Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Smaidiet, viedtālruņu zagļi! Kamera jūs fotografē

EasyGet.lv, 10.10.2012. 14:02

Kaspersky Lab ir atjauninājis operētājsistēmas Android pārvaldītiem viedtālruņiem domāto aizsardzības risinājumu Kaspersky Mobile Security. Jaunajā versijā izstrādājuma aizsardzības funkciju klāsts pret kaitīgām programmām un datu zādzību ir papildināts ar divām jaunām darbībām: «Slepeno foto» un iespēju attālināti vadīt pazudušo viedtālruni, izmantojot portālu Web Management.
Smaidiet, viedtālruņu zagļi! Kamera jūs fotografē

Pēc Kaspersky Lab pasūtījuma uzņēmuma «O+K» veiktā starptautiskā pētījuma[i] dati liecina, ka 14% lietotāju visā pasaulē ir gadījies šķirties no viedtālruņa nozaudēšanas vai zādzības rezultātā.

Kaspersky Mobile Security funkcionalitātes paplašināšana nodrošina uzticamāku datu aizsardzību, ja viedtālrunis tiek nozaudēts vai nozagts. Piemēram, funkcija «Slepenais foto» ir īpaši izstrādāta, lai palīdzētu lietotājam identificēt zagli. Tā būs neaizstājama, kad ierīces īpašniekam vajadzēs pierādījumus tam, ka planšetdators ir nozagts vai to izmanto nepiederošas personas. Ierīce ar priekšējo kameru izdara vairākus uzņēmumus brīdī, kad ar to tiek veiktas noteiktas darbības, piemēram, pieskārieni ekrānam. Pēc tam fotogrāfijas tiek augšupielādētas portālā Web Management, kur viedtālruņa īpašnieks tās var apskatīt.

Portāls Web Management ir speciāli izveidots sakaru uzturēšanai ar ierīci un tās vadībai nozaudēšanas vai zādzības gadījumā. Tas ļauj attālināti aktivizēt «Pretnozagšanas» moduli: saņemt ziņas par ierīces atrašanās vietu, izmantojot iebūvēto GPS uztvērēju, bloķēt un dzēst datus, lai tie nenonāktu svešās rokās, kā arī aplūkot izmantojot funkciju «Slepenais foto» uzņemtās fotogrāfijas.

Atjauninātajā Kaspersky Mobile Security jaunā funkcija «Slepenais foto» un portāla Web Management atbalsta iespēja ir apvienota ar jau «klasiskajām» aizsardzības metodēm pret nozaudēšanu un zādzību. Joprojām ir paredzēta ierīces attālinātas vadības iespēja, nosūtot īsziņas ar īpašam komandām, bet funkcija «SIM kontrole» ļaus noteikt jaunā īpašnieka nozaudētajā ierīcē ievietotās jaunās SIM kartes numuru.

«Šajā atjauninājumā mēs pievērsām īpašu uzmanību datu aizsardzības funkcijām ierīces zādzības gadījumā,» komentē Kaspersky Lab mobilajām platformām domāto lietotāju produktu izstrādes grupas vadītājs Viktors Dronovs. «Mēs zinām, ja ierīce tiek nozaudēta vai nozagta, lietotāji bieži vien zaudē svarīgu informāciju. Kaspersky Mobile Security jaunajā versijā ir pievienotas funkcijas, kas palielina lietotāja izredzes atgūt nozaudētu vai nozagtu ierīci.»

[i] Pēc Kaspersky Lab pasūtījuma neatkarīgais pētniecības uzņēmums «O+K» 2012. gadā veica interneta lietotāju pētījumu. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 11 tūkstoši lietotāju, kas vecāki par 16 gadiem un dzīvo Latīņamerikas un Ziemeļamerikas, Eiropas, Tuvo Austrumu, Āzijas un Āfrikas valstīs. Aptaujā piedalījās arī Krievijas pārstāvji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV