Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Digitālajās vakariņās" tiek apēsti desmit kilogrami virtuālās kūkas

EasyGet.lv, 10.09.2012. 13:39

Sestdienas vakarā, spītējot lietum un spēcīgajam vējam, vairāki simti rīdzinieku apmeklēja  "Digitālās vakariņas" Kronvalda parkā, kas norisinājās mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, informē Ieva Niedre.
"Digitālajās vakariņās" tiek apēsti desmit kilogrami virtuālās kūkas

Galerijas:

Digitālo vakariņu viesi Hexagon teltī iekārtotās kafejnīcas zonās baudīja dažādus tehnoloģiju gardumus. LG 3D Lounge zonā apmeklētāji vēroja Latvijā veidotu 3D fototūri pa Baltijas galvaspilsētām, devās 3D video iemūžinātā ceļojumā uz Indiju, skatījās Latvijas mākslinieku un producentu radīto 3D smilšu animācijas īsfilmu "Āķis lūpā" un IZZI 3D TV raidījumu fragmentus.

Savukārt augmentētās realitātes zonā cilvēki izmantoja iespēju ar planšetdatoru palīdzību palūkoties uz telts iekārtojumu citādāk, izvēloties iespēju to redzēt to kā geto rajonu, 18. gadsimta namu vai kosmosa fantāziju. Daudzi viesi nobaudīja arī Coffee Inn sagatavoto kūku, uz kuras esošais šokolādes kods ļāva planšetdatorā ieraudzīt kūkas pavāru komandas - Digitālo vakariņu autoru - grafisko veidolu.

Digitālo vakariņu viesu vidū bija arī sabiedrībā zināmi cilvēki - O-Kartes mūzikla "Dzimuši mūzikai" dalībniece Marta Ritova, kā arī mākslinieks Dainis Rudens, kurš Latvijā kļuvis zināms kā divkārtējā Olimpiskā BMX čempiona Māra Štromberga sienas portreta autors. Marta un Dainis izmēģināja augmentētās realitātes zonu, nogaršojot kūku un aplūkojot tās virtuālo cepēju, kā arī vērojot kafejnīcas vides transformācijas caur planšetdatora ekrānu.

"Lai gan ikdienā īpaši neaizraujos ar modernajām tehnoloģijām, man ļoti patika citu dimensiju radītās izjūtas - klātesamība un pārsteiguma moments. Šī man bija pirmā reize, kad izmēģināju 3D un augmentētās realitātes tehnoloģijas un izklaides iespējas. Ceru, ka Digitālo vakariņu idejas autori turpinās radīt jaunus un interesantus projektus," sacīja Marta Ritova.

"Līdz šim Latvijā 3D kinoteātros varēja skatīties ārvalstīs veidotās 3D filmas. Biju patīkami pārsteigts, ka šajā jomā ir notikušas pozitīvas pārmaiņas.", daloties pārdomās par piedzīvoto, sacīja Dainis Rudens.

Visvairāk cilvēku pulcējās "PARUS Studio" piedāvātajā interaktīvā KINEKT publiskajā spēlē , kur visdažādāko vecumu cilvēki piedalījās pazīstamu kultūras darbinieku lidojošo karikatūru ķeršanā. No gaisa lidoja Krišjānis Barons, Aleksandrs Čaks, mūziķi Renārs Kaupers, Aija Andrējeva, Lauris Reiniks u.c., un veiksmīgākajam spēles dalībniekam izdevās izglābt pat 39 kultūras darbiniekus.

Visas nakts garumā Baltās nakts apmeklētāji Digitālo vakariņu teltī pozēja arī 3D fotokamerai, un līdz pat 12.septembra plkst.12:00 3Ddienas.LV mājaslapā notiek balsošana, lai noskaidrotu, kurš iegūs FUJI 3D fotokameru.

Plašāka informācija par projektu "Digitālās vakariņas" ir pieejama "Vizuālās Kultūras klubs" interneta vietnē www.vkklubs.org, Facbook VKKlubs, twitter @VKKlubs.

"Digitālās vakariņas" organizēja "Vizuālās Kultūras klubs", Rīgas Dome, "PARUS Studio" un "LG Electronics Latvia".



Foto: Digitālās vakariņas. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV