Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā notiks programmēšanas apmācības sievietēm

EasyGet.lv, 24.01.2013. 13:33 | komentāri (2)

Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. janvārī, pasaulē populārās „Rails Girls" programmēšanas apmācībās Rīgā piedalīsies 50 dāmas no visas Latvijas. „Rails Girls" ir starptautiska kustība, kuras mērķis ir iedrošināt sievietes iesaistīties tehnoloģiju pasaulē, sniedzot tām teorētiskas zināšanas, kā arī praktisku pieredzi interneta aplikāciju veidošanā.

Pēc divu dienu „Rails Girls" semināriem dalībnieces būs apguvušas „Ruby on Rails" programmēšanas pamatus, kas turpmāk ļaus pašām attīstīt dažādas idejas, kurās nepieciešamas programmēšanas zināšanas. Semināra programma iekļauj pilnu interneta aplikācijas izstrādes ciklu - no ieceres līdz pašu rakstītai programmatūrai. Klātienē, protams, būs iespēja iepazīties, dalīties pieredzē un smelties iedvesmu, kā īstenot savas idejas.

„Šādas apmācības, pirmkārt, veicina sieviešu pašapziņu un lauž stereotipus, ka tehnoloģiju joma ir piemērota tikai vīriešiem. Otrkārt, ceru, ka seminārā iegūtās zināšanas palīdzēs īstenot uzņēmējdarbības idejas, ļaujot sevi pierādīt sev vēlamajā jomā," komentē Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

„Interneta aplikācijas kļūst par arvien nozīmīgāku mūsu ikdienas sastāvdaļu, un to izmantošana paver iespēju ikvienam realizēt un izplatīt savas idejas. Mūsu mērķis ir parādīt arī Latvijas aktīvajām un drosmīgajām sievietēm, kā viņas var šīs iespējas izmantot saviem mērķiem - ne tikai kā interneta lietotājas, bet arī tā satura radītājas", komentē „Rails Girls" pasākuma Rīgā galvenā organizatore Zane Baranovska no eBIT.

Apmācības norisinās divas dienas un ir bez maksas. Rīgas „Rails Girls" pieteicās 156 pretendentes, taču iespēju apgūt programmēšanas pamatus ieguva 50 no tām.

„Rails Girls" kustība tika dibināta 2010. gadā Somijā, kuras galvaspilsētā Helsinkos pirmo reizi vienkopus tikās dāmas, kas labprāt apgūtu programmēšanu. Šobrīd „Rails Girls" izaugusi par vispasaules bezpeļņas kustību, kuras apmācības notiek tādās pasaules pilsētās kā Vīne, Dalasa, Minhene, Tallina, Tokija un citas. Plašāka informācija pieejama www.railsgirls.com.

"Rails Girls Riga" atbalsta eBIT, Pupu maiss, IR, Tieto, FMS, Geisha un Lattelecom.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV