Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Microsoft paziņo par Windows 8 pieejamību visā pasaulē

EasyGet.lv, 25.10.2012. 18:41

No 26. oktobra visiem lietotājiem un uzņēmumiem Latvijā ir pieejama Microsoft jaunākā — Windows 8 operētājsistēma. Windows 8 nodrošina vēl nebijušas tehnoloģiju iespējas, tostarp piedāvājot arī jaunu lietotāja saskarni. Tāpat būs pieejamas tūkstošiem lietojumprogrammu jaunatklātajā Windows Store un vairāk kā 1000 Windows 8 sertificētu datoru un planšetdatoru modeļu.
Microsoft paziņo par Windows 8 pieejamību visā pasaulē

Iepriekšējo Windows operētājsistēmu lietotāji varēs atjaunināt arī savus šobrīd izmantotos datorus. Līdz 2013. gada janvāra beigām lietotāji, kuri šobrīd izmanto datoru ar Windows XP, Windows Vista vai Windows 7, varēs lejupielādēt Windows 8 Pro par rekomendēto mazumtirdzniecības cenu - 29,99 eiro. Windows 7 datoru īpašnieki, kuri tos iegādājušies laikā no 2012. gada 2. jūnija līdz 2013. gada 31. janvārim, varēs lejupielādēt Windows 8 Pro par plānoto mazumtirdzniecības cenu - 14,99 eiro, izmantojot Windows Upgrade Offer programmu.

Windows 8 būs pieejama gan mazumtirdzniecībā, gan arī lejupielādei — kā lietotāja iepriekš izmantotās Windows operētājsistēmas atjauninājums vairāk kā 140 tirgos un 37 valodās, tostarp arī Latvijā. Lielākie datortehnikas veikalu tīkli, piemēram, ELKOR un Lattelekom, jau tagad piedāvā vairākus dažādu ražotāju - HP, Samsung, Toshiba, Sony, ASUS, ACER, PACKARDBELL, Dell datoru un planšetdatoru modeļus, kas piemēroti Windows 8 operētājsistēmai. Veikals Capital piedāvā sešus portatīvo datoru Gauja modeļus, kuri ir piemēroti Windows 8 operētājsistēmai.

"Ar Windows 8 Microsoft atklāj pasaulei no jauna radītu Windows," uzsver Aleksandras Golod, Microsoft Windows biznesa grupas vadītājs Baltijā. "Neatkarīgi no tā, vai vēlaties personālo vai planšetdatoru, meklēt informāciju vai radīt ko jaunu, strādāt vai izklaidēties, — Windows 8 piedāvā individualizētu pieredzi, kas atbilst jūsu unikālajam stilam un vajadzībām."

"Windows 8 ir jaunākā Microsoft operētājsistēmas versija, kas piedāvā lielisku iespēju izstrādātājiem veidot lietojumprogrammas miljoniem cilvēku visā pasaulē. Izstrādātāji, kuriem jau ir pieredze darbā ar Microsoft Windows Phone platformu, noteikti saskatīs daudz līdzību Windows 8 UI Style lietojumprogrammu izstrādē," komentē Valdis Iļjučonoks, izstrādātājs un Visual Studio ALM evaņģēlists. "Pieredze, kuru ieguvu, izstrādājot Windows Phone lietojumprogrammas, noteikti noderēs veidojot Windows 8 lietojumprogrammas. Izmantojot WinRT un Xaml valodu, iespējams ātri un ērti veidot, pārbaudīt, testēt un sagatavot savas lietojumprogrammas Windows Store sertifikācijai tieši no Visual Studio 2012 izstrādes vides. Jāpiemin arī, ka Microsoft piedāvā Visual Studio Express 2012 for Windows 8 versiju, kas ļauj izstrādāt lietojumprogrammas bez maksas. Windows 8 ir lieliska platforma izstrādātājiem, kuri vēlas iepazīt jauno operētājsistēmu un veidot brīnišķīgas lietojumprogrammas."

Mazumtirdzniecībā būs pieejamas divas Windows 8 versijas — Windows 8 un Windows 8 Pro. Savukārt biznesa klientiem Windows 8 Enterprise piedāvā jaunas mobilās produktivitātes funkcijas, piemēram, Windows To Go, DirectAccess un BranchCache, kā arī uzlabotu vispusīgu drošību, kas ietver BitLocker un AppLocker. Vienlaikus Windows saimei pievienojas arī Windows RT versija, kas izstrādāta ARM balstītiem planšetdatoriem un kas būs pieejama kā iepriekš instalēta operētājsistēma jaunās ierīcēs. Windows 8 jaunais sākuma ekrāns ļauj cilvēkiem piekļūt svarīgākajām lietojumprogrammām un informācijai ar vienu klikšķi. Līdz ar Windows 8 būs pieejama jauna interneta pārlūka versija Internet Explorer 10, kas ir ideāli piemērota skāriena funkcijām, un iebūvētas mākoņskaitļošanas pakalpojumu iespējas ar SkyDrive.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV