Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijā sākusies gatavošanās Eiropas E-prasmju nedēļai 2013

EasyGet.lv, 23.01.2013. 12:26

No 18. līdz 24. martam ceturto gadu Latvijā norisināsies E-prasmju nedēļa. Tās organizēšanā jau iesaistījušies vairāk nekā 50 partneri no IKT nozares uzņēmumiem, valsts pārvaldes un nevalstiskā sektora.
Latvijā sākusies gatavošanās Eiropas E-prasmju nedēļai 2013

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības informatīvās kampaņas European Get Online week 2013 ietvaros. European e-skills week 2013 organizē Telecentre-Europe sadarbībā ar Eiropas Komisiju − DG CONNECT (Communications Networks, Content and Technology) un IKT industrijas partneriem. Latvijā E-prasmju nedēļa notiek jau ceturto reizi, un to koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

2012. gada E-prasmju nedēļā piedalījās vairāk nekā 36 tūkstoši dalībnieku, tika iesaistīti vairāk nekā 200 partneri – ministrijas, nozaru uzņēmumi, pašvaldības, skolas, bibliotēkas, norisinājās 890 dažādi pasākumi visos Latvijas novados, kā arī bija iespēja sekot pasākumiem interneta tiešraidēs.

„IKT nozare strauji attīstās, un gan Latvijā, gan visā Eiropā aizvien vairāk pieaug nepieciešamība pēc jaunajiem speciālistiem. Tādēļ šogad Eiropas E-prasmju nedēļā īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešiem un viņu karjeras iespējām saistībā ar e-prasmēm un IKT specialitātēm. Saskaņā ar Eiropas Savienības pētījumiem 2015. gadā 90% no visām darba vietām ikvienā nozarē būs nepieciešamas tehniskās iemaņas, tai skaitā e-prasmes. Tāpēc E-prasmju nedēļā veltīsim uzmanību arī jautājumam par digitālajām prasmēm nodarbinātībai, e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikro uzņēmumiem, kā arī citām tēmām," saka Signe Bāliņa, LIKTA prezidente.

„Datorprasmju, interneta un to sniegto priekšrocību apguve ir nozīmīga jebkurai sabiedrības daļai – kā senioriem, tā arī jauniešiem, jo līdz ar digitālās plaisas pārvarēšanu tiek mazināta sociālā atstumtība, kā arī vairotas darba, socializēšanās un informācijas ieguves iespējas. Priecājos, ka LIKTA „e-prasmju nedēļa" šogad īpaši uzrunā jauniešus un arī vecāka gadagājuma paaudzi, piedāvājot digitālos piedzīvojumus, pēc kā ir milzīgs pieprasījums. Piemēram, „Pieslēdzies, Latvija!" 2012.gadā sešu mēnešu laikā vien skolas solā atgriezās turpat 7000 senioru. Salīdzinājumam – tā ir trešdaļa šī mācību gada pirmklasnieku vispārizglītojošajās skolās," saka Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

„Ir būtiski, lai sabiedrība IKT neuzskatītu par kaut ko pašu par sevi esamu un atrautu no pārējām nozarēm, bet gan par veidu, kā uzlabot ikvienas dzīves jomas kvalitāti, bagātināt savas iespējas mācību, darba vai sevis pilnveides procesā, kā arī uzņēmējdarbībā. Iedzīvotājiem un uzņēmējiem piedāvāto e-iespēju klāsts pašlaik ir liels un nepārtraukti paplašinās. E-prasmju nedēļas uzdevums ir aktualizēt un popularizēt esošās e-iespējas, lai tās nebūtu tikai ķeksītis nozares uzņēmumu veikumu sarakstā, bet gan ikviena valsts iedzīvotāja ikdiena. Ar gandarījumu ir jāatzīst, ka e-pilsoņi un arī E-prasmju nedēļas virtuālie un klātienes apmeklētāji kļūst arvien prasīgāki, tāpēc arī organizatoriem arvien ir jāpaplašina piedāvātās informācijas un iespēju horizonts," uzskata E-prasmju nedēļas partnera AS RIX Technologies valdes locekle Eva Butāne.

E-prasmju nedēļa 2013 būs veltīta trīs galvenajām tēmām:

- Digitālais piedzīvojums: dažādas aktivitātes senioriem, jauni e-pakalpojumi iedzīvotājiem u.c.;

- E-prasmju portfelis: e-prasmes nodarbinātībai, mazo un mikro uzņēmumu apmācība IKT izmantošanā, jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū, IKT karjeras dienas;

- Mana digitālā vide: drošība un datu aizsardzība internetā, sociālie tīkli un digitālie mediji, eID kartes, Virtuālais eParaksts u.c.

Nedēļas laikā norisināsies arī dažādi konkursi, sacensības un aktivitātes, kas adresētas jauniešiem, kā arī notiks IT Karjeras diena skolu jauniešiem.

LIKTA aicina Eiropas E-prasmju nedēļas 2013 Latvijā organizēšanā aktīvi iesaistīties arī citus biznesa partnerus, mediju pārstāvjus un reģionālos koordinatorus, lai sniegtu saturisko un finansiālo ieguldījumu pasākuma veidošanā.

Vairāk informācijas par E-prasmju nedēļu 2013 Latvijā pieejama mājas lapā: www.eprasmes.lv.

Foto: Eiropas E-prasmju nedēļa. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV