgais projekts "Pieslēdzies, Latvija!" norisinās ar LR Labklājības, Izglītības un zinātnes ministriju atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV