Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Ziemassvētku apsveikumi – hakeru "dāvana"

EasyGet.lv, 18.12.2012. 09:43

Mūsdienu Ziemassvētki nav iedomājami bez tehnoloģiju izmantošanas. Daudzi jau ir aizmirsuši, kāda izskatās drukāta kartīte un sūta tikai elektroniskās. Esiet uzmanīgi: šajā laikā krāpnieki īpaši aktīvi izplata elektroniskās apsveikuma vēstules, kas satur draudīgas "dāvanas", piemēram, trojiešus un vīrusus. Kaspersky Lab ir sagatavojis padomus, kas palīdzēs aizsargāties pret interneta huligāniem.

Priecājieties par svētkiem uzmanīgi!

Pat parasta e-pasta vēstule var izraisīt nevēlamas sekas, jo hakeri parasti izmanto divus kaitīgo datņu piegādes paņēmienus. Visvienkāršākais veids ir inficētas datnes pievienošana apsveikuma vēstules pielikumā. Dzēsiet šādus sūtījumus bez žēlastības!

Otrs variants ir saites ievietošana paziņojumā, kura it kā ved uz apsveikuma kartīti. Parasti tā ved uz vietni ar kaitīgām programmām, kas meklēs lietotāja interneta pārlūka un datora operētājsistēmas ievainojamības. Bieži vien inficētās kartītes piedāvā instalēt Flash Player, «lai pareizi parādītu sūtījuma saturu». Kad lietotājs mēģina instalēt piedāvāto programmu, kaitīgā programma patstāvīgi iekļūst datorā un pāriet uz vietni, kurā ir ārkārtīgi daudz vīrusu.

Pasargājiet sevi no briesmām!

Lai pasargātu sevi, nav jāizdzēš visi saņemtie e-pasti un jāatgriežas tikai pie iespiesto kartīšu izsūtīšanas. Mūsdienu cīņa ar blēžiem notiek dažādos veidos. Pirmkārt, pārliecinieties, ka jūsu datoru aizsargā moderna, atjaunināta antivīrusu programma, kas izķers kaitīgās programmas, pirms tās būs nonākušas elektroniskajā pastkastītē. Tam nepieciešama antivīrusu programma, kas satur drošas pārlūkošanas funkciju Safe Run Mode, kura darbojas kā neredzama siena, uzticami aizsargājot datoru no tādu programmu iekļūšanas, kam nav nekāda sakara ar veicamo uzdevumu. Otrkārt, lieciet lietā veselo saprātu un esiet modrs. Ja esat saņēmis apsveikuma sūtījumu no personas, kuru nepazīstat, tomēr nevajadzētu to atvērt.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV