Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

IT eksperts: mūs sagaida jauna datorikas ēra

EasyGet.lv, 16.10.2012. 14:24

Ikgadējā IBM Foruma ietvaros IBM Goda biedrs Džons Kons pauda viedokli, ka šobrīd tehnoloģiju attīstības tempi un tendences pietuvojušās lūzuma punktam. Tas liek domāt, ka nākamo 10 gadu laikā mūs sagaida kvalitatīvi jauna datorikas ēra, kad datori būs tūkstoškārt ātrāki un mācīsies patstāvīgi.
IT eksperts: mūs sagaida jauna datorikas ēra

IBM Forumā uzstājās IBM vadošie speciālisti no Latvijas, Ziemeļvalstīm, ASV un Polijas, kas dalījās savā kompetencē starptautiskajā tirgū. Forumu atklāja un noslēdza ar lekciju par modernajām tehnoloģijām, kas izmainīs pasauli, IBM Goda biedrs Džons Kons (John M. Cohn).

Īpaša uzmanība IBM Forumā tika veltīta kompānijas jaunajiem produktiem, tostarp PureSystems – speciālistu integrētajai sistēmai, kas palīdz pilnveidot IT un uzņēmējdarbības mijiedarbību, piedāvājot iebūvētas kompetences, universālu noformējumu un vienkāršotu kopīgo pārvaldību. Sistēmai ir pieejamas konfigurācijas, kas pielāgotas interneta servisiem, liela apjoma datu apstrādei vai arī konkrētiem industriāliem uzdevumiem.

Lai pilnveidotu Foruma saturu un formu nākamajos gados, tika rīkota apmeklētāju aptauja. Visas aptaujas veidlapas piedalījās izlozē. Planšetdatoru Samsung Galaxy Note laimējusi Agnese Savule no SIA Fima.

Eksperti diskutēja par IT nozares eksporta potenciālu

IBM Foruma ietvaros norisinājās IT klastera un IBM Latvija organizētā apaļā galda diskusija par IT nozares neapgūto potenciālu – vietējo resursu attīstības perspektīvām un galvenajiem izaicinājumiem šajā jomā.

Diskusijā tika atzīta valsts, izglītības un privātā sektora sadarbības nozīme IT jomas darbinieku pilnveidošanā un konkurētspējas attīstīšanā. Pēc speciālistu domām, ļoti būtiska ir arī valsts kā gudra pasūtītāja loma IT darba spēka resursu efektīvā izmantošanā. „Valsts, izglītības iestāžu un privātā sektora efektīva sadarbība noteikti veicinās inovācijas IT nozarē un tās konkurētspēju starptautiskajā tirgū," uzsver IBM Latvijas izpilddirektors Uģis Eriņš.

IBM Goda biedrs uzstājās Rīgas Tehniskajā universitātē

Viens no mūsdienu harizmātiskākajiem zinātniekiem, IBM Goda biedrs Džons Kons sniedza arī lekciju „Kolonijas mācība: kādēļ ir vērts studēt inženierzinātnes" inženierzinātņu studentiem Rīgas Tehniskajā universitātē. Uzstāšanās mērķis bija iedvesmot jauniešus mācībām, parādot, ka zinātne var būt ļoti interesanta.

Neatkāpjoties no savām lekciju tradīcijām, Džons Kons parādīja arī vienu no sava slavenā elektrības šova „Jolts and Volts" eksperimentu. Lekciju apmeklēja vairāk nekā 200 studentu no Rīgas Tehniskās universitātes un citām Latvijas augstskolām.

Papildus informācija par IBM: www.ibm.lv.



Foto: Džons Kons uzstājas IBM Forumā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV