Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

IBM pēc 20 gadiem joprojām pirmie

EasyGet.lv, 16.01.2013. 14:33

Kompānijas IBM izgudrotāji 2012. gadā reģistrējuši rekordlielu patentu skaitu – 6478, apsteidzot tādus konkurentus kā Samsung, Canon, Sony, Panasonic, Microsoft, Toshiba, General Electric un LG Electronics. Kompānija tādējādi nokļuvusi Amerikas patentu saraksta pirmajā pozīcijā jau 20 gadus pēc kārtas.
IBM pēc 20 gadiem joprojām pirmie

"Mēs esam lepni par šiem sasniegumiem, ko veicinājusi ilgstoša IBM apņēmība pētīt un attīstīt," norāda IBM izpilddirektore Džinni Rometti (Ginni Rometty). "2012.gada sasniegtais rekordlielais patentu skaits un atrašanās līdera pozīcijā jau divas desmitgades ir apliecinājums izcilo IBM zinātnieku nozīmīgajam darbam. Tas apliecina rūpes par mūsu klientiem, kompāniju un gudrāku pasauli," piebilst Dž.Rometti.


IBM pērn ir radījis fundamentālus atklājumus tādās nozīmīgās informācijas tehnoloģiju jomās kā liela apjoma datu apstrāde un analīze, „mākoņi", mobilās ierīces, sociālie tīkli, programmatūra, kā arī patentējusi vairākus mazumtirdzniecības, banku, veselības aprūpes un citu nozaru IT risinājumus. Šie patentētie jauninājumi sekmēs būtiskas pārmaiņas IT nozarē, aizsākot kognitīvo sistēmu ēru – datorsistēmas, kas, balstoties uz iegūto datu pieredzi, patstāvīgi pilnveidojas un attīstās.

Bernards Majersons (Bernard Meyerson), IBM Inovāciju viceprezidents ir pārliecināts: „2012.gadā IBM iesniegtie patenti liecina par kognitīvo sistēmu ēras sākumu. Šodien mēs koncentrējamies uz jaunu informācijas tehnoloģiju ēru, kas pašlaik atrodas sākuma stadijā, taču savu uzplaukumu piedzīvos nākamajos divdesmit gados. Mūsdienās datori ir ieprogrammēti, lai ātri veiktu konkrētus uzdevumus, taču kognitīvās datorsistēmas mācīsies no mijiedarbības starp datiem un cilvēkiem, tās patstāvīgi optimizēs savas funkcijas ar katru mācību ciklu."

Kognitīvās datorsistēmas palīdzēs cilvēkiem saskatīt jēgu sarežģītās struktūrās, sekot līdz aizvien pieaugošam informācijas aprites ātrumam, pieņemt lēmumus, kas balstās uz plašāku informācijas spektru, uzlabos veselību un dzīves kvalitāti, kā arī likvidēs dažāda veida barjeras, tostarp, ģeogrāfiskas distances, valodas barjeras, izmaksas un nepieejamību.

IBM rekordlielo patentu skaitu 2012.gadā nodrošinājuši vairāk kā 8000 izgudrotāji no ASV un 35 ārvalstīm. 30% no patentiem radījuši izgudrotāji, kuri strādā IBM ārpus ASV. Kopš 1993. IBM izgudrotāji ASV pieteikuši aptuveni 67 000 patentu.

Daži no 2012.gada IBM patentiem:

ASV Patents Nr. 8 200 477: Metode un sistēma, lai noteiktu viedokli teksta dokumentos. Ar šī izgudrojuma palīdzību varēs individuāli analizēt katru teikumu teksta dokumentā, lai noteiktu kopējo teksta viedokli.

ASV Patents Nr. 8 121 741: Inteliģenta elektrības patēriņa monitorēšanas sistēma. Šis patents apraksta metodi, kas izmantojot sensorus un inteliģentos elektroenerģijas skaitītājus, attālināti kontrolē, vada un regulē lietderīgu enerģijas patēriņu visā tīklu.

ASV Patents Nr. 8 150 611: Sistēma un metode, kas analizē informāciju par satiksmi. Šis patents apraksta metodi, kas izmantojot globālās pozicionēšanas satelītu (GPS) sniedz transporta līdzekļu vadītājiem prognozes par satiksmi.

ASV Patents Nr. 8 286 243: Uzbrukuma vai ielaušanās novēršana, bloķējot pārkāpēja datoru. Šis patentētais izgudrojums paredz tīkla aizsardzības metodi, bloķējot iebrucēja datoru no kura tiek veikts pārkāpums, vai datorus, uz kura tiek glabāta ielaušanās sistēma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV